Haberler

MHP'li Muhalifler Kurultay İçin Hazırlıklara Başladı

Güncelleme:

Mahkemenin, MHP'de "olağanüstü kurultay" için onay vermesinin ardından muhalifler, kolları sıvadı. Kurultay hazırlıkları başladı.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin, MHP'de "olağanüstü kurultay" için vize vermesinin ardından muhalifler, kurultay hazırlıklarına başladı. Parti Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, yasal şartlar gereği MHP tarihinde bir kurultayın ilk defa 2 gün süreceğini söyledi.

"YETER Kİ KONGRE TOPLANSIN"

Mahkeme karar metininde görülebileceği gibi tüzük değişikliği kongresi yapabilmeleri için Çağrı Heyeti'nin yetkili kılındığını anlatan Ergün, "Her ne kadar tüzük kongresi amacıyla toplanırsa toplansın genel başkanlık, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimlerine de gidilmesinin önü açılmış olacak." dedi.

Ergün, böylece tek kurultay aşamasında bu seçimlerin de yapılmasının teknik anlamda mümkün olduğunu, hukuki anlamda bununla ilgili bir sorun bulunmadığını belirterek, "Ancak kongrenin devamını takip eden günlerde mi veya hemen ertesi gün mü yapılacağı konusunda ortada bir siyasi mutabakatın bulunması lazım. Böyle bir mutabakat, ki değişim sürecini talep eden genel başkan adayları arasında yapılacak, sonucunda bizler de gerekli hukuki zemini hazırlayabiliriz, herhangi bir endişemiz de bulunmamaktadır, yeter ki kongre toplansın." diye konuştu.

Siyasi partilerin en yetkili karar alma organının genel kurullar olduğunu ifade eden Ergün, "Dolayısıyla artık iş genel kurula geçtikten sonra genel kurul parti üzerindeki her türlü tasarrufunu dile getirebilir, bu oylanabilir, karara bağlanabilir. Bunun içerisinde de gerek genel başkanlık seçimi, gerek MYK gerekse MDK seçimi yapılması mümkündür. Bu açıdan herhangi bir sorun bulunmamakta." ifadesini kullandı.

"İLK GÜN SEÇİM KURULU OLMAYACAK"

Tüzük değişikliklerinin, seçim kurulunun konusu olmadığı için ilk gün genel başkanlık seçiminin yapılamayacağını vurgulayan Ergün, şu bilgileri de verdi:

"Tüzük değişiklikleri seçim kurullarının denetiminde değildir, tüzük değişiklikleri partilerin iç işi olarak değerlendirilir. Dolayısıyla ne seçim hakimi ne kongre memurları salonda bulunmazlar ancak onların bulunabilmesi için genel başkanlık, MYK ve MDK seçimlerine geçilebilmesi lazım.

Dolayısıyla aynı gün olmasa da ertesi gün veya genel kurulun alacağı kararla 15 gün sonra, 20 gün sonra tayin edilecek, ertelenecek bir günde, ki arada bir propaganda süreci geçmiş olur bize göre de sağlıklı yöntem budur, böyle bir süreç sonunda genel başkanlık seçimine gidilebilir."

Ergün, iki değil tek kongrenin söz konusu olduğuna işaret ederek, "Tek kongrenin ilk toplantı gününde eğer siz kongreyi kapatmaz, bir sonraki tarihe ertelerseniz bu yine tek kongre sayılır, ertelenmiş günü de yapıldığı zaman o gün itibarıyla kongre kapatılabilir. Bu iki kongre toplantısı demek değil tek kongre toplantısıdır ancak ertelenmek suretiyle yapılan bir kongre toplantısıdır. Bu açıdan da tekrar imza toplayalım, tekrar süreci başlatalım gibi bir gereksinim de ortaya çıkmayacak." dedi.

Öte yandan diğer genel başkan adaylarının, hem zaman hem de maddi tasarruf açısından olağanüstü kurultay sürecinin, hafta sonu tamamlanmasına sıcak baktığı ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sinan Oğan Politika Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500

Yorumlar (6)

yürü be kim tutar..:

ya devlet bahçeli kimse yıkamazzz diyom nokta. .

1
12
yanıtYanıtla
ali:

Meral Akşener''in eski partisi DYP tarihe gömüldü. . sen olabilirsen baba anne ol Başbakanlık senin harcın değil. O kadar da basit değil. Akademisyen bu da meseleyi nasıl basite indirmiş. Koray zaten yolsuzluk yüzünden bakanlıktan gittin. 1999 deprem krizini bile yönetemedin sana kim inanır. Sinan efendi güzel laf etmek ile bu işler olmuyor. Senin altını yarın eşerler. elini yaladığınız adam Bahçeli kadar olmazsınız. Bahçeli dürüst adam kendini anlatamıyor. Öünkü çevresi düzgün değil.

2
5
yanıtYanıtla
Türk:

Alii madem o kadar biliyorsun sen ol gel de. . . . Meral Akşener in gelişiyle yüzde 30 a çıkacak oydan mı korktun sen yoksa sen Ülkücü değil Türkücümüsün nesin. . . iftira atıp duruyorsun belli Trolsün Koray Aydına yolsuzluk falan demişsin aç oku cehaletin azalsın adam kendi istedi yüce divana gitti aklandı 11-0 hem de . . bu iktidar zamanında bilmiyorsan hatırlatayım. . . unutma kaçmadı yüce divandan bazıları gibi. . sen bastonu övdüğüne göre kesinn Trolsün kesinnn

yanıt3
yanıt0
KAHRAMANMARAŞLI:

BAKIN ARKADAŞLAR BAHÇELİYİ İSTEMEYEBİLİRSİNİZ AMA BU HIRSI YANLIŞ KULLANIP YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULMAYALIM. . SİZ SANIYORMUSUNUZKİ AKŞENER BAĞIMSIZ ASLA DEĞİL. . ONU YÖNLENDİRENLER PARALELCİLERDİR. . BAKIN YOL YAKINKEN BU KADININ PEŞİNDEN GİDİPTE PARTİMİZİ BU SEFERDE BAŞKA ELLERE KAPTIRMAYALIM. . BAHÇELİYİDE İLLA GÖNDERMEK İSTİYORSAK KIRMADAN DÖKMEDEN ONURUNU RENCİDE ETMEDEN YAPALIM. . SONRADA GENÇ DİNAMİK BİR LİDER OLARAK SİNAN OGANI DESTEKLEYELİM. .

1
5
yanıtYanıtla
TURANCI:

SAYIN MERAL HANIM GELİRSE MHP OYLARI YÜKSELECEKTİR. BAHÇELİYLE PRESTİJİ DÜŞEN MHP KENDİNE GELECEK VE HER VATANDAŞIN PARTİSİ OLACAKTIR. HANIM AĞA SENİ DESTEKLİYORUZ. AK PARTİYE GİDEN MİLLİYETÇİLERİ GERİ GETİRECEKSİN.

1
0
yanıtYanıtla
ccc:

ya sandığa gömülüp gidecek bahceli ya kendi bırakacak her halikarda yolcu

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title