Haberler

Öcalan'ın Mektubu Ermenilere Ulaştı

Güncelleme:

Abdullah Öcalan Ermenilere yazdığa mektupta, "Başta Ermeniler olmak üzere bütün halkların özgürlüğü için mücadele ediyoruz." dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, PKK'lı Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın Paris'te öldürülmelerinin 1. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "İsrail lobisi, yine milliyetçi Ermeni ve Rum lobileri paralel birer devlettir" diyen KCK Eşbaşkanı Bese Hozat'a gösterilen tepki üzerine Ermeni temsilcilerine gönderdiği mektup, muhataplarına ulaştı. Öcalan mektubunda, "Başta Ermeniler olmak üzere bütün halkların özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Barış arayışımız hiçbir halkın zararına değil" ifadesine yer verdi.

HOZAT'IN CİNAYET AÇIKLAMASI

PKK'lı üç kadının öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen olayın faillerinin bulunamaması Kürt kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, anma etkinlikleri nedeniyle ANF'ye açıklama yapan KCK Eşbaşkanı Hozat, cinayetten paralel devleti sorumlu tutmuştu. Hozat açıklamasında, "Türkiye'de resmi devletin dışında bir de oluşan paralel devletler vardır. Mesela F. Gülen cemaati paralel bir devlettir. İsrail lobisi, yine milliyetçi Ermeni ve Rum lobileri paralel birer devlettir. Paralel devletlerin birbiriyle ortaklaştığı ciddi bir çıkar ilişkisi vardır" demişti.

HOZAT'A TEPKİ

Hozat'ın açıklaması sol, sosyalist, muhafazakar ve azınlıkları da içinde barındıran HDP'de tartışma konusu olurken parti içindeki Ermeniler, Hozat'a tepki göstermişti. HDP eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü tarafından yapılan ortak açıklamada, Hozat'ın tespitinin HDP içinde ve dışında tartışmalara ve endişelere neden olduğu belirtilmişti. İmralı'da görüşme yapan BDP ve HDP heyeti tarafından konu Öcalan'a da aktarılmış, tepkileri gidermek amacıyla Öcalan, Ermenilere mektup yazacağını vurgulamıştı.

ÖCALAN MEKTUBU YAZDI

Öcalan'ın beklenen mektubu dün Adalet Bakanlığı aracılığıyla İmralı heyetine teslim edildi. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Öcalan'ın Ermenilere yazdığı mektup iki sayfadan oluşuyor. Mektubunda, bugüne kadar Ermenilere yönelik olumsuz bir tutum içinde olmadıklarını belirten Öcalan, kapitalist modernitenin bölgeyi mezarlığa çevirdiğini söyledi.

"BÜTÜN HALKLARIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ"

Öcalan, "Özellikle kapitalist modernite ve onun tapınağı ulus devletlerin saçtığı zehir nedeniyle bu toprakların adeta halklar ve kültürler mezarlığına döndü" dedi. Sadece Kürtlerin değil, bölgede yaşayan bütün halkların ve inançların mücadelesini verdiklerini vurgulayan Öcalan, Ermenilere şu mesajı verdi: "Bizler sadece Kürt halkının değil bu kadim coğrafyanın, başta Ermeni halkı olmak üzere bütün halklarının ve inançlarının özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Zorlu koşullarıma rağmen sürdürmeye çalıştığım barış arayışının hiçbir halkın zararına ve aleyhine olmayacağı, olamayacağı 30 kusur yıllık mücadelemizin her anında saklıdır."

"ZALİMCE"

Öcalan, Ermeni halkına yönelik 1915 yılında soykırım uygulandığını ileri sürerek, bunu "zalimce" bulduğunu söyledi. Öcalan, Ermenilerin büyük emek ve mücadele sonucu kendilerini ayakta tutmayı başardıklarını belirtip bunun, "mucizevi" olduğunu ifade etti. Ermenilere mücadelelerini, çatışmayı hedefleyen uluslararası sermaye güçlerinin ve lobilerinin sinsi amaçlarından uzak durarak sürdürmelerini, "naçizane önerim" diyerek aktardı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Sakine Cansız Bese Hozat İsrail Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (76)

serpilserpil34@outlook.com:

Apo ile atatürk arasındaki fark budur. ''işte'' atatürk ne mutlu türküm diyordu. Apo ne mutlu insanım diyene diyor.... Kimseyi kimseden üstün tutmuyor, ermeni rum arap türk kürt herkesin aşit olduğunu savunuyor ve görüyor...

