Haberler

Muğla'da İngiliz Kadının Öldürülmesi

Ortaca'da bahçıvanlık yaptığı villanın İngiliz sahibini öldürdüğü, oğlu ve annesine de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Ortaca'da bahçıvanlık yaptığı villanın İngiliz sahibi Caterina Bury'yi av tüfeğiyle öldürdüğü, oğlu Alexander Gerhard Bury ve annesi Cecilie Bury'yi de yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Veli Acar'ın yargılaması başladı.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Veli Acar ile tarafların avukatları katıldı.

Acar, duruşmadaki savunmasında, 6 yıl önce tanıştığı Bury ile 5 yıldır duygusal ilişkileri olduğunu iddia etti. Olay yaşanmadan önce Bury'nin kendisinden önce 6 yıl birlikte yaşadığı bir erkekle yeniden görüşüp mesajlaştığını öğrendiğini öne süren Acar, konuşmaya çalıştığı Bury'nin hayatına karışmamasını istediğini savundu.

Bury'nin bilgisayarında da bu kişinin fotoğraflarını gördüğünü ifade eden Acar, "Bu konuşmadan sonra tartışma büyüdü ve küfredip yüzüme tükürüp gitti. Konuşmak için evlerine gidince oğlu Alexander karşıma çıktı. Bu kez de o beni evden kovdu. Alexander'ı oğlum gibi severdim. Yaşadıklarım çok zoruma gitti. Beni ailece aşağıladılar" dedi.

Acar, olay günü saat 05.00'te tüfekle Bury'nin yaşadığı eve girdiğini, amacının öldürmek değil, kadının gözleri önünde intihar etmek olduğunu belirtti. Villanın üst katına çıkınca Alexander Bury'nin kendisini gördüğünü anlatan Acar, şöyle konuştu:

"Ona 'Neden böyle yapıyorsunuz' dedim. Küfür etti. Odaya geçtik. Cecilie oradaydı. Sormaya devam ettim ancak beni aşağılamaya devam ettiler. Caterina odaya girince silahı boğazıma dayadım. Kadınımın önünde intihar edecektim. Beni durdurmaya çalıştılar. 'Yapma bunu' dediler. Kendimi kaybettim ve Alexander'ın ayaklarının arasına tek el ateş ettim. Bu sırada Caterina ve Cecillie banyoya kaçtı. Banyonun kapısına gittim ve kilide ateş ettim. Kilit dağıldı. Cecilia'ya kesinlikle ateş etmedim. Caterina benim kadınımdı. Ona neden beni aldattığını sordum ve kendimi kaybedip 3 el ateş ettim. 3 el diyorum ama emin değilim."

Hayatında hiçbir zaman şiddete başvurmadığını savunan Acar, Bury'yi hala çok sevdiğini ve unutamadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Veli Acar, 9 Eylül 2013'te Ortaca'nın Dalyan beldesinde bahçıvanlık yaptığı villanın İngiliz sahibi Caterina Bury'yi av tüfeğiyle öldürmüş, oğlu Alexander Gerhard Bury ve annesi Cecilie Bury'yi de yaralamıştı. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Veli Acar Fethiye Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title