Haberler

Nemrut'a Turist Taşıyacak Tekne Hizmete Hazır

Malatya'dan Nemrut Dağı'na gidecek turistleri Fırat Nehri üzerinden bölgeye götürecek teknenin yapımı tamamlandı.

Malatya'dan Nemrut Dağı'na gidecek turistleri Fırat Nehri üzerinden bölgeye götürecek teknenin yapımı tamamlandı.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atanması nedeniyle yarın şehirden ayrılacak olan Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'la Battalgazi Atabey İskelesi'nde yapımı tamamlanan gezinti teknesinde incelemelerde bulundu.

Gazetecilere tekne ile ilgili bilgi veren Saran, insanların Fırat Nehri üzerinde gezinti yapabilecekleri, sosyal amaçlı etkinliklerini yürütebilecekleri, eğlenebilecekleri böyle bir tekneye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Malatya Valiliği'ne tekne yapılması için bir ödenek ayırdığını belirten Saran, bu ödeneğin sadece Valiliğin ihtiyacına cevap verecek büyüklükte bir tekne yapılmasına yettiğini belirtti.

Muhittin Aydın adlı bir işletmecinin de ortak olması ile halkın da yararlanabileceği 150 kişilik bir gezinti teknesinin yapımına başladıklarını kaydeden Saran, "Vatandaşlarımız Fırat Nehri üzerinde tekne keyfi yaşayabilecek, bazı nikah ve sünnet törenlerini burada yapabilecek" dedi.

Teknenin özelde de Nemrut Dağı'na çıkmak üzere Malatya'ya gelen turistler için alternatif bir ulaşım sağlayacağına işaret eden Saran, Pütürge'nin Bakımlı köyüne kadar tekne ile gidilip, buradan da kara yoluyla zirveye ulaşılabileceğini bildirdi.

Yakında büyükşehir olması beklenen Malatya'nın bu tür imkanlara sahip olmasının önemli olduğunu vurgulayan Saran, teknenin Malatya'ya kongre ve sempozyumlar için gelenlere hizmet vereceğini ayrıca devlet erkanının ağırlanması açısından da önemli olduğunu söyledi.

Karakaya Baraj Gölü'nün suyunun çekilmesi dolayısı ile teknenin suya kızakla indirilebileceğini bildiren Saran, 3 katlı olan teknenin birinci katında mutfak ve kamaralar, ikinci katında restoran ve üçüncü katında ise bir kafeterya bulunduğunu anlattı.

Ahmet Çakır da teknenin alternatif bir hizmet sunacağını dile getirerek, son derece nezih, modern, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir geminin Malatya'ya kazandırılmış olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Yeter Erdine

Yayıncı: Cemal Coşkun - MALATYA

Kaynak: AA / Güncel

Fırat Nehri Nemrut Dağı Ulvi Saran Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title