Haberler

Nihat Hatipoğlu'ndan Taraf Gazetesi'ne Dava

Güncelleme:

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun avukatı Meltem Banko, "Müvekkilim hakkında Taraf Gazetesi'nde çıkan haberler tamamen gerçek dışı ve iftira dolu." dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na yönelik Taraf Gazetesi'nde yayınlanan habere, Hatipoğlu avukatı Meltem Banko aracılıyla cevap verdi.

"HABER TAMAMEN GERÇEK DIŞI VE İFTİRA DOLU"

Banko yaptığı açıklamada, müvekkilim Prof. Dr. Nihat Hatioğlu’na yönelik, Taraf Gazetesi'nde 03.10.2014 tarihinde “Nihat Hoca’yla Ranta Doğru” başlığı altında yayınlanan haber tamamen gerçek dışı olup, iftira ve tezyifatla doludur.

"MÜVEKKİLİMİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Söz konusu haberin içeriği, bir süredir çeşitli kesimler tarafından yürütülen yıpratma kampanyasının devamı niteliğinde olup; haberin tümü müvekkilime iftira yolu ile suç isnat etmeye, itibarsızlaştırmaya ve küçük düşürmeye yöneliktir. Bazı medya organları ve haber sitelerinde, müvekkilimle ilgili bir süredir aynı şekilde tamamen gerçek dışı ve ısmarlama izlenimi veren haberler yayınlanmaktadır.

"SÖZ KONUSU HABER ETİK DEĞERLERDEN YOKSUN"

Bir medya organı, doğru ve tarafsız haber yapmayı, gerçek haberlerin halka aktarılmasına hizmet etmeyi ilke edinmelidir. Ancak söz konusu habercilik anlayışı, gerçekle en ufak bir ilgisi olmadığından bahisle, etik değerlerden de yoksun bir nitelik arz etmektedir.

Müvekkilimce 2009 yılında alınan bina, alındığı tarihte de, bundan 17 yıl önce de 4 katlıdır. O günden bugüne hiç bir kat eklenmesi yapılmamıştır. Bu nedenle herhangi bir kaçak kat yapılması, söz konusu değildir. Anılan otele ek bina yapmak için alınan ve kamuya ait olduğu iddia edilen 55 metre karelik alan ise, iddia edildiğinin aksine, özel bir şirketten satın alınmış olup; tapusu ibraz edilebilecek bir durumdadır. Bu alanın kamu ile hiçbir ilgisi yoktur.
Tüm bu gerçek dışı haberlerin aksi her türlü resmi belge ile kanıtlanabilecek durumda iken; haber organının resmi belgeleri hiçe sayan ve aksi her durumda ispatlanabilecek türden haberler yapabilmesi; doğru haberciliğe ve kamunun aydınlanma hakkına verilen değeri gözler önüne sermektedir. Bu kadar fütursuzca, gerçeğin hilafına haber yapılabilmesi, bu haberlerin bir takım menfaat gruplarının çıkarlarına hizmet ettiği ve müvekkilim aleyhine organize bir yıpratma kampanyası başlatıldığının açıkça bir göstergesidir.

"MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ"

Meltem Banko, "söz konusu haber (!) ile ilgili, maddi ve manevi tazminat davası başta olmak üzere, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." dedi.

OTEL KIYAĞI İDDİASI

Taraf Gazetesi'nde bugün yayınlanan haberde, Nihat Hatipoğlu, Sultanahmet’teki oteline kaçak kat çıkıp, bitişikteki kamu arazisini üstüne geçirdiği iddia edilmişti.

Haberde, "Nihat Hatipoğlu, otel işine soyundu. Önce Sultanahmet’te bir binayı 4.5 milyon liraya aldı ve 3 yıllık inşaat çalışmasının ardından Aya Sultan adını verdiği otelini 2012’de hizmete açtı. Aldığında 12.5 metre olan bina otele dönüştüğünde 15.5 metreye ulaşmıştı ve bu “yeni kat” imar planlarına aykırıydı.

Hatipoğlu bu otelle yetinmeyip işi büyütmeye karar verdi. 2013’te otelinin hemen arkasında bulunan binayı yine 4.5 milyon liraya satın aldı. Ancak iki bina arasında kamuya ait olan bir alan bulunuyordu.

