Haberler

Mşü Rektöründen Başbakanın Ermeni Meselesiyle İlgili Mesajına Destek

Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliğinin Muş'taki bir ilkokula yardımda bulunması dolayısıyla düzenlenen programda konuşan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Ermeni meselesiyle ilgili olarak, "Her dönem Türkiye'nin önünde şantaj olarak kullanılan bu hususu asıl Türkiye'nin bertaraf etmesi gerekiyor" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliğinin Muş'taki bir ilkokula yardımda bulunması dolayısıyla düzenlenen programda konuşan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Ermeni meselesiyle ilgili olarak, "Her dönem Türkiye'nin önünde şantaj olarak kullanılan bu hususu asıl Türkiye'nin bertaraf etmesi gerekiyor" dedi.

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kulüpler Birliği bünyesinde bulunan 12 kulüp, 7. Sosyal Sorumluluk Projesi için Muş'un Güzeltepe İlkokulu öğrencilerine yardımda bulundu.

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan İşletme Kulübü, Yapı Kulübü, Şehir ve İnsan Kulübü, Sosyal Sorumluluk Kulübü, Tiyatro Kulübü, Müzik Kulübü, Sinema Kulübü, Çevre Kulübü, Plastik Sanatlar Kulübü, IEEE, Spor Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri, Muş merkeze bağlı Güzeltepe ve Suvaran köylerindeki okullarda eğitim gören öğrencilere yardım etti. Güzeltepe İlkokulu'nda düzenlenen yardım programına YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ile YTÜ Kulüpler Birliği üyeleri katıldı. İlk olarak okul öğretmenleriyle bir araya gelen rektörler, okulla ilgili bilgi aldı. Daha sonra sınıfları tek tek gezen Rektör İsmail Yüksek ile Rektör Nihat İnanç, öğrencilerin hediyelerini verdi. YTÜ öğrencileri tarafından okulda kurulan kütüphane, spor salonu ve sinemanın açılışını da yapan Yüksek ve İnanç, müzik kulübü tarafından eğitilen öğrencilerle birlikte türkü söyledi.

Tören sonunda gazetecilere açıklama yapan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek, "Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Birliği vasıtasıyla yaklaşık 35 kulüp temsilcisi ve Kulüpler Birliği Başkanı bir haftadan beri Muş'talar. Güzeltepe'deki ilkokulda 350 öğrenciye, orta kademeye 250 öğrenciye ve Suvaran köyümüzdeki 200 öğrenci olmak üzere toplamda 800 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımı gerçekleştirdiler. Aynı zamanda okulda çeşitli donanımları sağladılar" dedi.

BAŞBAKANIN SÖZLERİNE DESTEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamalarına destek veren İnanç, şöyle konuştu:

"Her toplumun ve her ülkenin tarihinde, gerek varoluş sürecinde gerekse varlığını sürdürme sürecinde muhakkak ki mücadeleler var. Bu kimi zaman savaş, kimi zaman da karmaşa. Dolayısıyla tarihe takılıp kaldığımız zaman, şu anda her kavmin birbiriyle savaşmasını gerektirecek bir ton unsur var tarihte. Bu Türkler için de böyledir, Kürtler için de böyledir, Ermeniler için de böyledir. Yani toplumun tüm katmanları için geçerlidir. O nedenle, 'Bu sorunları tarihçiler değil, siyasiler çözer' cümlesi çok doğru ve yerinde bir çözümdür. Siz tarihe takıldığınız zaman tarihi tekerrür etmekten başka bir şey yapamazsınız. Aynı şeyleri tekrar edersiniz. Tekrar etmek demek, husumet demek, savaş demektir. Oysa bizim bugünden sonrasına bakmamız gerekiyor. Geçmişten ders alıp geleceği tasarlamamız gerekiyor. Eğer bugün biz hala geçmişi yaşıyorsak o zaman taş devrine takılıp kalmamız gerekiyor. Türkler, Ermenileri öldürmüştür, doğrudur, Ermeniler de Türkleri, Kürtleri öldürmüştür. Bunu zaten Ermeniler de inkar etmiyor. Tarihe dönüp bir daha hesaplaşmamız mı gerekiyor? Geçmişten ders alıp bir daha savaşın, kavganın olmayacağı bir dünyayı tasarlamamız gerekiyor. Ben bu anlamda Sayın Başbakanın açıklamasını son derece cesur bir açıklama olarak görüyorum çünkü Türkiye'de toplumlarda statükonun hakim olduğu, hakim söylemin sürekli nakarat şeklinde tekrar edildiği bir kültür var. İşte bütün mesele bu kültürü yıkabilmektir."

