Haberler

Doçent, online sınavda başörtüsünün çıkarılmasını istedi! Tepkilerin ardından ODTÜ'den açıklama var

Güncelleme:

ODTÜ'de bir doçentin online sınav için "Kulaklarınız ve yüzünüz sınav boyunca şapka veya başörtüsü ile örtülmeyecek" şeklinde bir uyarı yayınlaması gündem yarattı. Tepki çeken olay sonrası ODTÜ Rektörlüğü gerekli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, "Sınav yönetmeliğimizde bahsi geçen uygulama yer almamakta. Dolayısıyla bahsi geçen dersteki sınav yönergesi üniversite yönetiminin aldığı kararlar esasında yazılmamıştır" denildi.

ODTÜ'de Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü hocası Doç. Dr. Serkan Sarıtaş, sınav öncesi öğrencilere gönderdiği yönergede, "Kulaklarınız ve yüzünüz sınav boyunca şapka, herhangi başka bir şey veya başörtüsü ile örtülmeyecek şekilde görünür olması gerekmektedir" uyarısında bulundu.

ODTÜ'DEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Durumun ortaya çıkması ve tepkilerin yükselmesinin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesinden (ODTÜ), "bir dersin çevrim içi yapılacak sınavına başörtülü öğrencilerin alınmayacağı" iddiasına ilişkin yapılan açıklamada, üniversitede hiçbir uygulama esasında veya sınav yönetmeliğinde bahsi geçen uygulamanın yer almadığı, gerekli soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Yazılı açıklamada, üniversitenin 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde yapılacak çevrim içi sınavlarla ilgili bazı öğretim elemanlarınca paylaşılan yönergeler hakkında yayımlanan haberlere ilişkin açıklama yapılmasının zorunlu hale geldiği belirtildi.

"BAHSİ GEÇEN UYGULAMA YÖNETMELİĞİMİZDE YOK"

Açıklamada, "Üniversitemizde hiçbir uygulama esasında veya sınav yönetmeliğinde bahsi geçen uygulama yer almamakta ve dolayısıyla üniversitemizde hiçbir çevrim içi sınavda bu tip bir kısıtlama uygulanmamaktadır. Dolayısıyla bahsi geçen dersteki sınav yönergesi üniversite yönetiminin aldığı kararlar esasında yazılmamıştır." ifadesine yer verildi.

"DEĞERLERE SAYGISIZ DAVRANILMASI KABUL EDİLEMEZ"

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Ayrıca ODTÜ, 85'ten fazla ülkeden öğrenciye ev sahipliği yaparken temel ilke ve değerleri doğrultusunda hak ve özgürlükleri dikkate alıp korur, her türlü ayrımcılığa karşı çıkar ve insana saygı temelinde tüm ilişkilerinde ön yargısız, eşitlikçi bir yaklaşım sergiler. Bu doğrultuda, kurumumuz bünyesinde görev yapan herhangi bir çalışanımızın, öğrencilerimizin inanç ve değerlerine saygısız davranması gibi bir durum kabul edilemez. Bu çerçevede gerekli soruşturmanın başlatıldığını kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

İbrahim Demirel:

Birlikte yaşamayı öğrenmelisiniz. Avrupa da bir çok ülkede özelikle Almanya Fransa İngiltere gibi ülkeler de artık buna saygı duyuluyor. Çok kez gittim böyle saygısızlığa rastlamadım. Hala bunu sorun eden geri kafalılar var ülkede. İnanılır gibi degil.

334
34
yanıtYanıtla
VaioNokia:

ülkemizin bireylerin toplumun gelişimine fayda sağlamak bir yana dursun birbirimizi üzecek saçma sapan polemiklere girmeyelim. birbirimizi aşağıya çekmeyelim. birbirimizin değerlerine hep birlikte saygı gösterelim.

339
9
yanıtYanıtla
İDO BEY:

Bravo aynen öyle

yanıt5
yanıt1
Hasan Durmuş:

Şimdiden başladılar.allah fırsat vermesin

239
65
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Akp turkiyesinde yaşıyoruz bunu

yanıt3
yanıt11
ERKAN :

sizinde elinizde olsa zorla kapatırsınız insanların başını. Allah sizede fırsat vermesin

yanıt6
yanıt19
ERKAN :

bu devirde halen başı kapalı düşmanlığı yapanlardan nefret ediyorum ama başı açık düşmanlığı yapanlardan da nefret ediyorum.

199
30
yanıtYanıtla
Geliyor Az Kaldı:

KIZILCIK ŞERBETİ dizisini izleyip ibret alınız.

30
108
yanıtYanıtla
TC Osman Şahinalp:

Kopya çekilmesini engellemek için dúşünülmüş. Başka bir şey değil

39
51
yanıtYanıtla
Çocuk Gelişimci:

Tabi tabi. Sizi bu bize karşı hainliğiniz ile def edeceğiz bu topraklardan

yanıt11
yanıt16
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title