Haberler

Ordulu Astrofizikçi Umut Yıldız, Bilim İnsanı Olarak Umut Veriyor

Güncelleme:

Dünyanın en büyük uzay araştırma merkezi olan NASA'da 'Mars Projesi'nde çalışan Ordulu astrofizikçi Umut Yıldız, geleceğin bilim insanı olarak umut vadediyor.

Dünyanın en büyük uzay araştırma merkezi olan ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'da çalışan Ordulu astrofizikçi Umut Yıldız, geleceğin bilim insanı olarak umut veriyor.

2 YIL ÖNCE NASA'DA İŞE BAŞLADI

Memur bir ailenin çocuğu olarak 1980 yılında dünyaya gelen, Ankara Üniversitesi Astronomi Uzay Bilimleri Bölümü'nü bitirdikten sonra Hollanda'nın Groningen Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini, Leiden Üniversitesi'nde doktora yapan Ordulu astrofizikçi Umut Yıldız (35), iki yıl önce NASA'da çalışmaya başladı.

MARS PROJESİNDE GÖREV YAPIYOR

NASA'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan ve uzay çalışmalarını sürdüren Jet Propulsion Laboratory (JPL) bünyesinde görev yapan Umut Yıldız, aynı merkezin halen sürdürdüğü 'Mars Projesi'nde veri bilimcisi olarak görev yapıyor. Burada görev yapan 5 bin kişilik personel içinden 4 Türk'ten sadece biri olan Umut Yıldız, her Türk'ün istediğinde bu tür alanlarda kendini gösterebileceğine dikkat çekti.

"KISA VADEDE PARA KAZANMA FİKRİ İNSANI HAYALLERİNDEN VAZGEÇİRİYOR"

Umut Yıldız, "Türk insanının hiçbir eksiği yok. Sadece fırsatlar verilmiyor. Bir takım fırsatların verilmesi lazım. Ancak o zaman uluslararası alanda bilim yapabileceğiz. Ülkemizde ne yazık ki üniversiteye girme mantığı iş bulma mantığı oldu. 'Acaba bu bölümü bitirirsem bana iş var mı?' gibi bakılıyor. Biraz bunu bir kenara bırakarak hayallerinin peşinden koşabilmeli. En azından ben bunu yaptım. Hayallerimi takip ettim. Para kazanıp kazanmak pek umurumda değildi. Bu beni birçok ülkeye seyahat ettirdi. Çok büyük teleskoplarda çalışma imkanım oldu. Kısa vadede para kazanmayı düşünmek insanları hayallerinden vazgeçirebiliyor. Astronomi bölümünde kısa vadede para kazanmıyorsunuz. Ama daha sonra bu çalışmalarınızın uzun vade de karşılığını alacaksınız. Teknolojinin bütün sınırlarında dolaşacaksınız. Bilimin sınırlarında geziyorsunuz o sınırlardan biri de sizi olacaksınız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi Yıldız Türk Hollanda Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (24)

uzaymobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bomboş uzay ben de ararştırırım

2
8
yanıtYanıtla
kapitoneli murat 150615mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hem masabaşı hem Nasabaşı iş..

9
1
yanıtYanıtla
bir rica:

Su suriyeli gocmenleri marsa yollada biz de kurtulalim. Akp surekli dolduruyor.

4
6
yanıtYanıtla
Mustafa Kemal Çetin:

Türkiye''de okullarda, üniversitelerde bilimsel çalışmalar yapılmıyor ki. AR-GE çalışmaları için bir çok üniversitenin mali kaynakları yok. AKP ilr birlikte pozitif bilimlere paydos edildi. Şimdi hurafelrle, ipe sapa glmeyen işlerle uğraşıyorlar. .

7
2
yanıtYanıtla
52:

Helal Olsun Toprağım

9
0
yanıtYanıtla
peramobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Vayy işte bi karadenizliyede bu yakisir

7
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ülkemiz adınada hizmet vermeni bekliyoruz ve başarını takdir ediyorum

7
0
yanıtYanıtla
NALAN:

ALLAH YOLUNU BAHTINI AÇIK ETSİN İLLAKİ BİR ORDULU OLARAK GRURLANDIK AMA ÜLKEMİZEDE HİZMET EDELİM SİZİN GİBİLERE İHTİYACIMIZ VAR

5
1
yanıtYanıtla
selmamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Dogru soyle uzayda hayat var mi uzaylilarla

5
1
yanıtYanıtla
Tek Türkiye Mobil-ANDROID:

yolun acik olsun hemserim ,

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title