Haberler

Mutki Kaymakamından Halk Toplantıları

Bitlis’in Mutki ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç her ay düzenlenen halk toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

Bitlis'in Mutki ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç her ay düzenlenen halk toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

Kaymakam Kılıç, her ay düzenli olarak yapılan halk toplantısında vatandaşlarla bir araya gelirken, çalışmaları hakkında bilgi verip, vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi. Şehit Güvenlik Korucusu Rıfat Kaya Toplantı Salonunda vatandaşlarla buluşan Kaymakam Kılıç ve kurum amirleri, vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi. Yapılan ve yapılması gündemde olan projeler hakkında bilgi veren Kaymakam Kılıç, sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlanacağını belirterek, imkanların elverişli olması durumunda tabelaların da yenilenerek Mutki'ye yeni bir görünüm kazandıracaklarını söyledi. Kaymakam Kılıç, yenileme çalışmaları devam eden merkez camide çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Müftülük, karan kursu ve konferans salonunun da yapımına inşallah en kısa sürede başlanacak. Cami için söz vermiştik, gönül isterdi ki baştan yeni bir cami inşa edelim ama yıkın için gerekli izinler çıkmadığı için sadece bir bölümünü yıkarak, daha büyük bir cami inşa edilecek" dedi.

Gerçekleştirecek olan çalışmalarda kalitenin esas alındığını aktaran kaymakam Kılıç, "Yapacağımız bütün işlerde en iyi olanı yapmaya çalışıyoruz. Bizler çalışırken halkın da bizlere destek olması gerekiyor. Tam saha presle çalışmaları tamamlamaya gayret gösterelim. Gençlik merkezimiz şu anda faaliyette. Bütün gençlerimizin faydalanabileceği güzel bir merkez oldu. Yapılan ve yapılacak bütün işlerde siz değerli Mutki halkının desteğine ihtiyacımız var. İkizlerden de Göztepe'ye oradan da Hasköy'e bağlanacak olan yol sıcak asfalt olacak. Bütün köy yollarımız peyderpey ya sıcak asfalt olacak ya da beton dökülerek yenilenecek" şeklinde konuştu.

Köylerde meydana gelen aksaklıkların muhtarlar tarafından hızlı bir şekilde aktarılmasını isteyen Kaymakam Kılıç, eğitim-öğretim yılı başlamadan köy okullarında ki sıkıntıların giderilmesi için çalışmaları hızlandırılacağı bilgisini verdi. Köylerde içme suyu depolarıyla ilgili görüş belirtilmesi üzerine Kaymakam Kılıç şunları söyledi. "Depoların yapımını tamamladıktan sonra bakım ve temizliğinden muhtarlar sorumludur. Klorlama ile ilgili sorunların olduğu bilgisini paylaşan muhtarlarımız oldu. Bu konuyla ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğünden arkadaşlar gelip eğitim verecekler" diye konuştu.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıya kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kılıç Rıfat Kaya Bitlis Mutki Politika Güncel Haberler

title