Haberler

Obama Yılda Bir Kez Yaptığı Konuşmasına Suriyeli Mülteciyi Davet Etti

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama, yılda bir kez yaptığı 'Birliğin Durumu' konuşmasına Suriye'den mülteci oalrak ülkeye gelen 55 yaşındaki bilim adamı Refai Hamo'yu davet etti.

ABD Başkanı Barack Obama, Temsilciler Meclisi'nde salı günü yapacağı "Birliğin Durumu" konuşmasına Suriye'den gelen bir mülteciyi davet etti. ABD'nin USA Today gazetesi, Obama ailesinin davetiyle meclise gelecek Suriyeli mültecinin Refai Hamo olduğunu bildirdi.

'İLHAM KAYNAĞI' OLARAK NİTELEMİŞTİ

Hamo, geçen ay internetteki "Humans of New York" adlı blogda tanıtılmış, Suriyeli bilim adamı hakkındaki yazı sosyal medyada milyonlarca beğeni almıştı. Obama, bunun üzerine Hamo'yu "ilham kaynağı" olarak nitelendirmiş, Amerikalı oyuncu Edward Norton, Hamo için bağış etkinliği düzenlemişti.

CUMHURİYETÇİ ADAYLARA ÖFKELENDİ

Suriyeli bir bilim adamı olan Hamo, son aylarda özellikle Cumhuriyetçi başkan adaylarının Suriyeli mültecilere yönelik açıklamalarına tepkili olduğu bilinen Başkan Obama'nın konuşması sırasında Michelle Obama için ayrılan bölümde oturacak.

İKİ YIL BOYUNCA TÜRKİYE'DE YAŞADI

Mide kanseri olan Hamo'nun Suriye'deki iç savaş sırasında evi bombalandı, bombardımanda eşi, kızlarından biri ve beş yakını hayatını kaybetti. Suriyeli bilim adamı, 2013'te bir oğlu ve hayatta kalan üç kızıyla savaştan kaçarak önce Türkiye'ye gitti.

İki yıl Türkiye'de kalan 55 yaşındaki Hamo, sığınma başvurusunun kabul edilmesi üzerine geçen ay ABD'nin Michigan eyaletine yerleştirildi.

"YENİDEN İNSAN OLMAK İSİTYORUM"

Hamo, internette kendisini meşhur eden yazıda, şunları ifade etmişti:

"Hala dünyada bir fark yaratabilecek şansım olduğunu düşünüyorum. Amerika'ya gittiğimde patentini almak istediğim birçok buluşum var. Buluşlarımdan biri şu anda İstanbul metrosunda trenlerin hareketinden elektrik üretmek için kullanılıyor. Ayrıca yakıtsız olarak 48 saat uçabilecek bir uçağın çizimlerini yaptım. Depremler meydana gelmeden haftalar önce deprem tahmini yapacak bir cihaz üzerinde çalışıyorum. Tek isteğim araştırmalarımı yapabileceğim bir yer. Bugün Michigan'a gideceğimi öğrendim. Orası hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Tek isteğim güvenli ve bilime saygı duyulan bir yer olması. Ben işime geri dönmek istiyorum. Yeniden insan olmak istiyorum. Dünyanın benim bittiğimi düşünmesini istemiyorum. Ben hala buradayım."

10 BİN SURİYELİ KABUL EDİLECEK

ABD'de son aylarda özellikle Cumhuriyetçi Parti içinde başta başkan adayı Donald Trump olmak üzere bazı çevreler, ülkeye Suriyeli mültecilerin hatta Müslümanların alınmamasını istemişlerdi. Obama yönetimi ise buna karşı Suriyeli mültecilerin ABD'ye gelmeye devam edeceğini, bu yıl 10 bin Suriyelinin kabul edileceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama New York Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (1)

aylan:

bu karayılan yüzünden mülteci durumuna düştüler bir de alkışlayıp yalakalık yapıyorlar bu karaşeytana.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title