Haberler

MİT: Paris Cinayetleriyle Teşkilatın Alakası Yok

Güncelleme:

3 PKK'lı Kürt kadını hedef alan cinayetleriyle ilgili açıklama yapan MİT, "Söz konusu iddialar teşkilatı yıpratmaya yöneliktir." dedi.

Paris'te 3 PKK'lı Kürt kadını hedef alan suikastin ardında MİT'in olduğu iddia edilmişti. Suikastle ilgili ses kaydı ardından da bir belge ortaya çıkmıştı. Bu iddiaların basında yer almasının ardından Milli İstihbarat Teşkilatı Paris cinayetleri hakkında bir açıklama yaptı. MİT'ten yapılan açıklamada, Paris cinayetleriyle teşkilatın ilgisinin olmadığı, söz konusu yayınların, çözüm sürecinde aktif rol alan teşkilatı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hale getirmeye yönelik operasyon olduğu belirtildi.

MİT'ten açıklama: " Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan cinayetleriyle teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır" 

MİT'TEN YAZILI AÇIKLAMA

MİT Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan bazı ses kayıtları ve belgeler aracılığıyla teşkilatın Paris'te öldürülen PKK'lılar konusuyla ilişkilendirilmeye çalışıldığı bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Söz konusu yayınların, çözüm sürecinde aktif rol üstlenen teşkilatımızı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hale getirmeye yönelik bir operasyon olduğu değerlendirilmektedir.

Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, ve Fidan Doğan cinayetleriyle teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte söz konusu iddialar ile ilgili iç bünyemizde gerekli idari soruşturma başlatılmıştır.

Teşkilatımız 2937 sayılı yasa ile kendisine verilen görevi kanunlar çerçevesinde yerine getirmekte olup, bundan sonra da görevini bu çerçevede sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir."

SUİKASTİN ARDINDA MİT OLDUĞUNU İDDİA EDEN O BELGE


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Leyla Şaylemez Sakine Cansız Fidan Doğan Paris Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (65)

MİT HESAP VERMELİhilmi_bur@hotmail.com:

MİT ONUDA CEMAATİN ÜSTÜNE ATIN NASILSA HERKEZ ATIYOR.

19
17
yanıtYanıtla
Kurde Türkiyeitirazimvar57@hotmail.de:

Pariste ölen ermeniler Bizi Temsil EdemezBiz Türkiyede Olmaktan Mutluuyz Yasasin Türk Kürd Kardesligi

21
15
yanıtYanıtla
vanotomotiv@hotmail.comvanotomotiv@hotmail.co:

pardon kürtmüsün

yanıt0
yanıt0
yamanyamanalar@gmail.com:

eee Tayyip Erdoğan sen misin pkk yı bitiren, savunma sanayini milli ye çeviren, yatırımlar yapan, yollar hastaneler yapan imf yi ülkeden gönderen marmarayı, 3. boğazı yapan IRAK petrolünü getiren şah deniz gazını, cin füzelerini...bıraksaydın babaları anaları emekli kuyruklarında, ilaç, hastane kuyruklarında ölmeye devam etseydi.

12
24
yanıtYanıtla
DERVİŞazim34@hotmail.com:

senin gibi salamura süzme yağdanlıklar da bitse 182 ara hastahane sırası alabiliyormusun

yanıt0
yanıt0
fatih_kfatih_k87@hotmail.com:

Ben bu cinayetlerin arkasında cemaatin olduğunu düşünüyorum arkadaşlar.

18
16
yanıtYanıtla
az gelirququkququk@mynet.com:

sadece cinayetler değil tüm hırsızlık olayları, Afrikadaki açlık, Ortadoğudaki savaş,bu gün İzmir de meydana gelen deprem hatta bizim evde kırılan bardağın arkasında bile onlar var..

yanıt0
yanıt0
Almanya Treniitirazimvar57@hotmail.de:

Avrupada Binlerce Genc TÜRKiYE icin Canini Vermeye Hazir Bekliyor

20
13
yanıtYanıtla
amedamedli@hotmail.com:

provokasyon yapma, artist, turkiyeyi cok seviyorsan, oraya git, almanyayi terk et. kendi ulkem dedigin yerde karnini doyuramadigin icin geldin herhalde

yanıt0
yanıt0
Birolbirolberlin@gmx.de:

@amedBizler türkiye icin canimizi verecek kadar seviyoruz evet gurbetciyiz kaderimiz böyle ama vatan dedim mi lazi,kürtü, cerkezi,sagci, solcu,gurbetci.beyazi karasi bir bütünüz hepimiz türküz bunu böyle bilene.

yanıt0
yanıt0
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title