23
152
yanıtYanıtla
cemrecemre.cevikoz@gmail.com:

Ah be, ne mutlu Türküm diyeneyi maalesef bazı insanlarımız asla anlamamış, ömürleri boyunca anlamayacaktır. Türk kelimesini - dilimizin bir eksikliği olarak - iki anlamı vardır: Türk asıllı, yani Kürt veya Ermeni veya Rum asıllı olmayan; bir de Türkiye Vatandaşı. Atatürk'ün ikinci anlamı kullanıdğını anlayamayanlar olduğu gibi, bile bile anlamamazlığa yatanlar kanımca bölücü emellerle hareket etmektedir.

yanıt0
yanıt0
MELTEMmurat.aydin.72@hotmail.com:

bu soysuz apo acaba neden ilk ermeni ler demiş hiç düşündünmü .iyi ce bi düşün. tüm halkların özgürlüğüymüş. yıllardır kürt halkına eziyet ettin be ne özgürlüğü. apo allah seni ve senin gibileri dünyada ve diğer tarafta azap içinde bıraksın inşallah

yanıt0
yanıt0
Serpilserpil34@outlook.com:

yaw he he... ''ne mutlu Almanım deyip'' öteki halkları küçük düşüren HİTLER 'di zaten atatürk değil :)) kendi ülkesindeki askerleri öldürüp halkını öldürüp pkk yaptı diyen'de Alman ordusuydu zaten.

yanıt0
yanıt0
mehmet seçkinseckin.mehmet@hotmail.com:

o yüzdenmi siirt baykanda bebeklerin kafasına sıktırdı bu katil 'ne mutlu insanımış' türklerden çok kürt katlettiler, kürt halkı 10 yıl önceye kadar gelen askerlerden para dileniyordu zor şartlar altında yaşıyorlardı başlarında bir koruyucu başı terör estiriyordu... erdoğan geldi de biraz düzeldi insanlar

yanıt0
yanıt0
sedaeli.demir12@hotmail.com:

Apo TÜRKlüğün şanını şerefini yok etmeye çalısıyor ama pek umutlanmasın...Biz bu vatanı Türkü, Kürtü, çerkezi, lazı ile hep birlikte savasarak kazandık nerden geldıklerını nereyı somurduklerını unutmasınlar.. Sankı özerklık verılse ne olacak gene türküyeyi sömurmeye devm edecekler.... Aponun bos laflarına kulak asmayın bukadar kolay değil bu devleti yok etmek

yanıt0
yanıt0
asdasdasdasd@aasdas.com:

Çocuk katili diyorsunuzda ölen çocuklar doğuda öldü kimse gelipde kendi çocuklarını öldürmez eğerki cocuklar batı taraflarında ölseydi haklı olurdunuz bu konuda ama ne yazıkki türk rütbelilerin ozaman kimin ratarafından oralara özel olarak seçerek gönderdikleri mechul rütbeliler tarafından kürt çokukları katıl edildi tabi siz annenizin dizi dibindeyken biz askerler gelince cocukolarak korkup bi yerlere sığınıyorduk ve gözümüzün önünde büyüklerimize yapılan işkenceler de halen gözümüzün önünde

yanıt0
yanıt0
mehmet seckinseckin.mehmet@hotmail.com:

asdasd' adam un vermiyor diye kapsına mayın koyulurmu? karısına tecavüz edilip kızı zorla kaçırılırmı yada 12 yaşındaki oğlunu zorla terörist yapmak için elinden alınırmı??? hata pkk değil devlet devlet olsaydı sıkardı topunu temizlerdi bu asala nın devamı pkk yı ama ne yaptı silahlı mücadele rant silah alımı görev parası derken pkk yem yapıldı insanlar o da bu ziraat okurnerken ne oldu ise yada kim yol vcerdi ise siyasi bilimler çıkışlı katlin yüzünden....

yanıt0
yanıt0
osmanlıyakupkaraaarslan@gmail.com:

cemre kardeş saçmalama sende.o olmasaydı olmazdık saçmallığı gibi bişey.insalar gördüğünü okur ve anlar.anlatılmak istenen başka bişeyse o yazılsın o zaman.ne mutlu türküm diyene açık açık bir milleti diğerlerinden üstün görmektir bunu sende biliyosun.bende türküm tokatlıyım.islami açıdan bakıldığında ne mutlu türküm diyene ve o olmasaydı olmazdık cümleleri kabul edilemez.bunların yerine ne mutlu müslümanım diyene ve o önderlik yapmasaydı belki bu ülke düşma işgalinde olurdu demek mantık ve vicdani olarak daha doğru olurdu.

yanıt0
yanıt0
KELkkkk@hotmail.com:

Ya bu lağım faresini ne hikmetse hemen hemen her haberde bu fotoğrafı kullanılıyor. Uzanmış kitap okuyan fotoğrafı değilde terörist başı olgusuna uygun fotoğraf kullanılmalı. İnşallah MHP iktidarında her şey düzelecektir.

92
24
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title