Haberler

Mutlu Kaya 6 Ay Sonra İfade Verdi, Her Şeyi Anlattı

Güncelleme:

Kaya, 6 ay önce uğradığı silahlı saldırının tüm detaylarını anlattı. Genç kız, o gece sanığın eve geldiğini, kaçmak için zorladığını ve kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya, 6 ay önce Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde silahla yaralanmasına ilişkin dava kapsamında tedavi gördüğü hastanede ifade verdi.

Kaya'nın ifadesi şöyle...

"BENİ SÜREKLLİ TEHDİT EDİYORDU"

Mutlu Kaya, "Veysi Ercan olay günü kapımıza gelerek, 'Kaçalım' dedi. Kaçmayacağımı söylediğimde bir dakika düşünmeden silahı kafama doğru sıktı. Silah ateş almadı. Kaçarken arkamdan bir daha sıktı, değmedi, bir daha sıktı. Dördüncü kurşun kapıyı kapatırken camından bana isabet etti. Her şeyi hatırlıyorum. Beni rahatsız ediyor, sürekli anne ve babamla tehdit ediyordu. Onunla korktuğum için görüştüm. Yarışmaya katılmamdan dolayı sorun çıkardı. Bu yüzden beni mahvetti ve öldürdü. Olay günü görüşmek istemediğimi belirttiğimde, 'Gelir, evinizi tarar, ağabeyini öldürürüm' dedi." ifadelerini kullandı.

MÜEBBET HAPİS CEZASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Veysi Ercan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

SÜREKLİ PEŞİNDEYMİŞ

8 Ekim'deki ilk duruşmaya tedavisi sürdüğü için katılamayan Kaya'nın ifadesi, mahkemenin ara kararı doğrultusunda kadın hakim tarafından tedavi gördüğü özel hastanede alındı. Kaya'nın ifadesi alındığı sırada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay ve sanık avukatı Serdar Teke de hastanede hazır bulundu. Kaya, ifadesinde tutuklu sanık Veysi Ercan'ı bir yıldır tanıdığını, Ercan'ın kendisini beğendiği için sürekli peşinden geldiğini iddia etti.

Sanığa ilişkin, "Beni rahatsız ediyor, sürekli anne ve babamla tehdit ediyordu. Onunla korktuğum için görüştüm" görüşünü paylaşan Kaya, ifadesinde şunları kaydetti:

"EVİNİZİ TARARIM"

"O gün kardeşim ve arkadaşıyla gece dışarı yemek almaya çıktık. Sanık Ercan beni aradı. Numaramı nereden bulduğunu bilmiyorum. Ondan korktuğum için cevap verdim çünkü cevap vermeseydim beni sürekli arayacaktı. Telefonu açtığım gibi 'Geliyorum' dedi. Görüşmek istemediğimi belirttiğimde, 'Gelir, evinizi tarar, ağabeyini öldürürüm.' dedi. Kavurmacıdan yemek aldıktan sonra Ercan yanımıza geldi. Daha sonra arabayla bizi eve bıraktı. Evde otururken 03.00 gibi tekrar beni arayarak küfür edince, ağladım ve ona yalvardım."

"KURŞUN YAĞDIRDI"

Ercan'ın aynı gece son kez görüşmek için kendisinden kapıya çıkmasını istediğini, "Sana bir şey yapmayacağım, çıkmazsan Ergani'yi ayağa kaldıracağım" diye tehdit ettiğini savunan Kaya, "Bir şey yapmaz ve son gelişidir" düşüncesiyle kapıya çıktığını belirtti.

Kaya, ifadesine şöyle devam etti:

"Veysi Ercan olay günü kapımıza gelerek, elimi sıkıca tutup, 'Gel, seninle kaçalım" dedi. Ben de 'Bırak beni, ben seni sevmiyorum, seninle kaçamam. Ben ağabeyime bunu nasıl yaparım? Benim şerefim ve namusum var' diyerek, kaçmayacağımı söylediğimde bir dakika düşünmeden silahı çıkararak kafama doğru sıktı. Karanlık değildi. Sokak lambasının ve evin ışığı vardı. Silah ateş almadı ancak ben bağırarak kaçtım. 'Yapma Ercan' diye bağırdım. Kaçarken arkamdan bir daha sıktı, değmedi. Bir daha sıktı. Dördüncü kurşun kapıyı kapatırken camından bana isabet etti. Her şeyi hatırlıyorum."

DAHA ÖNCE POLİSTEN YARDIM İSTEMİŞ

Ablasından yardım istediğini, yeğeninin kendisini kucağına alarak taksiyle hastaneye götürdüğünü, ambulans geldikten sonra hafızasını kaybettiğini aktaran Kaya, Ercan'ın daha önce de kendisini tehdit ettiğini, olaydan önce Ergani'de polisten yardım istediğini ancak herhangi bir işlem yapılmadığını ileri sürdü.

