Haberler

Olimpiyat Meşalesi Marsilya'ya Ulaştı

Güncelleme:

Olimpiyat meşalesi, 2024 Paris Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Fransa'nın Marsilya şehrine ulaştı. Meşale, Marsilya'nın Vieux-Port Limanı'nda coşkuyla karşılandı. Törende binlerce kişi ve 5 binden fazla polis görev aldı. Fransız hava kuvvetlerine bağlı pilotların havada yaptığı görsel şölen ise dikkat çekti.

Olimpiyat meşalesi, 2024 Paris Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Fransa'nın Marsilya şehrine ulaştı.

Yunanistan'dan yola çıkan Olimpiyat meşalesi, Fransa'nın Akdeniz'deki liman şehri Marsilya'da coşku ile karşılandı.

Marsilya'nın Vieux-Port Limanı'nda, asırlık yelkenli Belem'in taşıdığı olimpiyat meşalesini karşılamak için binlerce kişi toplandı.

Yaklaşık 150 bin kişinin katıldığı törende 5 binden fazla polis görev aldı.

Törene, Fransız hava kuvvetlerine bağlı pilotların olimpiyat renklerini kullanarak havada yaptıkları görsel şölen damga vurdu.

Fransa ulusal marşı ile başlayan törene, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron da katıldı.

Karşılama töreni öncesi Olimpiyat karşıtı protesto

Meşaleyi karşılama töreni öncesi liman şehri, Olimpiyat karşıtı eylemlere sahne oldu.

Vieux-Port Limanı yakınlarında toplanan 1000'i aşkın kişi, çevresel ve sosyal sonuçları nedeniyle olimpiyatları protesto etti.

"Zenginlerin olimpiyatı" yazılı pankart açan eylemciler, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in olimpiyatlardan men edilmesini istedi.

Macron, karşılama töreni öncesi, Vieux-Port yakınlarında Olimpiyatlara katılacak atletler ile bir araya geldi.

12 gün önce Yunanistan'dan yola çıkan meşalenin, 26 Temmuz'da yapılacak 2024 Paris Olimpiyatları açılış törenine kadar Fransa topraklarını dolaşması bekleniyor.

Meşalenin taşınacağı yerler arasında ülkenin denizaşırı toprakları da bulunuyor.

Fransa 26 Temmuz-11 Ağustos'ta Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Paris Olimpiyatları Marsilya Fransa Şölen Pilot Paris Uluslararası Spor Güncel Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah filmi oyuncuları kim? Eyvah Eyvah filmi konusu ve Eyvah Eyvah özeti! #128250 ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title