Haberler

Noel Baba Kuş Cenneti, flamingoların evi oldu

Güncelleme:

ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Kuş Cenneti bu yıl da flamingoların uğrak yeri oldu.

ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Kuş Cenneti bu yıl da flamingoların uğrak yeri oldu. 2016 yılından bu yana flamingolara ev sahipliği yapan sulak alana bu yıl 3 flamingo geldi. Kuş Bilimci Prof. Dr. Ali Erdoğan, "Artık flamingolar, bu sulak alanın asil üyeleri oldu. Bu ilk gelenler öncüler. Ben sayının daha artacağını düşünüyorum" dedi.

Demre'de 1000 hektar büyüklüğünde olan sulak alan 1989 yılında Demre Belediyesi tarafından 'Noel Baba Kuş Cenneti' olarak ilan edilerek, tescillendi. Göçer ve yerleşik olarak 150'nin üstünde kuş türünün yaşamını sürdürdüğü Noel Baba Kuş Cenneti'ne 2016 yılından bu yana farklı sayılarda ve farklı zamanlarda flamingolar gelmeye başladı. 2016 yılında ilk kez üç flamingo alana gelirken, 2018- 2019 yıllarında da yine üçer flamingo geldi. 2020 yılında ise bu sayı 6'ya çıktı. Geçen yıl ise Noel Baba Kuş Cenneti'ne gelen 9 flamingo mayıs ayı ortalarında toplu olarak alandan ayrıldı. Bu yıl da Noel Baba Kuş Cenneti'ne yaklaşık 1 hafta önce 2 flamingo geldi. 2 gün önce de alandaki flamingo sayısı 3'e yükseldi. Flamingolar alandaki diğer kuşlarla birlikte Noel Baba Kuş Cenneti'ni renklendirmeye başladı.

'BUNLAR ÖNCÜ, SAYININ ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Noel Baba Kuş Cenneti'nde uzun süredir incemeler yapan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kuş Bilimci Prof. Dr. Ali Erdoğan, "Artık flamingolar, bu sulak alanın asil üyeleri oldu. Bu ilk gelenler öncüler. Ben sayının daha çok artacağını düşünüyorum. Noel Baba Kuş Cenneti, Türkiye'nin ayakta kalan ender sulak alanlarından biri. Kuşlar için yeterli besin kaynağı var. Halkın gönüllü koruması altında. Bu çok önemli" dedi.

'BİRÇOK TÜR KUŞ YAŞAMAKTA'

Kuşları sürekli izleyen yat kaptanı Nilgün Şahin, "Bu kuş cenneti, ülkemizin, Demre'mizin doğal güzelliği. Burada birçok tür kuş yaşamaktadır. Son 7 yıldır flamingolar da gelmekte. Flamingolar buraya renk kattı, güzellik kattı. Bize düşen görev, onları rahatsız etmemek, korumak" diye konuştu.

'GÜZELLİK KATIYORLAR HER YERE'

İstanbul'dan gelerek alandaki kuşların ve flamingoların fotoğrafını çeken Osman Çelikel de "Allı turnalar bu suların, buraların güzellikleri. Güzellik katıyorlar her yere. Keşke sayıları çoğalsa, rahatsız edilmeseler. Kışı burada geçireceklermiş gibi görünüyor. İnşallah sayıları da artar" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demre Belediyesi Ali Erdoğan noel baba Demre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title