Haberler

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde 'İTÜ'ye Destek

Güncelleme:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde okuyan 40 öğrenci, Beyoğlu Fındıklı'daki kampüsüne giderek, Soma'da yaşanan ölümleri protesto etti.

Haber: Hakan KAYA - Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde okuyan yaklaşık 40 öğrenci, üniversitenin Beyoğlu Fındıklı'daki kampüsüne gelerek, Soma'da yaşanan ölümleri protesto etti. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) dün başlatılan 'işgal' eylemine destek verdiklerini belirten eylemci öğrenciler, kampüs girişinde "AKP'den hesabı gençlik soracak", "Maden işçisi onurumuzdur" şeklinde slogan attı.

"ARKADAŞLARIMIZA DESTEK İÇİN ÜNİVERSİTEMİZİ İŞGAL ETTİK"

Grup adına açıklama yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Maden Mühendisi Alperen Ural, "İTÜ'deki arkadaşlarımız bu katliamın karşısında bir direniş başlattı. İTÜ'den bir hoca da bu katliama arka çıktı. Karbonmonoksit gazından ölmek, güzel ölmektir dedi. Oradaki arkadaşlarımız, onların da istifasını isteyen bir metin hazırladılar. Biz de İTÜ'deki arkadaşlarımıza destek olmak için üniversitemizi işgal ettik. İTÜ'deki arkadaşlarımızın talepleri bizim de taleplerimizdir. Bu talepleri alana kadar işgallerimizi sürdüreceğiz. Saat 14.00'daki İTÜ'deki eyleme tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi. Grubun üniversite önünde bekleyişi sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Güzel Fındıklı Beyoğlu Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (2)

Cüneyt Düzgünundefined:

Ulan siz var ya siz... Her şeyi siyasi yöne çekiyorsunuz.... O insanları AKP mi öldürdü? Ve yahut da o kadar büyük bir madenin çöküşünü AKP mi düzenledi?

3
2
yanıtYanıtla
şirnaklıundefined:

van için nerdeydiniz mimarcıyar vatan hainleri dogu tc ye aitdegil degilmi evet katil akp işinize gelmedimi akp böyle böyle ye mazlumun ahını çıkar aheste aheste bu böyle güçü yetene

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title