Haberler

Milli Atlet Elvan, Palandöken'in Tanıtım Yüzü Oldu

Güncelleme:

Profesyonel futbol takımlarının Palandöken'de sezona hazırlanmalarını sağlamak için Erzurum'un tanıtım yüzü,Milli atlet Elvan Abeylegesse oldu.

Profesyonel futbol takımlarının 3 bin rakımlı Palandöken'de sezona hazırlanmalarını sağlamak için tesisler yaptıran Erzurum'un tanıtım yüzü, Milli atlet Elvan Abeylegesse oldu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kentin 'Yüksek irtifa kamp merkezi' olma yolundaki en büyük eksikliği olan tesis probleminin aşıldığını belirterek, Palandöken'in eteklerine yaptırılan 10 futbol sahasının önümüzdeki yıl hizmete gireceğini söyledi. Önümüzdeki yıldan itibaren futbol takımlarının yaz kamplarını yurt dışı yerine Erzurum'da yapmaları için çalışmalar yürüteceklerini anlatan Vali Altıparmak, 11'inci Dünya Atletizm Şampiyonası'nda gümüş madalya alan ve 2008 Pekin olimpiyatlarında 10 bin metrede atletizm dalında ilk gümüş madalyayı ülkemize kazandıran Etiyopya doğumlu Elvan Abeylegesse'nin tanıtım yüzü olduğunu belirtti.

'TÜM YARIŞLARA PALANDÖKEN'DE HAZIRLANIYOR'

Tüm yarışlara Palandöken'de kampa girerek hazırlanan Elvan'la ilgili olarak Vali Ahmet Altınok şöyle dedi:

"Yüksek irtifa merkeziyle ilgili tanıtım broşürü hazırladık. Uluslararası her şampiyonaya Palandöken'de hazırlanan milli atlet Elvan Abeylegesse, tanıtım yüzümüz oldu. Hazırlanan afiş ve görüntüleri turizm acentelerine gönderdik. Çünkü Elvan, Palandöken'de hazırlanmanın faydasını gören ve önemini kavrayan bir sporcumuzdur." Profesyonel futbol takımlarının önce menajerlerini Erzurum'a davet ederek yüksek irtifa kamp merkezini tanıtacaklarını anlatan Vali Altıparmak, menajerlere Palandöken'in olanaklarını göstereceklerini söyledi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elvan Abeylegesse Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title