Haberler

Msb: 3149 Uzman Erbaş Kendi İsteğiyle Devlet Memurluğuna Atanmıştır

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2003 yılından 2013 yılı Haziran ayına kadar olan dönemde, kendi isteğiyle sözleşmelerini feshederek devlet memurluğuna atanan 3 bin 149 uzman erbaşın bulunduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2003 yılından 2013 yılı Haziran ayına kadar olan dönemde, kendi isteğiyle sözleşmelerini feshederek devlet memurluğuna atanan 3 bin 149 uzman erbaşın bulunduğunu açıkladı.

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na verdiği yazılı soru önergelerinin cevapları bakanlıklar tarafından verildi.

Canalioğlu'nun Uzman Erbaşların Devlet Memurluğuna geçmek için kamu kurum ve kuruluşlarına yaptıkları başvurulara ilişkin verdiği soru önergesine Milli Savunma Bakanlığı'ndan, "190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının, uzman erbaş iken kendi isteği ile sözleşmesini feshedenler için kullanılmak üzere talep ettikleri ve Devlet Personel Başkanlığınca uygun görülen atama izni sayıları, 2003 yılından 2013 yılı Haziran ayına kadar olan dönemde toplam 3 bin 149 adettir. Söz konusu yıllarda uygulamaya yönelik olarak çıkarılan Başbakanlık Genelgeleri ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan tebliğlerle uzman erbaş atanma izinlerinde yıllar itibarıyla artış ve azalışlar olmuştur. Ayrıca 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunun 5'inci maddesi gereği 45 yaşına girmesi nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak olan uzman erbaşlardan istekliler, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı, TSK (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) kadrolarında emekli aylığına hak kazandıkları tarihe kadar, sivil memur olarak istihdam edilebilmektedirler" cevabı verildi.

Canalioğlu'nun, Çataltepe Şehitliği yoluna ilişkin soru önergesine ise İçişleri Bakanlığından, "Trabzon ili Maçka ilçesinde bulunan Çataltepe Şehitliği'ne ulaşımı sağlayan yolun malzemeli bakımının Maçka Kaymakamlığınca 2013 yılı içerisinde Pür Emanet Uygulama Programı kapsamında yapılacağı anlaşılmıştır" yanıtı verildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı İçişleri Bakanlığı Volkan Canalioğlu Trabzon Politika Güncel Haberler

title