Haberler

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açıldı

Güncelleme:

Mısır'da demokrasi yanlılarına açılan ateş sonucu hayatını kaybedenler için İzmir'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır'da demokrasi yanlılarına açılan ateş sonucu hayatını kaybedenler için İzmir'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Konak Meydanı'ndaki Yalı Camisi'nde öğle namazının ardından bir araya gelen İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) üyeleri, Mısır'da hayatını kaybedenler için bir süre dua ettikten sonra gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra İSTOK adına açıklama yapan Halit Çelik, silahsız, şiddetten uzak, sivil itaatsizlik tarzı direniş içinde olan Mısır halkına yapılan silahlı saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Uluslararası güçlerin darbeye sessiz kaldığını savunan Çelik, şunları söyledi:

"Tüm uluslararası organizasyonlar, darbecilere baskı yaparak halkın iradesinin yeniden tesisi için çaba göstermelidir. Mısır'da ekonominin yüzde 60'ına hakim olan darbeci ordunun barışa zorlanması için Mısır mallarına amborgo uygulanmalıdır. Türkiye hükümeti, darbe süreci bitene kadar Mısır ile ilişkilerini askıya almalı, muhatap olarak darbeciler değil, halkın seçtiği Muhammed Mursi kabul edilmelidir."

Grup, açıklamanın ardından slogan attıktan sonra olaysız dağıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Halit Çelik Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title