Haberler

Oğlu Ölünce Hayatını Lösemili Çocuklara Adadı

Samsun'da yaşayan 53 yaşındaki Ayşegül Öztürk, 16 yıl önce 8 yaşındaki oğlunu kösemi (kan kanseri) nedeniyle kaybetti.

Samsun'da yaşayan 53 yaşındaki Ayşegül Öztürk, 16 yıl önce 8 yaşındaki oğlunu kösemi (kan kanseri) nedeniyle kaybetti. Öztürk, oğlunun ölüm acısını yaşadıktan sonra kendisini lösemi hastası çocuklara adadı. Lösemili çocuklar için kurulan dernekte aktif halde çalışan Öztürk, tedavi için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden kente gelen ailelere yardım edip destek oluyor. Samsun'da yaşayan 29 yıllık evli Ayşegül ve 52 yaşındaki Kenan Öztürk çiftinin çocukları Emrah'a 1990 yılında 4 yaşındayken lösemi tanısı konuldu. Küçük çocuk tedavi süresince 8 yılda iki defa hastalığı yendi. Ancak lösemi üçüncü defa tekrarladı. Tedavi süreci devam ederken Öztürk çiftinin çocukları Emrah'ı 1998 yılında kaybetti. Evlat acısı yaşayan anne ve baba, daha sonra lösemili çocuklar için yardım çalışmalarına katılmaya başladı. Çift, Samsun'da 1999 yılında kurulan Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'nin kuruluşunda aktif olarak çalıştı. Memur emeklisi Ayşegül Öztürk, oğlunun ölümünün ardından hayatını lösemili çocuklar için adadı. Öztürk, ilik nakli ve tedavi için kent dışından tedavi için gelen çocuklar ve ailelerinin, barınma başta olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yapmaya başladı. Öztürk, haftanın 5 günü Samsun'daki lösemili çocuklar ve ailelerine ev ziyaretlerine gitti.

Lösemili çocukların yanında olmaya devam edeceğini söyleyen 3 çocuk annesi Ayşegül Öztürk, "Ben evladımı bu hastalık yüzünden yitirdim. Çok zor günler geçirdim. Sonra düşündüm 'Bu çocuklar ve aileleri için bir şeyler yapmalıyım' diye. Onlara yardımcı olmalıyım. Biliyorum bu hastalığın tedavi süreci çok zor ve zahmetli. Sabır istiyor. Maddi olarak büyük sıkıntılar çekiliyor. Şu an benim listemde kayıtlı 67 aile var. Bu ailelerle sürekli ilgileniyorum. Eşimle birlikte elimizden geldiğince bu ailelere destek oluyoruz" dedi.

Ölen oğlunun dışında iki çocuğunun daha olduğunu belirten Ayşegül Öztürk, "Ben sadece kendi evlatlarımın değil bütün lösemili çocukların annesiyim. Lösemi hastası çocukları, ölen evladımın yerine koyuyorum. Onlar için bir şeyler yapmaya uğraşıyorum. Hastalığı yenmeleri için savaşıyorum. Savaşmaya da devam edeceğim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kenan Öztürk Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title