Haberler

Münevver Karabulut'un Avukatı: Cem'in Öldüğüne Eşimi Bile İkna Edemedim

Güncelleme:

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Cem Garipoğlu'nun intihar ettiğine eminim. Ancak eşimi bile ikna edemiyorum." dedi.

Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülen Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, " Cem Garipoğlu'nun intihar ettiğine eminim. Ancak eşimi bile ikna edemiyorum, insanlar kaçtığını düşünüyor." dedi.

ETKİNLİĞE ÇOK SAYIDA HUKUKÇU KATILDI

Gediz Üniversitesi 3'üncü Hukukta Kariyer Günleri, ülkenin tanınmış hukukçularını bir araya getirdi. Açılışını Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Atalay'ın yaptığı etkinlikte Galatasaray Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez, İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, Hakim Murat Aydın, Gediz Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Soner Hamza Çetin ile avukatlar Barış Kaşka ve Rezan Epözdemir konuşma yaptı.

"ÖLDÜĞÜNE EŞİMİ BİLE İKNA EDEMEDİM"

Hunharca öldürülen Münevver Karabulut'un ve Özgecan Aslan'ın ailelerinin avukatı Epözdemir, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avukat Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut cinayetinden aldığı cezasını çekerken intihar eden Cem Garipoğlu ile ilgili soru üzerine, "Ben öldüğüne ikna oldum. Tüm deliller intihar ettiğini ortaya koyuyor. Ancak eşimi bile ikna edemedim, 'Ölmedi değil mi?' diyor. İnsanlar cezaevinden kaçtığını, hayatta olduğunu düşünüyor. Ne yazık ki geldiğimiz nokta bu. Bir hukukçu olarak bu durum karşısında üzülüyorum." dedi.

CEZA İNDİRİMLERİ ELEŞTİRİSİ

Kadın cinayetlerinde sosyal sorumluluk kapsamında mağdur aile vekilliği yapan Avukat Rezan Epözdemir, acı olayların önüne geçilememesinin en önemli nedenlerinden biri olarak sanıklara uygulanan ceza indirimlerini gösterdi.

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETTEN AĞIR CEZA YOK"

Yürürlükteki mevzuatta bir sıkıntının olmadığını dile getiren Epözdemir, "Canavarca, hunharca, kan gütme veya tasarlama sureti ile cinayetin ceza kanunumuzdaki karşılığı ağırlaştırılmış müebbet. 15 günde bir yakınlarınla görüşüyorsun, günde 1 saat havalandırma boşluğuna çıkabiliyorsun ve tek kişilik hücrede kalıyorsun. Bundan daha ağır ceza yok.

"SORUNUMUZ CEZANIN BİREYSELLEŞTİRİLMESİ"

Sorunumuz ise cezanın bireyselleştirilerek uygulanmasında. Burada sancılı 2 husus var. Birincisi haksız tahrik indirimi, diğeri de takdiri indirim. 'İzlediğim açık bir filmde eşime benzettim, öldürdüm' diyene, 'Kıskandım' diyene, 'Erkekliğime laf söyledi' diyene tahrik indirimi uygulanıyor, kanunun amacına çıkılıyor. Hiçbir yerde böyle bir şey yok. Failin geçmişi, sosyal ilişkileri, yargılama sırasındaki davranışları da takdiri indirim sebebi olabiliyor.

"KAMU VİCDANINI RAHATSIZ EDERSENİZ"

Adam mahkemeyi yanıltmış, yalan söylemiş; son celseye güzel bir kıyafetle gelip düğme ilikleyerek 'Pişmanım' diyor, cezası indiriliyor. Bir cinayet sanığını sırf son celsede kravat takıp düğme ilikledi diye ağırlaştırılmış müebbet yerine 6 yıl cezaevinde tutup salıverirseniz, kamu vicdanını rahatsız edersiniz, adalet de tecelli etmez." ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münevver Karabulut Rezan Epözdemir Cem Garipoğlu Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Bakmadan Geçme

MSÜ sonuçları açıklandı mı? #128226 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tanzimat Fermanı hangi padişah döneminde ilan edilmiştir? Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan soru neydi? Bahar 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? #128105 14 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024 #127754 İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç? Yağışlar barajları nasıl etkiledi? Bursluluk sınavı sonuçları! Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? #128204 Bayram ikramiyesi erken yatar mı? #128015 2024 Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? 2024 BAYRAM İKRAMİYESİ ne zaman yatacak? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Sercan elendi mi? 12 Mayıs Survivor'a kim veda etti? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor'da adaya veda eden yarışmacı kim oldu? GELİNİM MUTFAKTA 13 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 13 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #12825013 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (13 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Ilgaz savcı öldü mü? Yargı son bölümde ne oldu? Yargı dizisi ne zaman final yapacak, kaçıncı bölümde? 13 MAYIS 2024 CUMA TV YAYIN AKIŞI #128250 Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV
Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500

Yorumlar (46)

ateşle:

yani avukat bu açıklamayla garipoğlu ailesine şunu demek istiyor, daha fazla para ateşleyin yoksa öterim.

28
2
yanıtYanıtla
..:

Hee valla benimde aklıma ilk bu geldi

yanıt9
yanıt1
uzman çvş:

bi tane akıllı yorum yapan görmdim. . . eğer biri ölürse veya intihar ederse. . . ölü muayene tutanağı ve otopsi yapılır. . . bunu yapanlar farklı farklı kişilerdir. . . adli tıp uzmanı doktorlar, , otopsi savcısı, , katip, , ve diğer sağlık elemanları hep birlikte otopsi yaparlar ve otopsi ile ilgili herşey yazılı ve görüntülü kaydedilir. . . adliyede saklanır. . ayrıca hapishanede ölen kişyi önce gardiyanlar görür, sonra cezaevi müd gelir sonra cezaevi savcısı gelir. . sonra otopsi. . bunlrn düzme olabilirmi akıl yok.

16
10
yanıtYanıtla
CEM GARİPOĞLU:

AMERİKA-CANADA. . . BURALAR ÇOK GÜZEL DOSTUM. . . .

11
14
yanıtYanıtla
Tırrek:

çakma garipoğlu. Keller Eller oralarda dikkat et.

yanıt0
yanıt0
DÜRÜST İNSAN:

Ölmediğine eminim.savcısı,hakimi,polisi,gardiyanı,hapishane müdürü,avukatlar hepsi ama hepsi yalancı.ölmüş süsü verip kaçırdılar eminiz.SİZ KİMİ KANDIRIYOSUNUZ?

22
0
yanıtYanıtla
cem garipogluMobil-ANDROID:

hawai çok güzel , deniz kum guneş

19
1
yanıtYanıtla
akp.nin erzurumdaki besili ak tosunu:

öldümü bu cem denan katıl yav.

6
13
yanıtYanıtla
samet:

adam intihar edecek olsaydı 197 gün sonra teslim olmazdı çok açık bir şekilde bir şeyler planlanmış ne yazıkki ölen kızın aileside onun ölmediğini biliyor ve susuyor herkes parayla veya başka şeylerle susturulmuş

19
0
yanıtYanıtla
Sözün bittiği yerMobil-IOS:

Tabiki ölmedi buna çocuk inanmaz

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title