Haberler

Mostar'da Yeni Öğrenci Yurdu Açıldı

Bosna-Hersek'in Mostar kentinde, İslam Birliği tarafından yaptırılan Mostar Öğrenci Yurdu, hizmete açıldı.

Bosna-Hersek'in Mostar kentinde, İslam Birliği tarafından yaptırılan Mostar Öğrenci Yurdu, hizmete açıldı.

Yurdun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Bosna-Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, Mostar Müftüsü Seid Smaykiç, Bosna-Hersek Federasyonu Bilim ve Eğitim Bakanı Damir Maşiç, Mostar İslam Birliği Meclisi Başkanı Ramiz Yelovac ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapım çalışmaları Mostar İslam Birliği tarafından iki yıl önce başlatılan öğrenci yurdunun açılışında konuşan Bosna-Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, bugünün bütün Bosna-Hersek Müslümanlar'ı için sevinç vesilesi bir gün olduğunu söyledi.

Böyle organizasyonlarla Bosna-Hersek'teki İslam Birliği'nin aslında kendi medeniyet mirasının en güzel örneklerini takip ettiğini belirten Kavazoviç, hizmete açılan öğrenci yurdunun, insan düşüncesi ve hayatını zenginleştiren bütün iyi niyetli düşüncelere açık olacağını ifade etti.

Hüseyin Kavazoviç, "Burada, bu şehirde ve etrafında neler olduğunu İslam Birliği'nin çok iyi takip ettiğini söylemek istiyorum. Siyasetçilerimizin şimdiye kadar sergiledikleri tutumlarla, Hersekli vatandaşlarımızın yanında olduklarını göstermediler. Halkımızı utandıracak, eşitliği ve gururuna zarar verecek hiç bir tutumu kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Mostar Müftüsü Seid Smaykiç de yurdun inşa edildiği yerin vakıf malı olduğunu, bu projeyi eski Mostarlı hayırseverlerinden ilham alarak başlatmış olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Yapılan güzel şeylerin yanında bazı olumsuz durumlar da olduğunu ifade eden müftü Smaykiç, 12 yıl önce başvurusu yapılan bir İslam Merkezi için Mostar yönetiminden hala olumlu cevap alamadıklarını vurguladı.

Bosna-Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Damir Maşiç de hizmete açılan öğrenci yurdunun, Mostar'da eğitim gören bütün Bosna-Hersek'li öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almalarına katkı sağlayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Reis-ul Ulema Hüseyin Kavazoviç ve törene katılan diğer yetkililer tarafından öğrenci yurdunun açılışı yapıldı.

Toplam 5 bin 600 metre kare alan sahip Mostar Öğrenci Yurdu, 270 öğrenci kapasitesine sahip.

Muhabir: Kemal Zorlak

Yayıncı: Serkan Fidan - MOSTAR

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Kavazoviç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title