Haberler

Muğla Dalaman'da Sendikacılar Birbirine Girdi

Dalaman'da sendikacılar birbirine girdiMUĞLA'nın Dalaman Belediyesi'nde sendikalar işçi üyeliği yüzünden birbirine girdi.

Dalaman'da sendikacılar birbirine girdi

MUĞLA'nın Dalaman Belediyesi'nde sendikalar işçi üyeliği yüzünden birbirine girdi. Dalaman Belediyesi'nde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı Belediye-İş sendikası ile DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası üyeleri arasında belediye içerisinde yumruklu kavga yaşandı.

Muğla'nın Dalaman Belediyesi'nde, DİSK ve Türk -İş sendikaları arasında, geçen salı günü kavga çıktı. Türk-İş'e bağlı Belediye-İş sendikasının örgütlü olduğu CHP'li Dalaman Belediyesi'nde Başkan Muhammet Şaşmaz'ın işçileri Genel-İş'e üye olmaları yönünde talimat verdiği iddiası üzerine yaşanan tartışma, yumruklu kavgaya dönüştü. Polis ve zabıta ekipleri kavgayı ayırdı. Masa ve sandalyelerin kırıldığı kavgada, darp edilen sendika görevlileri ambulanslarla kaldırıldıkları Dalaman Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavileri yapılıp, taburcu edildi. Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Belediye-İş Sendikası'ndan olayın ardından yapılan açıklamada, "Sendikamızın örgütlü olduğu CHP'li Dalaman Belediyesi'nde, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ve Genel-İş yöneticilerinin üyelerimizi sendikamızdan istifa etmeye zorlamasına yönelik işten atma tehditleri bugün fiziki saldırıya dönüştü. CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ve elemanları, önce üyelerimizi arayarak Belediye-İş'ten istifa etmeleri ve DİSK Genel-İş'e üye olmaları için baskı kurdu. Sendikasından memnun olan üyelerimiz sendikasına sahip çıkarak istifa etmedi. Çünkü DİSK Genel-İş'in Batı'da ayrı Doğu'da ayrı konuşan yalanlarını popülist üç beş eylemle gizlemeye çalışan, ikiyüzlü çatal dilli bir yapı olduğunu çok iyi biliyordu. Çünkü Belediye-İş işveren kucağında, onun desteği ile üye kaydeden bir yapının gerçek anlamda hak hukuk adalet aramayacağını çok iyi biliyorlardı.

Belediye-İş'ten istifa edin tehditleri başarılı olmayınca bu kez, istifa baskısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını karıştıracak kadar alçalmışlardır. Belediye başkanı, görevlendirdiği elamanlar ve yancısı Genel-İş'liler içinde bulundukları zavallılıkla, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık talimatı var, tüm çalışanlar Genel-İş'e üye olacak, bizim sendikamız Genel-İş' yalanına sarıldılar. Genel Merkez yöneticilerimiz bu yalanlar karşısında Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ile görüşmek üzere makamına gidince belediye başkanının makamını teslim ettiği Genel-İş'li korumaların saldırısına uğradı. 3-4 yöneticimiz saldırı sonucu yaralandı" denildi.

"ÜYE YAPMAMIZ ENGELLENMEK İSTENİYOR"

Genel-İş Sendikası Muğla İl Başkanı Uzay Kocabaş ise, işçilerin talebi üzerine Dalaman Belediyesi'nde üye yapma çabası içerisindeydik. Bize tahsis edilen odada işlemimizi yaparken, kapıyı kırarak 50-60 kişilik bir grup içeri girdi. Üzerimize saldırıp, 'size burada üye yaptırmayacağız' dediler. 5 kişiydik, beşimizi de darp ettiler. Odadaki masa, saldalye ile bilgisayarı kırdılar. Bu sırada arkadaşlar, durumu polise bildirmiş. Polis, geldi. Polis eşliğinde odadan bizi çıkardılar. Grubu da polis dağıttı. Hastaneye götürülüp, darp raporu aldık. Polise de şikayetçi olduk. Belediye'de üye yapmamız engellenmek isteniyor. Üyelik için gerekli olan e-devlet şifresi almak için postaneye giden işçileri tehdit ediyorlar. Talep üzerine belediye gittik, kimseyi zorla üye yapmıyoruz. Olayların daha fazla büyümemesi için şu an Dalaman'a gitmiyoruz ancak telefonla üye kaydımızı Muğla'daki büromuzdan sürdürüyoruz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ŞAŞMAZ'DAN AÇIKLAMA

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "250 çalışanımız var. Bunun 155'i şirket elemanı. İşçiler, kendi aralarında sendikal yönlerini hareketlendirirler. Nerede, hangi sendika ile birlikte olacaklarına kendileri karar verirler. Buna ne benim ne de bir başkasının müdahale etme hakkı olabilir. Ama iki gündür yaşadığımız bir olay var. Belediye-İş Sendikası'nın temsilcileri, Dalaman'ın kurumsal yapısına, Dalaman Belediyesi'nin kurumsal kimliğine ve Belediye Başkanlığı makamına saldırı yapmışlardır. Esefle kınamak gerekmektedir. Kınamak bile yetmez. Aslında, bu dehşet verici bu olay izah bile edilemez. Arkalarına 50-60 kişiyi takıp Dalaman'a gelerek, Dalaman Belediyesi makamını basmanın ne anlama gediğini düşünmek bile istemiyorum. Dalaman'da, Dalaman Belediyesi'nde, huzuru bozacak davranışlara izin vermeyiz ki göreve geldiğimizde bu sendikayı gene biz davet etmiştik. Bizim hiçbir sendika bir birlikteliğimiz olamaz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Şaşmaz Dalaman Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title