Haberler

Miniklere En Güzel Karne Hediyesi

Konak Belediyesi yaz tatiline çıkan öğrenciler için iki güzel karne armağanı birden hediye etti.

Konak Belediyesi yaz tatiline çıkan öğrenciler için iki güzel karne armağanı birden hediye etti. Televizyonda anlattığı masallarla o dönemin çocuklarının kalbine giren Tiyatro Sanatçısı Adile Naşit'in adını taşıyan parkta karne şenliği düzenlenirken, aynı gün park içindeki Adile Naşit Çocuk Kitaplığı da hizmete girdi.

Konak Belediyesi'nin çocuklar için düzenlediği karne şenliği sihirbazlık ve dans gösterileriyle renklendi. Geride bırakılan bir eğitim yılının yorgunluğunu gönüllerince eğlenerek üzerlerinden atan çocukları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yalnız bırakmadı. Oynadığı film ve tiyatro oyunlarında üstlendiği anne rolü ile hafızalarda yer etmiş olan Adile Naşit'in adını taşıyan parkta çocuklarla bir araya gelen Başkan Pekdaş, "Adile Naşit yüreğinin bütün kapılarını çocuklara açtı. Sevdi, sardı, sarmaladı. Kuzucuklarım diyerek gönülden gönüle bir köprü kurup, sevginin gücünü gösterdi. Çocuklara büyük bir sevgi ile yaklaştı ve çocuklar onun anlattığı masallarla uykuya daldı. Türk edebiyatında masalın çok önemli rolü vardır. Masal çocukların hayal kurmasını ve kitap okumasını sağlar. Sevgili Adile Naşit de çocuklara bunları yapmalarını sağladı" dedi.

Restore edilerek hizmete açılan Adile Naşit Çocuk Kitaplığı'nın yaz-kış okuma sevdalısı çocuklara hizmet vereceğini dile getiren Pekdaş, "Sizlerin öyküler okumalarını, hayaller kurmalarını ve bu sayede umut ettikleri dünyayı inşa etmelerini istiyoruz. Yaz tatillerinizin dolu dolu olmasını istiyoruz. Öğrenim yılında çok çalıştınız ve biz de size armağan olarak kitaplar getirdik ve parkınızı yeniledik. Burada Adile Naşit Kitaplığını açtık. Bu kitaplık aynı zamanda atölye çalışmaları, yazar buluşmaları ve diğer kültürel faaliyetler için de hizmet verecek. Biz çocuklarımızın hayatta başarılı olmalarını istiyoruz. Yazın çocuklarımız için bir sürprizimiz daha var. Sadece çocuklarımızın hizmetinde olan Karataş Dario Moreno Sanat Merkezinde 24 Haziran seçimlerinin ardından yaz okulu başlayacak. Yaz okulumuz birer aylık dönemlerle iki ay devam edecek. 7-14 yaş arası çocuklarımıza vereceğimiz drama, eğlenceli matematik, eğlenceli bilim, resim, müzik ve dans kursları sayesinde yaz tatilinin dolu dolu geçirmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Başkan Pekdaş, daha sonra restore edilerek çocuk kitaplığına dönüştürülen Aya Peraskevi Kilisesi'nin Papaz Evini gezdi. Bölge sakinlerinin "Yanık Kilise" olarak da bildiği tarihi yapının Adile Naşit'in adına yakışır bir şekilde hizmet vereceğini dile getiren Pekdaş, merhum sanatçının çok sevdiği çocukların kitaba artık daha kolay ulaşacağını müjdeledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adile Naşit Konak Politika Güncel Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak? 2026 UEFA Avrupa Ligi ile 2027 UEFA Konferans Ligi finalleri nerede oynanacak? #129349 UEFA Ligleri İstanbul'da mı? #9917
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title