Haberler

Niğde'de zorla evlendirilen 15 yaşındaki kız çocuğu kurtarıldı! Valilik ve Bakanlık'tan art arda açıklamalar geldi

Güncelleme:

Niğde'de zorla evlendirildiğini söyleyerek sosyal medya üzerinden yardım isteyen 15 yaşındaki kız çocuğu, jandarma tarafından kurtarılarak koruma altına alındı. Yaşanan skandala ilişkin Niğde Valiliği ile Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'ndan art arda yazılı açıklamalar geldi.

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde 15 yaşındaki A.Ö., zorla evlendirildiğine dair sosyal medyadan yardım istedi. Küçük kızın yardım çığlığı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerinin de yaptığı araştırmanın ardından A.Ö. evinden alınarak koruma altına alındı.

VALİLİK: EKİPLERİMİZ İVEDİLİKLE HAREKETE GEÇMİŞTİR

İddialarla ilgili soruşturma başlatılırken Niğde Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi Beldesinde ikamet eden bir kız çocuğunun, 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımları üzerine güvenlik güçlerimiz ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir" denildi.

BAKANLIK: HUKUKİ SÜREÇ TAKİP EDİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı; "15 yaşındaki çocuğumuzun sosyal medyada küçük yaşta zorla evlendirildiğine dair yaptığı paylaşımla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Çocuğumuzun sosyal medyadaki paylaşımının hemen ardından Niğde İl Müdürlüğümüz harekete geçmiş ve çocuğumuz hakkında bakım tedbiri kararı alınarak Bakanlığımız kuruluşuna yerleştirilmiştir. İlgililer hakkında hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Niğde Valiliği Sosyal Medya Jandarma Niğde Aile Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (20)

Kutlu Şafak:

Neden flört ederken yaşına bakılmıyorda Allah'ın emriyle evlendirilincemi yaşı küçük oluyor ne saçma bir sistem. Allah bunun hesabını elbet soracak sizlerden.

8
417
yanıtYanıtla
Kumsal Gölrktürk:

İnşallah kızın yoktur. Olmasın da

yanıt31
yanıt6
Zehra Kaplan:

Küçük yaştaki evliliklerin çocuğa bakın dikkatinizi çekerim çocuk diyorum büyük travma olduğunun farkında mısınız kaç çocuk böyle doğum yaparken hayatını kaybetti ya da o hayvan gibi adamların nefsine karşın kaç çocuk hastanelik oldu kendinize gelin bir çocuğun yanı anne babasının yanı koca evi değil. Bunu savunanlar gözünden sakındığı markete bile tek göndermediği kız kardeşlerini düşünsünler.

yanıt41
yanıt0
Furkan Beşen:

Kutlu Şafak, bu kötü yorumun için seni tebrik ediyorum

yanıt20
yanıt5
necdet toros:

sen müslüman değilsin ilk önce bunu bir bil, sen ve sen gibilir kendinize yeni bir din uydurmuşsunuz şimdilik adına müslümanlık diyorsunuz yıllar sonra dininizin adınıda değiştireceksiniz ,sen daha benim gibi bir faniyi kandıramıyorsun allahı nası kandıracaksın

yanıt23
yanıt4
Adem Sarıkaya:

Hiç bir zaman iki yanlış 1 doğru etmez. Kutlu Şafak.

yanıt25
yanıt3
Funda Altan:

Flört ve evlilik aynı şey mi zannediyorsunuz siz gerçekten üstelik evlilik riza disi kadinin rizasi olmadan evlilik Allah katinda gecerli degilken siz mi gecerli saydiniz şimdi evlenseydi bir seneye de cocuk dogurtulurdu artik ömür boyu ne koca sözünden cikabilirdi ne de okuyup bir meslek sahibi olabilir bu normal mi şimdi siz kiziniz oldugunda cocukta olsa istemediği biriyle evlendirip bunada Allah istedi mi dersiniz

yanıt25
yanıt0
İbrahim Kılıçlı:

Tabiki rıza olmadan olmaz eyvallah arkadaşlar ama günümüzde bozulan yapının ahlakın ve vijdanin bu denli yobazlastirilmasinin arkasında bulunan yüzü Batı'nın özgürlük kisvesi altında bize dayattığı ve gençlerimizin cocuklarimizin özenti haline getirdiği yarı çıplak yaşamakta Allah'ın bize emri değil ki dinde asla zorlama olmaz asla ama ailesinin de bu 15 yaşında zorla evlendirmek istemesinin nedenlerini açıklaması ve sizin şer gördüğünüzün belkide hayırlı olabileceğini ifade ediyorum iyi günler

48
243
yanıtYanıtla
Burcu Zengin:

Yaşı geç, İslam'da da zaten zorla evlilik yok. Kızın rızası alınmalı. Fakat 18 yaşından küçüklere de flört yasağı getirsinler. Çocuk reşit olmadan hiç bir ilişki içine girmesin. Lise tuvaletlerinde ki düsukleri gizli kurtajlari gizli doğumları da deşifre etsin devlet. Sonuçta onlarda çocuk. Nasıl küçük yaşta evliliğe karşı isek, her türlü yanlış duruma kapı açabilecek iliskilere de karşı olmamız tedbir almamız gerekir. Evlilik yasak ama flört sevgili olmak serbest. İroni.

146
76
yanıtYanıtla
BAHAR CANDAN DEĞİL:

Küçücük çocukları evliliğe zorlayan ahlak yoksunu herkesin Allah belasını versin. Bu ne ya böyle biri 6 yaşında çocukla evlenir diğeri 12 yaşında çocukla evlenir. Hem vicdan hem ahlak sorunumuz var gerçekten.

150
10
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title