Haberler

Mustafa Sarıgül ve Oğlu Emir Sarıgül Hakkında Dava Açıldı

Güncelleme:

Mustafa Sarıgül hakkında "hakaret" ve "tehdit" suçundan 8 yıla; oğlu Emir Sarıgül hakkında ise "tehdit" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Özel Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül 'şüpheli' sıfatıyla, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü 'müşteki sıfatıyla yer aldı.

MUSTAFA SARIGÜL'ÜN 8 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede Mustafa Sarıgül'ün "Birden fazla kişi ile tehdit" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapsi istendi. Emir Sarıgül hakkında ise "Birden fazla kişi ile tehdit" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis talep edildi.

MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca onaylanan iddianame mahkemeye gönderildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul etti. Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül Eylül ayında hakim karşısına çıkacak.

SORUŞTURMA İDDİALAR ÜZERİNE BAŞLATILMIŞTI

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü, 18 Aralık'ta bir gazeteye verdiği röportajda, "Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün 'mafya tutmaktan' söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü "mağdur" sıfatıyla ifade vermişti.

KANUN YARARINA BOZMA İSTENMİŞİ

Savcılık Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında verilen takipsizlik kararı Mart 2015'de kesinleşti. Ancak Hayri İnönü, avukatı aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na başvurarak savcılık kararına itiraz etti ve "Kanun yararına bozma" talebinde bulundu. Yargıtay da 3 Aralık 2015'de savcılığın takipsizlik kararının kanun yararına bozulmasına karar verdi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı yeniden ele aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sarıgül Nazlı İnönü Hayri İnönü Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi?
500

Yorumlar (16)

SARIGÜLÜN MAL VARLIĞINI Bİ ARAŞTIRIN..:

DÜNYANIN EN ÇİRKEF EN UTANMAZ İNSANLARI CHP DE BULUNUR. . . . MHP NİN MAFYALIKTA ADI ÇIKMIŞ. . . CHP DEKİ MAFYA. . . . RUS MAFYASI. . . İTALYAN MAFYASI. . . YANLARINDA HALT YEMİŞ. . . . BİRTEK PKK NIN UYUŞTURUCU MAFYASI BUNLARLA BOY ÖLÇÜŞÜR. . . ADAMLAR ATATÜRKCÜLÜK AYAĞINA . . . YARGIYI BİLE TÜMDEN ELE GEÇİRMİŞ. . . BAYKAL NE DEMİŞTİ. . . HAKİM VE SAVCILARI CHP DEN DEĞİL DE MHP DEN Mİ ATASAYDIM. . ARKALARINDA. . . MASONİK MEDYA VAR. . . . VE KULLANDIKLARI YEGANE ARGÜMAN. . . . ATATÜRKÇÜLÜK. . . . . BATICILIK. . . TAM 100 YIL ESİR ALDILAR ÜLKEYİ. .

31
7
yanıtYanıtla
...:

ÖNCE RTE VE BAKANLARININ YANDAŞLARININ ARAŞTIRILSINDA SONUÇTA BİZDEN DİREK ÇALAN AKAPE KANIMIZI EMDİ ZAM VERGİ ZAM VERGİ SONRA SARIGÜLE BAKSINLAR

yanıt4
yanıt7
ŞİSLİ Yİ YİYE YİYE BİTİREMEDİ BABA OĞUL:

BABASI YAŞINDA ADAMA (İNÖNÜ) BELEDİYE MECLİSİNDE ANA AVRAT SÖVEN ERGEN DEĞİL Mİ BU

32
3
yanıtYanıtla
SEVSİNLER SİZİN GİBİ SOLCU , HALKÇIYI:

EŞİNİN MİLYON DOLARLIK BOĞAZDA VİLLASI VAR

28
3
yanıtYanıtla
salak koyunlara:

Eyy şahsiyetsit hain koyunlar, birde sahte diplomalılının yolsuzluklarına böyle kudursanıza, adaletsiz alt tabaka.

11
11
yanıtYanıtla
ALBATROS:

EY ŞAHSİYETSİZ MEZHEPÇİ DHKPC LI PKK LI DEVRİMCİ HIRSIZZ

yanıt18
yanıt3
SOISAL DEMOHRAT:

100 DOLARLIK PEDRO ŞARAPLARINI , YUNAN ADALARINDA DEĞİL HAPİSHANEDE PATLATIR ARTIK YAVRU SARIGÜL

15
2
yanıtYanıtla
0606:

Tipleri ofsayt zaten mafya bozuntuları

15
0
yanıtYanıtla
tr:

suçları varsa cezalarını ceksinler tabi peki pkk ile msaya oturup hırsızlık yapanlara neden ceza yok bu ülkede

8
4
yanıtYanıtla
muglali:

var bunlarda para

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title