Haberler

Okul İçin Arsa Bağışlayacak Hayırsever Aranıyor

Güncelleme:

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Okul için arsa bağışı sağlayacak hayırseverlere ihtiyacımız var" dedi.

Hızla artan nüfusuyla birlikte Urfa'da okullaşmaya olan talep ile öğretmen açığı aynı yönde artıyor.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 350 ile 400 okulun yapıldığı Urfa'ya bu okullar da ihtiyaç veremeyecek gibi görünüyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, Urfa'da 2 bin dersliğe daha ihtiyaç duyulduğunu belirten Şanlıurfa Milli Eğitim İl Müdürü Metin İlci, okullaşmaya her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Şanlıurfa merkezde okul yapmak için yeterli bütçeye sahip olduklarını belirten Müdür İlci, arsa konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Müdür İlci, "Okul yapmak istiyoruz şehir merkezinde ama arsa bulamıyoruz. İlçelerin tamamında bu konuyu çözdük. Ama il merkezinde yeterli sayıda arsamız bulunmadığından okul yapamıyoruz. Şu anda hayırseverlerimiz, işadamlarımız bize arsa temin ederlerse biz okul yapacağız. Arsa alacak paramız yok ama okul yapacak paramız var" dedi.

'YÜZDE 50 CİVARINDA ÇÖZDÜK'

Geçen yıl ve önceki yıllarda Urfa'da yapılan yaklaşık 350-400 okulun Urfa'nın ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını kaydeden Müdür İlci, "İlçelerde ihtiyacın tamamını karşıladık ve normal eğitime geçtik. İlde de yüzde 50'nin üzerinde çözdük ama hala bazı okullarımızda yığılmalarımız var. Onları da çözeceğiz inşallah. Yaklaşık 2 bin dersliğe daha ihtiyaç var" diye konuştu.

ORTALAMA 46 GÖRÜNÜYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarında Urfa'da derslik başına düşen öğrenci sayısı 46 olarak açıklandı. İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) rakamlarına göre bu rakam 17 olmalı. Urfa'daki okullaşmayla ilgili olarak dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve aynı zamanda dönemin Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Faruk Çelik, Urfa'da üç yılda yapılamayanları yaptıklarını ve sınıf mevcutlarını 38'e düşürdüklerini öne sürmüştü.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Metin İlci Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title