Bu durum Hatipoğlu için hiçbir engel teşkil etmedi. Yeni bina çalışmalarına başlandı. Aradaki kamuya ait “binalar arasındaki havalandırma boşluğu” da yeni alınan binaya dahil edildi. Çalışmalar 2014’te sona erdi, otel henüz hizmete açılmadı." şeklinde iddialar yer aldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nihat Hatipoğlu meltem banko Sultanahmet Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (15)

hayrettin:

hadi be ordan seni menfaatçi hocaymış. parayı kim çok verirse orda program yapıyor, en son 600 bin liraya program yapmamışmıydı bu zat

15
16
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

ŞAHSI FİKRİM. . . BİR KÜRT OLARK BUNDAN UATNÇ DUYUYORUM. . . BU ADAM AME''DE GELİNCE NASIL HALKIN İÇİNE ÇIKABİLİYOR GERÇİ GELMİYOR. . AMEDE. . ÇÜNKÜ. . ONUN YERİ ANKARA, KONYA YOZGATTIR. . . İKİ LAF ETSENE İSLAM KAN AĞLIYOR. . .

7
20
yanıtYanıtla
MU-AY:

1400 sene küsürdür hala bu ilahatcilar insanlara Dogru müslümanligi ögretemediler bu günahmi su harammi söyleyip duruyorlar BU ILAHATCILARIN MILLETIN KAFASINI KARISTIRMAKTAN BASKA BIR SEY YAPMIYORLAR ya kuran yanlis yaziyor YADA:

12
12
yanıtYanıtla
bı yabancı kım oldunun ne onemı var:

bu adama budan ıftıra atıyosunuz koskoca hoca KURANI KERIMI ezbere bılen adam hafız hoca kaç sene okumuş bıkee bole bı adam hayatta ne paa nede başka bısıle ısı olur asla yanlış bısı yapmaz bole bırı asla kotu olamaz ıbadet eden ınsan kotu olamaz hem neden bılıyonuzkı adamın paalaı yedını onemlı olan gızlı verılen yadımdır kendını gosteıs yapmayan sımdı ayanızı denk alın obur dünyaya baksın gozlerınız

7
15
yanıtYanıtla
merkes:

adam olda azicik insansa su savasa kari birseyler soyle be adam ama paralar daha tatli deyilmi

11
11
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

İKİ LAF ETSENE MÜSLÜMANLAR ÖLÜYOR YOKSA AKP SAN KONUŞMAYI. . YASAKLADIMI SANA. . HATİPOĞLU. . . KÜRTLER SENİ AFEDECEKMİ . . NASIL KÜRTSÜN. .

4
17
yanıtYanıtla
MERT:

Kim bana ne derse desin ben bu adama inanmıyorum gercekten düzgün islam aşığı bir adam olsa cıkar tv ye islamı allah rızası icin anlatır bölüm başına 30 40 bin alıyor allaha revamı hade diyelim ihtiyacaı var oda yok zaten proföser üni de 10 tl maaşla calışıyo ne yapıyor bukadar parayı gercek bi alimin parayla pulla işi olmaz sadece allah ve kendisi vardır onun icin

13
8
yanıtYanıtla
veli:

hocayı kızdırmışlar. . . . . . yada çukka bitmiş.

11
9
yanıtYanıtla
ELAZIĞLI:

YADA PARASI BİTMİŞ. . TAZMİNAT AÇMIŞ OLABİLİR. . . NASIL BİR DİYARBAKIRLI DİYARBAKIRLI DİK DURUŞLUDUR. . HERŞEYE TEPKİSİ OLUR. . . BUNU SİZE VERELİM YOZAGATLI, KONYALI, BURSALI OLSUN KİMLİĞİNİZE ALIN. . .

yanıt0
yanıt1
ELAZIĞLI:

BUNA DİNİ ALİM DİYORLAR. . ŞEREFLİ İSLAM TOPRAKLARI KAN AĞLIYOR. . BİR ÇIT YOK BUNDAN. . GERÇİ AKP GÜDÜMÜNDE OLANLAR HEP SESSİZ. . SENİN GİBİ BİR KÜRT OLMAZ OLSUN. . PARALRI DOLDUR. . SANA İNAN SANA BİŞİ BİLE DEMİYOR. . .

4
16
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title