Haberler

Mke'de "Hurda Yolsuzluğu" Davası

MKEK'e bağlı Hurdasan Genel Müdürlüğünün 2011 2012 yıllarındaki 16 hurda nakliye ihalesinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla, 34 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı Mahkeme, tutuklu sanıklar Okçu, Arık ve Şengün'ün tahliyesine karar verdi.

Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) bağlı Hurdasan Genel Müdürlüğünün, 2011-2012 yıllarındaki 16 hurda nakliye ihalesinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla 34 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

İddianamenin özetlenmesinin ardından, sanıklar savunmalarını yaptı.

Sanıklardan MKEK Pazarlama ve Satış Müdürü  Durak Arık, savunmasında, 37 yıldır MKEK'de çalıştığını, nakliye ihalelerine katılmadığını kaydetti.

Görev yaptığı birimin, yurt içindenden elde edilen her türlü hurdayı, MKEK'e bağlı Kırıkkale, İzmit ve İzmir'deki işletmelerde topladığını anlatan Arık, böylece hem MKEK'nin fabrikalarının ham maddesinin sağladığını hem de hurdaların ülke ekonomisine kazandırıldığını belirtti.

Herhangi bir ihaleye fesat karıştırma olayına girmediğini savunan Arık, "Ben ihaleleri etkilemek için herhangi bir kimseden para almadım. Nakliye ihaleleriyle uzaktan yakından bir ilgim yok. Rüşvet alarak menfaat sağlamam da söz konusu olamaz. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

sanık Hurda İşletmesi Müdürü Eyüp Okçu da görevi süresince devletin menfaatini gözettiğini kaydederek iddianamede bahsi geçen örgütten haberi dahi olmadığını söyledi.

Haklarındaki suçlamaların varsayımlara dayandığını iddia eden Okçu, ihaleye fesat karıştırmayla ilgili, firmalara herhangi bir bilgi sızdırmadığını savundu.

İhaleye katılanlarla işi gereği görüştüğünü ifade eden Okçu, "Ben kimseden menfaat sağlamadım. Mal varlığım ortada, herhangi bir firmadan aldığım bir kuruş yok. Tahliyemi istiyorum" dedi.

-"Kimseye rüşvet vermedim"-

İşadamı Mehmet Taner Şengün de birçok kamu kuruluşunda ihaleye girdiğini belirterek iddianamede, ortaklarıyla yaptığı görüşmelerin, ihale pazarlığı gibi gösterildiğini ileri sürdü.

İhalelerde, kimseye hediye yada rüşvet vermediğini savunan Şengün, iddianamede, ihaleye katılmasının, istihkaklarını takip etmesinin suç gibi gösterildiğini iddia etti.

"İlk defa bir araya gelen insanlar nasıl suç örgütü olabilir?" diye soran Şengün, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Duruşmada, Ankara dışından gelen bazı sanıklar da savunma yaparak suçlamaları reddetti.

-Mahkemenin kararı

Cumhuriyet Savcısı, Eyüp Okçu, Durak Arık ve Mehmet Taner Şengün'ün tutukluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Afak İlleez, verilen aranın ardından kararı açıkladı.

Tutuklu sanıkların tahliyelerine karar veren mahkeme, dava dosyasının bilirkişiye gönderilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

İddianamede, 34 sanığın "suç örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek, "ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet almak" gibi bir dizi suçtan cezalandırılmaları isteniyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Mke Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title