Haberler

MSÜ Kara Harp Okulu'nda 444 subay adayı yemin etti

Güncelleme:

İzmir'deki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Maltepe Yerleşkesi Komutanlığında 50 gün süren intibak eğitimlerini tamamlayan 444 subay adayı için yemin töreni düzenlendi. Yerleşke içinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Spor Sahasında düzenlenen tören, 5'i kadın olan subay adaylarının yemin etmesiyle başladı.

İzmir'deki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Maltepe Yerleşkesi Komutanlığında 50 gün süren intibak eğitimlerini tamamlayan 444 subay adayı için yemin töreni düzenlendi.

Yerleşke içinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Spor Sahasında düzenlenen tören, 5'i kadın olan subay adaylarının yemin etmesiyle başladı.

MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, törende her asırda bir dünyanın yeniden şekillendiğini söyledi.

Geçen asırda Türkiye'nin bu şekillenmeye çok zayıf bir zamanında yakalandığını belirten Afyoncu, "Biz bir imparatorluğu kaybettik. Şimdi dünyadaki jeopolitik iklim yeniden şekilleniyor ve Türkiye de burada aktif bir rol oynayarak kendi devletini, milletini daha ileriye götürmek için elinden geleni yapıyor. Değerli subay adayları, bu jeopolitik iklimin değişim sürecinde zaman içerisinde sizler çok önemli yerlere gireceksiniz. Sizlerin ve sizlerden önce mezun olanların gayretleriyle, Türkiye'nin bu jeopolitik iklim değişmesinden, dünyanın yeniden şekillenmesinden en üstün vaziyette çıkacağına inanıyorum. ve böylece gelecek asır, bu asır, Türk asrı olacaktır ve Türk asrı olması demek dünyaya huzur, adalet ve barışın gelmesi demektir." dedi.

Afyoncu, subay adaylarından 3 şeyi unutmamalarını isteyerek şöyle konuştu:

"Bir, her zaman ailenizin, anne babanızın hayır duasını alın. Türk milleti iki bin iki yüz yıldır var olmuş, yok olmadan bugünlere kadar gelmişse bu aile sayesindedir. Biz çok büyük medeniyetlerle, çok büyük coğrafyalarda mücadele ederek bugün 300 yüz milyonluk bir Türk dünyası olarak dünyada varlığımızı sürdürüyoruz. Bunu biz aile kurumuna borçluyuz. İkincisi, dünyanın en temiz milletlerinden olan Türk milletine mensupsunuz. Her zaman bu millete hizmet etme şerefine taşıyın. ve isminiz her zaman altın harflerle tarihe yazılsın. İhanet edenlerin isimleri her zaman tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Türk milleti ihanet edeni affetmez, acımaz ve tarihin çöplüğüne gönderir. Ancak her zaman kendisine hizmet edeni de altın harflerle yükseltir. Üçüncü olarak arkadaşlar her zaman seçilmiş millet iradesinin emrinde olun."

Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı da yemin eden subay adaylarının en temel görevlerinin Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak olduğunu kaydetti.

Subay adaylarından, vatanı koruma ve kollamada yeminlerine sadık kalarak canlarını seve seve feda etmeye hazır olmalarını isteyen Yaralı, "Başarılı olmak için düşünen, okuyan, sorgulayan, çalışan ve öğrenme sorumluluğunun kendisinde olduğunu bilen subaylar olunuz. Ayrıca Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi ihtiyacımız olan tek şeyin çalışmak ve çok çalışmak olduğunu da aklınızdan hiçbir zaman çıkarmayınız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından geçiş töreni yapıldı.

Subay adaylarının yine İzmir'de müteakip eğitimlerini tamamladıktan sonra teğmen rütbesiyle mezun olacakları belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kara Harp Okulu Maltepe İzmir Spor Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

title