Haberler

Başkan Özdemir: "Rehabilite edilen hayvanlara en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz"

Güncelleme:

Niğde Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde etkinlik düzenledi.

Niğde Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde etkinlik düzenledi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Rehabilite edilen hayvanlara en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

İl genelindeki çeşitli okullardan 400'e yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, eğitimli köpekler gösteri sundu öğrencilere sahipsiz hayvanları korumanın önemi anlatıldı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir merkezi ziyaret eden öğrencilere defter ve tohumlu kalem hediye etti. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, renkli görüntülere sahne olan Hayvanları Koruma Günü etkinliğinde yaptığı açıklamada, Niğde Belediyesi Sokak Hayvanlarını Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, bölgenin en donanımlı rehabilitasyon merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Başkan Özdemir yaptığı konuşmada, "Can dostlarımızı ziyaret etmek için geldiğimiz Niğde Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin fiziki şartları ve modern cihazlarından da anlaşıldığı üzere, burada rehabilite edilen hayvanlara en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. 3 bin civarında hayvan kısırlaştırıldı. Yıllık ortalama 100 bin ton mamayı bakımevimizde, tüm köy ve kasabalarımızdan getirilen sahipsiz hayvanlara yediriyoruz. Modern ameliyathanemizde kısırlaştırılan hayvanlarla birlikte geçen yıl yaklaşık 6 bin hayvan ameliyat edildi. 2 veteriner hekim, 2 veteriner teknikeri ve 20 personelimiz yıl boyu görevlerini başarıyla yerine getiriyor. Her geçen gün kendini yenileyen ve gelişen yapısıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz sadece Niğde'mize değil çevre illerden ve ilçelerden gelen can dostlarımıza da sağlık hizmeti vermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sokak hayvanların sahiplendirilmesi noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Özdemir, "Sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması, barındırılması, gözetilmesi ve bakımlarının sağlanması için Niğde İl Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kuruldu. Bu sayede sokak hayvanlarının sokakta tehlike oluşturması önlenecek ve birlik çatısı altında tüm köy ve kasabalar da dahil sahipsiz hayvanların beslenme ve barınmaları sağlanarak sokak hayvanlarının sokakta oluşturduğu tehlike minimuma indirilecek" şeklinde konuştu.

Niğde Belediyesinin düzenlediği etkinlikte, köpeklerin gösterilerinin ardından, öğrenciler hayvanları besledi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Niğde Belediyesi Niğde Belediye Eğitim Yerel Sağlık Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title