Haberler

Milletvekilliği seçimlerinin kesin sonuçları Resmi Gazete'de! İşte ittifakların vekil sayısı

Güncelleme:

YSK Başkanı Ahmet Yener'in 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Seçimi kesin sonuçlarını açıklamasının ardından, sandıktan çıkan sonuç Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; yeni dönemde Cumhur İttifakı'nın vekil sayısı 323, Millet İttifakı'nın 212, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın ise 65 oldu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılan 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu. Yener, milletvekili seçimlerine ilişkin itiraz sürecinin sona erdiğini belirterek, kesin sonuçların Resmi Gazete'ye gönderildiğini söyledi.

"KATILIM ORANI YÜZDE 87"

Yener, "Kurulumuz 29 Mayıs 2023 tarihindeki toplantısında olağanüstü itirazları değerlendirmiş ve sonuçlandırmıştır. Bugünkü yapmış olduğumuz toplantı sonucunda 28'inci dönem milletvekili kesin sonuçları ilan edilmek üzere Resmi Gazete'ye gönderilmiştir. Yapılan seçimler sonucunda yurt içinde yüzde 88,92, yurt dışında yüzde 53,80 oranında katılım olduğu görülmüş, yurt içi-yurt dışı ve gümrükler dahil olmak üzere toplam yüzde 87,05 oranında seçimlere Türk halkının katılım sağladığı görülmüştür." dedi.

"AK PARTİ 268, CHP 169 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI"

Partilerin 28'inci dönemde çıkardığı Milletvekili sayılarını da açıklayan Yener, "Yapılan seçimler sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 268, Yeniden Refah Partisi'nin 5, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 50, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin 61, Türkiye İşçi Partisi'nin 4, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 169, İYİ Parti'nin 43 milletvekili kazandığı anlaşılmış olup, sonuçların siyasi partilerimize ve Türk demokrasisine hayırlı olmasını diler, kamuoyuna saygıyla sunarız" diye konuştu.

Milletvekilliği seçimlerinin kesin sonuçları Resmi Gazete'de! İşte parti parti sandalye dağılımı

İTTİFAKLARIN MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

Kesinleşen sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın Meclis'teki sandalye sayısı 323 olurken, Millet İttifakı'nın 212 oldu. Emek ve Özgürlük İttifakı ise 65 vekil çıkardı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Millet İttifakı Milletvekili YSK Başkanı Ahmet Yener Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500

Yorumlar (12)

Güray Dilli :

Bence sonucu TC verilen sığınmacılar tayin etmiştir. Sayılarını bilen yok. İleride başımıza iş aldık , milletin umurunda değil. Böyle mi olmalı ya. Çocuklarını, torunlarını düşünen yok Ne enflasyon düşer , ne alım gücü artar. Açıklar için vergiler yolda

191
307
yanıtYanıtla
Gazi Kaya:

Boş yapma, beğenmiyorsan terk et ülkeyi

yanıt2
yanıt13
Deniz Çetin:

Millet çocuklarini torunlarini düşündüğü için akpye oy verdi.Chp kazansaydi 300 milyar dolar getircem diyor kara kaşina kara gözüne 300 milyar vermiycekler torunlarimizdan fazlasiyla geri alacaklardi.Sirf sen 3 4 yil rahat yaşa diye çocugun 20 yil borç ödeyecekti.Bağımsız Türkiye ayağa kalkacaktır elbet.

yanıt11
yanıt12
Saim Ölcer:

Nevşin mengünün açıklamasına bi bak kendi chp lilerin ağzında toplam vatadaş olan suriyeli secmen sayısı 230000 buda secimi etkilemez biraz gözünüzü açın yeter artık birde ak parti kazanırsa dolar 30 40 tl olacak dendi oda olmadı olmayacakta zaten

yanıt11
yanıt10
Ali Akyazı:

Chp genenel merkezin açıkladığı bilgi: Suriyeli, afgan, mali .. vs toplam 240 bin oy kullanan vatandaş var . Nasıl oluyorda sığınmacılar belirliyor sonucu ?????

yanıt30
yanıt10
Yorumcu Davut :

ermeniler, rumlar, bulgarlar, sırplardan fazla zarar vermezler korkma. ayrıca bu saydıklarımın 100 de 1 i kadar bile değil sayıları.

yanıt38
yanıt19
mahmut:

PKK sempatizanlarına ne demeli. Daha dün ormanları yaktılar askeri şehit ettiler. Mülteciler Avrupa ya kaçmanın derdinde. Ve burada senin benim kendi insanımızın yapmak istemediği işleri yapıyorlar.

yanıt15
yanıt9
Serkan Özcan:

Saim Ölçer Suriyeli seçmen sayısı 230.000 mu dedin :D ülkede 5 milyon kusur Suriyeli bunların yarısı İstanbul da sen kalkmışsın 230.000 oy kullanan var diyorsun :D sen de bunu yedin

yanıt3
yanıt2
Serkan Özcan:

Yorumcu Davut yıllardır Balkanlardan buraya göç etmiş insanlar var hangi gün birini boğazladığını gördün cahil herif o bölgede yaşayanlar senden benden milliyetçidir.

yanıt5
yanıt3
hikmet yaşar:

Türkleri ikinci sınıf vatandaş görüp sığınmacılara sarılan milliyetçi partiler yarın bu Suriyeliler sizi de satar

11
16
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title