Haberler

Abbas Dede 125'inci Yaş Gününü Kutladı

Güncelleme:

Iğdır'da yaşayan 3'ü kız 15 çocuk, 120 torun sahibi Abbas Koca 125'inci yaş gününü kutladı. Koca, ziyarete gelenlere Ermeni çetelere karşı verdiği mücadeleyi anlattı.

Iğdır'da yaşayan 3'ü kız 15 çocuk, 120 torun sahibi Abbas Koca 125'inci yaş gününü İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ile birlikte kutladı.

1891'DE DÜNYAYA GELDİ

Özgür Mahallesi'nde oturan, resmi kayıtlara göre 1 Temmuz 1891'de dünyaya gelen Abbas Koca, ilk eşi Telli'yi 57 yıl önce kaybetti, şimdi 73 yaşında olan ikinci eşi Zarife ile birlikte yaşıyor.

PASTA İLE KAPISINI ÇALDI

Abbas Koca'yı 125'nci yaş gününde İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal unutmadı. Yaş pasta ile Abbas Koca'nın kapısını çalan Müdür Babal, doğum gününü kutladı.

"TORUNLARI TERCÜMANLIK ETTİ"

Emniyet Müdürü Babal, "Şehre geldiğim zaman adını duymuştum. Nüfus kayıtlarına göre dünyanın en yaşlılarından biri. Sadece gözleri görmüyor, kulakları duymuyor. Onun dışında diğer fonksiyonları iyi durumda. Ramazan nedeniyle ziyaret edemedim. Şimdi hem yaş gününü hem de geçmiş bayramını kutlamak istedim. Torunları bize tercümanlık etti" dedi.

ERMENİ ÇETELERİYLE SAVAŞMIŞ

Müdür Babal'ın ziyaretiyle duygulanan Abbas Koca kendisine teşekkür etti. Müdür Babal'ın yanından gitmemesi için ısrar eden Abbas Koca, bazı anılarını anlattı. Ermeni çetelerine karşı amansız mücadele verdiğini belirten Abbas Koca süt, peynir, kaymak, yoğurt, bal ile beslendiğini söyledi. Abbas Koca, sıkıntıları da büyütmemek gerektiğini anlattı.

"VATANIN NASIL KAZANILDIĞINI BİLSİNLER"

Iğdır Ovası'nda Ermeni çetelerine karşı amansız mücadele verdiklerini anlatan Abbas Koca, "O yıllarda yaşadıklarımı çocuklarıma, torunlarıma ve gördüğüm herkese anlatıyorum ki, vatanın nasıl kazanıldığını bilsinler" diye konuştu.

ŞEREF BELGESİ VERİLDİ

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Başkanı Göksel Gülbey de Abbas Koca'ya 'şeref belgesi' verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşam Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500

Yorumlar (3)

ACİ DİL:

KÜRTÇE ANA DİLDE EĞİTİM HAKKINI VERMEYENLER UTANSIN. . SİZ BU AYIPLA HEP YAŞAYACAKSINIZ !!! TABİ UTANACAK KADAR HALA AR DAMARINIZ KALDIYSA. . . . ___-

15
17
yanıtYanıtla
ACI DİL:

KÜRTÇE ANA DİLDE EĞİTİM HAKKINI VERMEYENLER UTANSIN. . SİZ BU AYIPLA HEP YAŞAYACAKSINIZ !!! TABİ UTANACAK KADAR HALA AR DAMARINIZ KALDIYSA. . . .

16
13
yanıtYanıtla
BİNLERCE TEŞEKKÜR:

BUNU ERMENİLER DUYSUN . DEDEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM VATAN HAİNLERİYLE SAVAŞMIŞ ALLAH ONDAN RAZI OLSUN

20
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title