"İSMİ GERÇEK DEĞİLMİŞ"

Kaya, ifadesinde "O, öyle bir sahtekar ki bana kendisini Ercan olarak tanıttığı için sürekli ona 'Ercan' diye hitap ediyordum. Gerçek ismini sonradan öğrendim. Sanıktan şikayetçiyim" değerlendirmesinde bulundu.

"YARIŞMAYA KATILMAMI SORUN YAPTI"

"Olay günü peşimi bıraksın' diye görüştüm. Daha önce ses yarışmasının Gaziantep elemelerine gitmedim. Benim yarışmaya katılmamdan dolayı sorun çıkardı. Bu yüzden beni mahvetti ve öldürdü. Ondan önce bu kadar rahatsız etmiyordu." ifadesini kullanan Kaya, Ercan'ın İstanbul'da yarışmadayken de kendisini bir kez aradığını ancak telefonu yüzüne kapattığını belirtti.

Mutlu Kaya, Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi prova yaparken 18 Mayıs Pazartesi gecesi başından silahla vurularak ağır yaralanmış, olayla ilgili Kaya'nın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi Ercan tutuklanmış, şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kaya Ercan Mutlu Kaya Diyarbakır Ergani Magazin Yaşam Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500

Yorumlar (53)

Tarla faresi ahmoşMobil-ANDROID:

Bi ölemedi onu bile beceremiyor iki gün sonra ünlü olur Balya Balya para kazandırır bizim milletimiz

9
38
yanıtYanıtla
Hasan:

Sizin Mutlu kayanızın allah belasını versin mutlu kaya geldi mutlu kaya gitti ne lan aylardan beri haberi çok sıkıyor bundan başka insanmı yok.

11
33
yanıtYanıtla
El Turco:

Bu kürtlerde beyin yok kafadan kurşun yeseler de yaşıyolar bknz ibo bknz bu hatun

11
21
yanıtYanıtla
500 yıl önce sizi ülkeye almak hataymış:

kürtlere sorular: 1) siz kırmanclara kürt ismini kim koydu? 2) Yazılı kadim tarihte 500 yıl önceniz yok. İrandan 500 yıl önce şiadan kaçıp gelmiş sünni göçebelersiniz. aslımız Hind-irani diyorsunuz ama hangisi? hangi millet aslınız? 3) Doğu ve güneydoğunun 2014 nüfus sayımı toplamı 9 milyon bile değil. bu bölgelerdeki şehirlerin yarısında yüzde 90 Türk yaşıyorken neden 20, 30 milyonuz diye yalan söylüyorsunuz. 4) siz şımarık, yalancı, inkarcı, hain, kalleş ve bozguncu. Düşmanlık böylemi olur?

19
12
yanıtYanıtla
Gece gündüz:

İster 500 yıl önce olsun ister 2 ister 1 kürtler var ve onların bu ülkede hakları var o kadar zoruna gitmesin bu ülkeyi bi tek siz kurtarmadiniz zamanında islam birliği adına Kürtlerde savaşmış bu ülke için ama bu devlet kürtlerin hakkını vermemiş hakkını arayani da terörist ilan ettiniz. Yazık burdan laf yapacagina git araştır atatürk kurtlere önce özerklik sözü vermiş neden sonra vazgeçmiş git araştır neden kürtlere pusu kurulmuş he! Bu halk zulüm gördü zulüm sen klavyeden erkeklik tasla çok nefret ediyorsan git yok et savaş Kürtlerle. Ne o yemedimi erkeksen adamsan delikanlıysan gider savaşırşın. Bu kadar baskada bişey yok git savaş kandilde.

yanıt2
yanıt1
melis Mobil-ANDROID:

cok iticisin senden sanatci olmaz booo

11
20
yanıtYanıtla
İtiraf:

İtiraf et kız sana on basıyor güzellikte, çekemiyorsun

yanıt8
yanıt2
Derya:

Öyle aptallarla birarada yaşıyorum ki inanılmaz. Kız vuruldu mu vurulmadı mı arkadaşım? Öldürmeye teşebbüs edildi mi edilmedi mi? İşte bakman gereken yer burası. Yok ünlü olmak istiyormuş, yok kendi isteğiyle görüşüyomuş. Ne tarafa bakıyosunuz? Hep yanlış yer, sonuca bak. Adalet iste. Çok salaksınız çooookk

22
6
yanıtYanıtla
akın:

kız dun vurulmadı aylar oldu aylardır aılesnın ığrençlklerini izliyoruz haberlerde sen ne saçmalıyosun yorumluyamıakmı ınsanlar çıkan haberlerı fıkır yurutemıceklermı vurulduys vurulde cehennemın dıbıne kadar yolu var bu kadr ınsan salak bı ben akıllıyım dıyorsan okadar ınsan sana toysun r

yanıt3
yanıt4
CaycumaliMobil-IOS:

Bu gün o devletin sana verdigi imkanlardan faydalandin yasiyorsun sükret sakin yarin o devleti kötülemeye Kalkma Askerine polisine sahip cik .öbür .Kürtler gibi nankör olma bu Bir tavsiye insallah daha iyi olursun basarilar diliyorum

16
10
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title