Haberler

Müezzinoğlu'ndan 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e Ziyaret

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in akciğer enfeksiyonu dolayısıyla tedavi gördüğünü, çok olağanüstü bir sıkıntı olmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in akciğer enfeksiyonu dolayısıyla tedavi gördüğünü, çok olağanüstü bir sıkıntı olmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Özel Güven Hastanesi'nde tedavi gören 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret etti.

Müezzinoğlu, hastaneden ayrılırken yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun" dileğinde bulunduğu Demirel'in en kısa zamanda sağlıklı normal yaşama dönmesi temennisinde bulundu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bir akciğer enfeksiyonu dolayısıyla tedavi görüyor, çok olağanüstü bir sıkıntı olmadığını hekim arkadaşlarımızdan öğrendik. İyi bir ekip var. Tedavisini dinamik bir şekilde takip ediyorlar. Ümit ediyorum ki önümüzdeki günlerde kendisi yine normal yaşama dönecektir. Rahmetli babaannemin bir sözü vardı 'kasımların kabahati' diye. Çok kasımlar atlatmış bir cumhurbaşkanımız. İnşallah daha bir çok kasımları da atlatacaktır. Onun getirdiği bazı organ, böbrekleriyle, karaciğeriyle, kalple ilgili sınırda giden bazı sorunları olabiliyor. Ama şu anda tedavisinde bir sıkıntı yok. Gelişmeler olumlu, tıbbi iyileşme olumlu. İnşallah kısa zamanda da aramıza katılacaktır."

"Demirel'in hastaneye ne zaman geldiği-" sorusu üzerine Müezzinoğlu, bu konuda bir bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Tereddüt edilecek, korkulacak olağanüstü bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, tedavisinden olumlu cevap alınan Demirel'in kısa sürede taburcu olmasını ümit ettiklerini söyledi.

-Başhekimin açıklaması-

Özel Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş da 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in 4 Şubat'ta hastaneye tetkik amacıyla geldiğini, bu tetkikler sırasında başlangıç halinde solunum yolu enfeksiyonu tespit edildiğini bildirdi.

Tedavinin daha başarılı olması için Demirel'e yatış önerildiğini, kendisinin de bunu uygun gördüğünü ifade eden Küçükbaş, solunum yolu enfeksiyonunun tedavisinin belirli bir süreç gerektirdiğine işaret etti.

Küçükbaş şu bilgileri verdi:

"Şu anda kendisinin durumu çok daha iyi ancak bir süre daha tedavisi devam edecek. Taburcu tarihine doktorlarımız karar verecek. Ama şu anda tedaviden iyileşmeyi zaten gözlemliyoruz. Kendisi şu an dolaşabiliyor. Kahvaltısını, yemeğini kendisi yiyor. Ancak tabii enfeksiyon ve nekahet döneminde olabildiğince temasa karşı dikkatli olmamız lazım. Kendisine tekrar sağlık anlamında sorun yaşatmamak için tedavinin gerektirdiği aşamaları tamamlamaktayız."

-Özel doktorunun açıklaması-

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur da gösterilen ilgiye teşekkür ederek, "Tüm kamuoyuna kendisinin en kısa zamanda sizlerle olacağı mesajını iletmek istiyorum' dedi.

Demirel'in hastaneye zamanında gelmesi ve doğru tedavi uygulanması sayesinde bugün herkesin yüzünün güldüğünü ifade eden Cesur, şunları kaydetti:

"Hepimiz biliyoruz bu enfeksiyonlar bir günde toparlanmıyor. İyileşme sürecini evinde mi yoksa hastanede mi yapalım kararını verirken, kendisinin çok daha konforlu bir şekilde tedavi edilmesi için, destek tedavilerinin burada olmasına hep beraber karar verdik ve bundan da çok yüz güldürücü sonuçlar aldık. Enfeksiyon tamamen kontrol altına alındı. Enfeksiyondan mütevellit oluşan, bir takım daha rahatlamasına, bundan sonra, çıktıktan sonraki nekahet döneminde bunun kısa olmasına yönelik destek tedavileri şu an sürüyor. Ona da çok iyi bir şekilde cevap aldık."

Öte yandan DSP Genel Başkanı Masum Türker de hastaneyi arayarak Demirel'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Muhabir: Enes Kaplan/Selma Bıyıklı Adabaş

Yayıncı: Ertuğrul Cingil - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Süleyman Demirel Aylin Cesur Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title