Haberler

ABD: Yeni Hükümetle Çalışmayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Jeff Rathke, genel seçimlerinin ardından yeni parlamento ve hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Jeff Rathke, Türkiye'de yapılan milletvekili genel seçimlerinin ardından yeni parlamento ve hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini açıkladı.

KATILIMDAN DOLAYI KUTLADI

Rathke, günlük basın toplantısında, Türk halkını, milletvekili seçimlerindeki katılımından dolayı kutladıklarını belirtti.

"GELECEKTEKİ HÜKÜMETLE ÇALIŞMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Resmi sonuçları önümüzdeki günlerde duyurulacak olsa da seçimlerin, seçme hakkını kullanan 50 milyondan fazla vatandaşın istekleri ile Türk demokrasisinin gücünü yansıttığını vurgulayan Rathke, "ABD olarak yeni seçilmiş parlamento ve gelecekteki hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye'nin dostu ve NATO müttefiki olarak, yakından siyasi, ekonomik ve güvenlik işbirliğini sürdürme taahhüdünde bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

'TEK BAŞINA İKTİDAR' SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Seçim sonuçlarından AK Parti'nin tek başına hükümet kuramayacağının görüldüğü belirtilerek, bunun bölgesel ve diğer konularda Ankara ile Washington hattındaki işbirliğini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Rathke, bu konuda yorum yapmayacağını dile getirdi.

"YENİ HÜKÜMETLE YAKINDAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Rathke, "Açık olan şu ki Türkiye bir NATO müttefiki. ABD, Türkiye ile güçlü bir ilişkiye sahip ve Türkiye ve kurulacak yeni hükümetle yakından çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ SÜRDÜRÜLECEK"

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, ABD'nin Türkiye ile "yakından siyasi, ekonomik ve güvenlik işbirliğini sürdüreceğini" kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Jeff Rathke Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500

Yorumlar (139)

kürt acilimi taipi bitirdimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Evet, taip ve diger yobazlar hem turk ve Atatürk dusmanligi hemde oy almak ve saltanat kurmak icin abd emri ile keko acilimi taipi ve AKP nin sonu olmustur

86
15
yanıtYanıtla
Kalleş kürtlerMobil-IOS:

Mhp liyim .mhp akp yle koalisyon yapmazsa erken seçimde oyum akp ye

25
63
yanıtYanıtla
ey türk titre ve kendine dönmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu sözüm AKP li türkler icin ! Senelerdir kürt acilimi adi altinda türk olmak anayasadan cikma pahasina inatla kibirle ve en büyük darbeyi turklere AKP ve aktörleri vurmustur.hem PKK ile anlasip hemde inkar Eden taip ve cetesi sizi bunca yillardir aldatti ! Uyan kardes gel MHP ye senin baska yolun yok..bahceliyi sevmedigim Halde yine en iyisi o dur !

65
4
yanıtYanıtla
ulkucumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akepe abede nin usakligini guzel yapiyordu tek basina degilmi.artik isid politikaniz ve bopunuz yurumeyecek.Bahceli hata yapip hirsizlarla koalisyon yapmayasin.Chp-mhp iktidar olmali.ya akepe disardan satin alin zaten cok ucuzlar.bas 1 maas zaten onlar muhalefet kalsin baraji bile asamayacaklar.

43
14
yanıtYanıtla
BoykamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Amerika israil avrupa cok sevindiler bu sonuclara gerisini halkimiz dusunsun

44
12
yanıtYanıtla
kobani:

erdogan seni başkan yaptırmadık bizim başkanımız belli. Apo . Yıllarca cenazemiz geldi yok saydınız doğu ağladı. bizi havaalanı ile kandıramaz

6
50
yanıtYanıtla
kinglagostemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Erdoğan dan istediğinizi koparamadiniz ya elinizi ovusturursunuz artik IMF çok beklettik heralde sizi 13 yil oldu gec kaldiniz

39
15
yanıtYanıtla
PinarMobil-IOS:

Hdp kurt deyil kominist ve ermeni partisidir

49
4
yanıtYanıtla
cccmhpccc:

mhpliyim ama koalisyon olmazsa seçimde akpye oy vereceğim

36
15
yanıtYanıtla
turkmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Amg biz uyusturucu kacakciligi akaryakit kacakciligi yapmiyoruzki helalinle ticaret yapip. Para kazaniyoruz. bu secim herkesi kotu etkiledi bunu encok kurtler hissedecek.ben ticari anlasmalarimin hepsini sona erdirdim terorun arkasindan giden bir.milleti doyuramam.

37
13
yanıtYanıtla
Tüm 139 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title