Haberler

Öcalan'ın Yeni Takvimi Çok 'Hızlı'

Güncelleme:

Öcalan'ın 'tüm taraflara sert eleştiriler' yönelttiği bilgisinin ardından 'yeni bir takvim' başlatmak istediği bilgisi de geldi. İmralı heyetinde de iki isim değişiyor.

HDP'lilerle devlet kurumları arasında yapılan görüşmelere ilişkin yeni kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 'tüm taraflara sert eleştiriler' yönelttiği bilgisinin ardından 'yeni ve hızlı bir takvim' başlatmak istediği bilgisi de geldi ancak silahlar konuşurken HDP'lilerin İmralı'ya gitmesi zor görünüyor.

HDP'nin İmralı heyetiyle ilgili de önemli bir bilgi geldi. Sırrı Süreyya Önder vePervin Buldan adaya gidecek isimler arasında yer almayacak.

"ÖCALAN TÜM TARAFLARA TEPKİLİ"

Devlet heyeti ve Abdullah Öcalan arasında devam ettiği öğrenilen görüşmeler devlet kurumları ile HDP arasında yeniden başlayan temaslar aracılığıyla tartışılmaya başlandı. PKK liderinin çatışmaların başlaması nedeniyle 'tüm taraflara' tepkili olduğu haberinin ardından görüşmelere dair ilginç ayrıntılar da gündeme geliyor.

"ÇÖZÜM SÜRECİ 'DUYGUSAL' AÇIKLAMALAR NEDENİYLE ZARAR GÖRDÜ"

CNN Türk'ün bu sabah geçtiği haberde, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı ile HDP arasında yapılan görüşmede Habur'daki cenazelerin durumundan başlanarak, Türkiye genelinde yüzde 70, doğuda ise yüzde 90'lık bir destek aldığı belirtilen çözüm sürecinin her iki taraftan yapılan 'duygusal' açıklamalar nedeniyle zarar gördüğü ifade edildi.

ÖCALAN'IN YENİ TAKVİMİ ÇOK 'HIZLI'

HDP heyetinin sürecin devamı için İmralı'yla görüşme isteği "silahlar konuşurken bunun mümkün olmayacağı" yanıtıyla karşılandı. Devlet heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmelerin devam edeceği ve Öcalan'ın yeni bir takvim hazırladığı belirtilirken, PKK liderinin bu yeni takvimin "hiçbir şüphe ve güvensizliğe yer bırakmayacak şekilde hızlı" işletilmesini isteyeceği belirtiliyor. Ancak bu takvimin konuşulmaya başlanması Öcalan'la HDP heyetinin tekrar görüşmeye başlayabileceği koşulların oluşmasına bağlı görünüyor.

SIRRI SÜREYYA VE BULDAN HEYETTE YER ALMAYACAK

Bu arada muhtemel bir yeni HDP heyetiyle ilgili bilgi de Sırrı Süreyya Önder'le Pervin Buldan'ın adaya gidecek isimler arasında yer almayacağı oldu.

AYDAR'IN ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ

Haberde KCK'nın Avrupa'daki yöneticilerinden Zübeyir Aydar'ın, "ABD'nin üçüncü bir göz olarak sürece katılması ve PKK ile Türkiye'yi bir masa etrafında toplaması" şeklindeki önerisine ise konunun 'milli bir mesele' olması nedeniyle kabul edilemeyeceği ve milli sınırlar içerisinde çözüm aranması gerektiği şeklinde yanıtlandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Abdullah Öcalan Türkiye İmralı Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (377)

cano:

iyiki varsin apo gel bizi bu yobazlarin elinden kurtar

9
39
yanıtYanıtla
bir:

bekle gelir. .

yanıt2
yanıt1
destek:

cevabını HOLİGANS yazmış bana laf düşmez

yanıt2
yanıt0
Gerçek:

Müjde Cehenneme beraber gidecekmişsiniz. . .

yanıt2
yanıt1
bende isterem:

CANO bende geleyim kurtarmaya gurup yapadık nasılsa sokacak bir delik bulurdum sende

yanıt0
yanıt0
urfa:

Apo Turkiye için bir şanstır. O olmasa, Turkiye çoktan bolunmustu. Ama kiymeti bilinmiyor maalesef

13
31
yanıtYanıtla
merhametimizdesiniz:

bu vatanı bölecek öyle daşşaklı varmı karı gibi ağlayan birisi nasıl şans oluyor bu vatanı bölünmez yapan türklerdir siz türkün merhametindesiniz ama biraz daha ileri giderseniz gazabınıda görürsünüz o zaman ne yapacaksınız vatansız olarak dolanır durursunuz ondan sonra ordan oraya

yanıt6
yanıt4
ZENCİ:

SALAKOOO

yanıt0
yanıt0
Isimsiz:

Eger apo türkiye icin bir sans ise ben böyle sansin taaaaa

yanıt0
yanıt0
Turkiyeli:

Yemin ederim apo aynı domuza benziyor

22
19
yanıtYanıtla
Tüm 377 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title