Haberler

MHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın kapanmasına neden olan istismar! 17 yaşındaki gencin ifadesi ortaya çıktı

Güncelleme:

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın parti tarafından feshedilmesinin hemen ardından İl Başkanı Cihan Kayaalp çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. Konuyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre 17 yaşındaki bir erkek çocuğu gittikleri villada birkaç kez Kayaalp'in bacaklarına ve cinsel organına masaj yapmaya zorlandı. Durumun giderek ilerlemesi üzerine olayı annesine anlatan çocuğun emniyete gidip ifade verdiği öne sürüldü.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Diyarbakır İl Teşkilatı'nın feshedildiğini duyurdu. Yalçın, "Mhp Diyarbakır il teşkilatımız görülen lüzum üzerine parti tüzüğümüzün ilgili maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiş, il başkanlığımız kapatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI, CİNSEL İSTİSMAR SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

Mhp'den yapılan açıklamadan bir gün sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı bir soruşturma kapsamında MHP Diyarbakır İl Başkanlığı yöneticilerine operasyon düzenlendi. Operasyonda, MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp gözaltına alındı. Kayaalp, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kayaalp, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "cinsel istismar" suçlamasıyla tutuklandı. Kayaalp'in 17 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öğrenildi.

"VAHİM BOYUTU ANLAYINCA TEŞKİLATI DERHAL FESHETTİK"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, konuyla ilgili açıklamasında, "Hadise çok hassastı. İddialar çok ciddiydi. Yine de temkinli yaklaşmalı, neyin ne olduğuna iyi bakmalıydık. O sebeple adaletten ayrılmamak için kılı kırk yardık. Biz MHP olarak hiçbir zaman kol kırılır yen içinde kalır mantığı içinde olmadık, içimizden biri de olsa hiçbir şeyin üzerini örtmeyiz." dedi.

İSTİSMARIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan yaşanan olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. İsmail Saymaz'ın köşesinde aktardığı bilgilere göre her şey, E.A. adlı 17 yaşında erkek bir çocuğun ifade vermesiyle başladı. İlçe başkanlığında tanıştığı kişiler tarafından Kayaalp'in villasına götürülen E.A burada geçirdiği belli bir süreden sonra istismara uğradığını; Kayaalp'in odasına çağrıldığını, bacaklarına ve cinsel organına masaj yapmaya zorlandığını öne sürdü.

Saymaz yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullanıyor: "E.A.'nın her gün villaya gittiği, konuklara çay servisi yaptığı ve kimseler olmadığında Kayaalp'in masaj bahanesiyle çocuğa istismarda bulunduğu ileri sürülüyor. Bu istismarın en az altı kez gerçekleştiği iddia ediliyor. Son olayda Kayaalp'in sürtünerek, istismarda bulunduğu öne sürülüyor. E.A.'nın 'Masaj yaptıracağı zaman odadaki iki kapıyı kapatıyor ancak kilitlemiyordu. Dışarıdakiler kapıyı çalmadan girmedikleri için bu sürede toparlanma fırsatı buluyordu' dediği vurgulanıyor."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Devlet Bahçeli İsmail Saymaz Cihan Kayaalp Diyarbakır MHP Güncel Haberler

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bu sözler çok su kaldırır! CHP lideri Özel, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP'den iki ismi işaret etti

Bu sözler çok su kaldırır! CHP lideri Özel, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP'den iki ismi işaret etti

500

Yorumlar (41)

Doğukan Demir:

Vay be. Diyarbakır gibi bir yerde villada yaşıyorlar demek. Ulan arkadaş ben hayatımda hiç villa görmedim. Evimin kirasını bile zar zor veriyorum. Bu adamlar böyle şaşalı bir hayatı nasıl yaşıyorlar. Nereden buluyorlar bu parayı.

419
16
yanıtYanıtla
Hakan Soyadi:

şimdi bunu bir pariye mal etmek doğru değil ama söyle düşünmeden de edemiyorum acaba muhalefet partisinden bir partide şu vaka huku bulsaydı iktidar nasıl bir linç kampanyası başlatırdı acaba ?

314
77
yanıtYanıtla
KARLI DAĞLAR:

Muhalefet partilerinde olmadı mı? Tacizi de oldu, iş istemeye gelen kadına sarkıntılık ta oldu. Sen nerde yaşıyorsun?

yanıt72
yanıt116
Kuman:

Hakan bey! inanır mısınız bilmiyorum. CHP teşkilatlarında onlarca böyle vakka tespit edildi. Ama hiç bir zaman kimse CHP rutin böyle demedi. Bu meziyet ve söylem muhalefetin bileşeninin dir. MHP en doğru kararı vermiştir.

yanıt42
yanıt75
osman :

Olmaz olurmu. Başta CHP. Onlar nasıl örtbas edip olayları kapatma çabası içinde. Biraz araştır yeter..

yanıt30
yanıt79
Umit Cetin:

karalama reklamları

52
297
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Sen ne cins bir insansın be Umit ? Genel başkanlık, il binasını kapatıyor sen karalamadan bahsediyorsun ! Sendeki mide de mideymiş ha ...

yanıt121
yanıt9
Eğrioturdoğrukonuş:

Muhalefet gene başladı bir kişini yaptığını tüm camia yapmış gibi karalama kampanyasına....!

68
236
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Bu olayı tüm partiye mal etmek ya cahillik, yada ard niyetliliktir.Zira bu ahlak ve karakterle ilgili bir konudur.Her partide ve en önemli kurumlarda dahi maalesef bu çirkinliklerr yaşanabiliyor.

53
200
yanıtYanıtla
kayra han:

bir kereden bişey olmaz dimi

yanıt90
yanıt20
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title