Haberler

Nusaybin'de Olaylı Gece1

Güncelleme:

Şırnak Kırsalında Güvenlik Güçleri ile Girdiği Çatışmada Öldürülen İsmail Buruni'nin Cenazesinin Suriye'ye Götürülmek Üzere Getirildiği Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Olaylar Çıktı.

ŞIRNAK kırsalında güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen Suriye uyruklu PKK'Lı İsmail Buruni'nin cenazesinin Suriye'ye götürülmek üzere getirildiği Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde olaylar çıktı. BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın da katıldığı cenaze töreni sırasında çıkan olaylarda bir evde yangın çıktı.

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi kırsalında 14 Mart gecesi, 2 arkadaşıyla birlikte güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen PKK'lılardan Suriye Uyruklu İsmail Buruni'nin cenazesi dün akşam saatlerinde Suriye'ye götürülmek üzere Nusaybin'e getirildi.

Aralarında BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, BDP PM üyeleri Mahmut Çelik, Mehmet Zahir Sarıtaş, BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel,Girmeli Belediye Başkanı Ömer Altun, Duruca Belediye Başkanı Zeki Kavak,Akarsu Belediye Başkanı Lokman Fındık, Mardin İl Genel Meclis Başkanı Mesut Gümüş, Mardin İl Genel Meclis Üyesi Yakup Gabriel, BDP Nusaybin İlçe Başkanı Süleyman Çiftçi, BDP ilçe ve belde örgütlerinin de bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi PKK'lı İsmail Buruni'nin cenazesini karşılamak için Nusaybin'de toplantı.

Uzun araç konvoyu ile Nusaybin'e getirilen Buruni'nin cenazesi ilçe girişinde güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Emniyet güçleri ile durdurulan konvoydan sadece cenaze aracının alınıp Nusaybin-Suriye sınır kapısından geçirilebileceğini söyledi. Bunun üzerine BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, BDP PM Üyesi Mahmut Çelik, Mardin İl Başkanı Sedat Dağ, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan kendi aralarında yaptığı görüşmenin ardından cenaze aracı ile birlikte konvoy halinde Midyat-Nusaybin kavşağından Nevruz alanına gidildi. Buruni'nin cenazesi, Nevruz alanında toplananlar tarafından, 'Şehitler ölmez' sloganları ve havai fişeklerle karşılandı.

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, İsmail Buruni adıl PKK'lının ailesiyle birlikte cenazeyi sınır kapısına götürerek Suriye tarafına geçmesini sağladı.

27 Mayıs Caddesi'nde bulunan kalabalık bir grup, Şehitler Mezarlığı'na yürüşe geçti. Grup, Demir Yolu mevkiinde polisin barikatı ile karşılaştı. Göstericilerin polise taş ve havai fişekle saldırmasının ardından, polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıtmak istedi. Ortalığın bir anda savaş alanına döndüğü ilçede, atılan gaz bombaları ve havai fişekler yüzünden 27 Mayıs caddesi üzerinde bulunan bir evde yangın çıktı. Yangına müdahale eden itfaiye ekibi söndürme çalışması yaptığı sırada, itfaiye erleri de sıkılan gazlardan etkilendi. Bir itfaiye eri, ellerini havada polise doğru koşarak, "Teslim oluyorum" diyerek artık gaz sıkılmamasını istedi.

Yapılan müdahalenin ardından göstericiler ve polis arasında ilçenin her yerinde çatışmalar yaşandı. 27 Mayıs Caddesi, Demir Yolu üzeri, Şirin Bulvarı, Çaç Çağ Caddesi, Sakarya Caddesi, Hükümet Konağı Civarı, Üç Yol, Cumhuriyet Caddesi ve daha bir çok yerde barikat kuran kalabalık gruplar, polisin gaz bombalarına karşı molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.

Saat 21.10'da başlayan ve yaklaşık 3 saat süren olaylar sırasında, çok sayıda mobesa kablolarının söküldüğü, telefon hatlarının kullanılmaz hale getirildiği öğrenildi. Olaylar sırasında çok kişinin yaralandığı ancak bunlardan hiç kimsenin sağlık merkezlerine tedavi için başvurmadığı belirtildi. Olayların bir çok evde maddi hasarlı yangına sebep olduğu kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
title