"KURŞUN ATANA GÜL ATILMAZ"

Amerika'nın Hiroşima'ya yaptığı atom bombalı saldırıya dikkat çeken İnanç, "Şu anda Amerika'nın kütüphanelerinde yüzlerce ciltlik kitaplarda Amerikalıların kendi yazdıkları hususları görürsünüz. 1940'larda dünya savaşında Japonları öldürdüklerini söylüyorlar, 'O zaman savaş vardı, kurşun atanlara gül atılmaz' diyorlar. Böylece Japon-Amerika tartışması yaşanmıyor ama Türkiye'de her dönem Amerika'daki kongreye Ermeni meselesi gider. Her dönem Türkiye'nin önünde şantaj olarak kullanılan bu hususu asıl Türkiye'nin bertaraf etmesi gerekiyor. Karşılıklı olarak görüşüp bu dosyayı bir daha açılmamak üzere kapatmak gerekir" diye konuştu.

"BU TÜR ETKİNLİKLERİ ÖNEMSİYORUZ"

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini belirterek, "Üniversite olarak sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde gençlerimizle güzel işlere imza atmaya çalışıyoruz. Her yıl güzel ülkemizin şehirlerinde ihtiyacı olan okula hem gençlerimizi götürüp o yörenin insanlarıyla buluşturmak hem de öğrencilere katkı sağlamak için önemli bir uğraş olduğunu düşünüyorum. Bu sene de Muş'a geldik. Bu tür etkinliklerden mutlu oluyoruz çünkü ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. İnsanlarımızın birbiriyle konuşması çok önemli. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Etrafımızda çok sıkıntı var. Bu sıkıntıları aşmanın tek yolu birlik beraberlik içerisinde ve sürekli diyalog içerisinde olmak. Bu işin de buna katkı sağladığını düşünüyorum. Gençlerimiz geldiler, Anadolu'da insanların nasıl yaşadığını gördüler. Buradaki çocuklara bildiklerini aktarma imkanı buldular. Bir hafta gibi kısa bir süre olmasına rağmen başarılı olduklarını düşünüyorum. Üniversiteler olarak asli görevlerimizden bir tanesi de bu. Bulunduğumuz çevreye, ülkeye, insanlara faydalı olmak... Topluma karşı sorumluluğumuz budur. Bu sorumluluğumuzu ufak da olsa yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

"CUDİ DAĞI'NDA BEN GEZEMİYORUM, FRANSIZ GAZETECİ GEZİYOR"

Bir Türk vatandaşı olarak Cudi Dağı'nda gezemediğini ama Fransız gazetecinin gezebildiğini dile getiren Yüksek, "Biz önce insanız ve insan bizim için önemlidir. Allah'ın yarattığı bu varlığı seversek her şeyi severiz. Japon'u, İngiliz'i severiz de, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı sevmez miyiz? Canımızdan daha çok severiz. Maalesef ülkede bu ayrılıklar oluşturularak bizi birbirimize düşman etmeye çalışıyorlar ama yapamayacaklar. Allah'ın izniyle biz daha çok, inadına kardeşlik yapacağız, inadına barış yapacağız, inadına birbirimize sarılacağız ki düşmanlarımız çatlasın. Üniversitelerin de görevi bu. Atalarımız bize güzel bir toprak bıraktı. Biz de çocuklarımıza yaşanacak toprak bırakmak için eğitime, kardeşliğe önem vereceğiz. Ayrılıkları da bir çeşitlilik ve zenginlik olarak düşüneceğiz. Dini, ırkı bizden farklı olan Japon'la dost oluyoruz da Laz'la, Kürt'le veya Türk'le kardeş olamıyoruz. Osmanlı'dan bu yana yıllarca kardeşçe yaşadık, şimdi neden yaşamayalım? Ben bir Türk vatandaşı olarak Cudi Dağı'na gezmeye gidemiyorum ama Fransız gazeteci gelip Cudi Dağı'nda gezebiliyor. Fransız gazeteci Kürtleri benden daha çok mu seviyor? Böyle bir şey olmaz. Biz akıllı olacağız, düşmanımızı, dostumuzu tanıyacağız" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi İsmail Yüksek Nihat İnanç Türkiye Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title