Haberler

Müftüye Tayin Haberlerine Çifte Yalanlama

Kansere yenik düşerek hayatını kaybeden Adanalı sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in konuşma yapmak istediği, "Yeri değil" diyerek karşı çıkan Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun'un aynı gün başka yere tayin edilerek cezalandırıldığı yönündeki haberler her iki kaynaktan da kesin bir dille yalanlandı.

Kansere yenik düşerek hayatını kaybeden Adanalı sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in konuşma yapmak istediği, "Yeri değil" diyerek karşı çıkan Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun'un aynı gün başka yere tayin edilerek cezalandırıldığı yönündeki haberler her iki kaynaktan da kesin bir dille yalanlandı. Haberlerin asılsız ve maksatlı olduğunu açıklayan Bakan Ömer Çelik, bu yönde yayın yapan basın yayın kuruluşları hakkında hukuki işlem başlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adanalı sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze töreninde konuşma yapmak istemesine 'yeri değil' cevabını verdiği için Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un aynı gün tayinin çıktığı yönündeki iddiaları 'asılsız' olarak değerlendirdi. Bakan Çelik, "Maksatlı bir haber örneği olan söz konusu iddialar tamamen asılsızdır. Avukatım gerekli hukuki süreci başlatmıştır" dedi.

Bazı internet sitelerinde ve gazetelerde, sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze töreninde Bakan Çelik'in konuşmak istemesine Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un 'yeri değil' cevabı verdiği ve bu diyalogun ardından Müftü Uzun'un tayininin Mersin'e çıkarıldığı iddia edilmişti.

İddialar, Bakan Çelik'in avukatı tarafından yalanlandı. Basına gönderilen açıklamada, iddiada adı geçen Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile atama ve yer değiştirme kurulunun kararı gereğince 31 Temmuz tarihinde tayinin Mersin Yenişehir İlçe Müftülüğüne yapıldığı, buna karşılık sanatçı Murat Göğebakan'ın cenazesi 2 Ağustos Cumartesi günü Adana'da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildiğine dikkat çekilerek Müftü Uzun'un tayinin cenaze töreninden 2 gün önce gerçekleştirdiği kaydedildi.

BAKAN ÇELİK: "İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bu haber üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamada; söz konusu haberle ilgili olarak avukatının gerekli hukuki süreci başlattığını açıkladı. Bakan Çelik, attığı twitlerde şu ifadelere yer verdi:

"Sözcü Gazetesi şahsımla alakalı, tek cümlesi dahi doğru olmayan, gazeteciliğin temel ilkelerinden uzak, mesnetsiz iddialar ortaya atmıştır. Maksatlı bir haber örneği olan söz konusu iddialar tamamen asılsızdır. Avukatım gerekli hukuki süreci başlatmıştır."

CHP'Lİ LOĞOĞLU'NA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Bakan Ömer Çelik, ayrıca söz konusu haberleri referans alarak "Cenaze namazında dahi siyasete kalkışan ve bunu engelleyen Seyhan Müftüsünü anında sürgün ettiren Ömer Çelik'i esefle kınıyor, ayıplıyorum" diye Twitter'dan açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'na; "Ayrıca yalan haberi esas alarak, şahsımla alakalı yorumda bulunan CHP'li Loğoğlu'nu da kamuoyunun taktirine bırakıyorum" dedi.

BAKAN ÇELİK'E KONUŞMA TEKLİFİ MÜFTÜ UZUN'DAN

Öte yandan Adana Valiliği'nden yapılan yazılı bir açıklamada iddiaların aksine Bakan Ömer Çelik'e yaka mikrofonunu uzatarak konuşma yapmasını Müftü Halil Uzun'un bizzat teklif ettiği vurgulandı. Tamamı uydurma iddiaların haberleştirildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli sanatçımız Murat Göğebakan'ın cenaze namazı ve sonrasında geçtiği iddia edilen asılsız isnatlar bir yerel gazete, internet siteleri ve bugünde ulusal bir gazetede haber yapılmıştır. Binlerce kişinin huzurunda canlı yayın yapan televizyonlar ve basın mensuplarının gözü önünde bizzat protokol mensuplarının şahit olduğu cenaze töreninde tamamen uydurma iddialar haberleştirilmiştir. İlçe Müftüsü Halil Uzun kendi konuşmasından sonra Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik'e yaka mikrofonunu uzatarak, konuşma yapmasını teklif etmiş ve Sayın Bakanımız tarafından da törene uygun kısa bir konuşma yapılmıştır. Ayrıca adı geçen İlçe Müftüsünün tayini Diyanet İşleri Başkanlığınca 31.07.2014 Perşembe tarihli işlemle (Cenaze töreninden iki gün önce) Mersin İli Yenişehir İlçe Müftülüğüne yapılmıştır." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Göğebakan Halil Uzun Ömer Çelik Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title