Haberler

Nusaybin Şehitleri Türkçe ve Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde çıkan çatışmada PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Osman Vurğun ile Uzman Onbaşı Sedat Sağır'un cenazeleri, memleketlerine Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla uğurlandı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde çıkan çatışmada PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Osman Vurğun ile Uzman Onbaşı Sedat Sağır'un cenazeleri, memleketlerine Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla uğurlandı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, kazdıkları çukur ve oluşturdukları barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanan Nusaybin İlçesi'nde dün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Vurğun ile Uzman Onbaşı Sedat Sağır için Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehitlerin yakınları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tören, şehitlerin Türkiye bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konulması ile başladı. Şehitlerin geçmişlerinin okunması ile devam eden törende Müftü Vekili İsmail Ünal şehitler için yaptığı duadan sonra helallik istedi. Şehitlerin silah arkadaşları adına Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün halkı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullandığını, masum kişileri ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerini söyledi.

Törende güçlükle ayakta duran şehit Uzman Onbaşı Sedat Sağır'ın annesi Aynur Sağır, babası Salih Sağır, kardeşleri ile yakınları uzun süre Türkçe ve Kürtçe ağıt yaktı. Şehit babası Sağır, her iki şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Sağır ise tören esnasında fenalık geçirince, sağlık ekipleri müdahale etti. Törenden sonra şehit Osman Vurğun'un cenazesi Hatay'a, şehit Sedat Sağır'ın cenazesi ise Şanlıurfa'ya gönderildi.

- Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedat Sağır Nusaybin 14 Mart Mardin Politika Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

title