Haberler

MHP'den İtiraz: Kocaeli'de 117 Bin Hileli Seçmen Var

Güncelleme:

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, ikameti bulunmayan 117 bin kişinin il genelinde oy kullandığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, 1 milyon 177 bin seçmene sahip Kocaeli'de, ikameti bulunmadığı halde 117 bin kişinin il genelinde oy kullanarak hile yapıldığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

MHP'DEN İTİRAZ DİLEKÇESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde eski futbolcu Saffet Sancaklı'yı aday gösteren MHP, başkanlıkları kazanamadı. Kocaeli'de Büyükşehir Belediye Başkanlığını 3'üncü kez AK Parti adayı İbrahim Karaosmanoğlu kazanırken, bugün öğlen saatlerinde MHP İl Başkanlığı İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi.

Bir grup partili ile birlikte Kocaeli Adliyesi'ne giden MHP İl Başkanı Aydın Ünlü'nün, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nda verdiği dilekçesi şöyle:

"AÇIKÇA HİLELİ BİR İŞLEMDİR"

"Ekte sunduğumuz veriler incelendiğinde görüleceği üzere takriben 117 bin civarında Kocaeli'nde ikametgahı olmayan ancak seçmen listesinde olup ta oy kullanan kişiler tarafımızca tespit edilmiş olup, bu husus açıkça yasaya aykırıdır. Açıkça hileli bir işlemdir. Yukarıda arz-ı ve izah ettiğimiz nedenlerden dolayı Kocaeli de ikamet etmeyen kişilerin Kocaeli'de seçmen olarak kabul edildiği ve oy kullandığından Kocaeli ilinde yapılan seçimlerin sağlıklı bir seçim olmadığından ve seçimlere hile karıştığından seçimlerin iptal edilmesini saygılarımızla arz ediyoruz."

"BU SEÇİM TEKRAR EDİLMELİDİR"

Dilekçesini verdikten sonra bir açıklama yapan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, "Seçim Kurulu'na biz itirazımızı verdik. İsimler de verildi. İsimler tek tek muhtarlıklara bakılarak olup olmadığı araştırılacak. Onlar da olup olmadığını görecek. Bu seçimde şaibe vardır. Belediye başkanlıklarında şaibe vardır. Bu seçim tekrar edilmelidir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Saffet Sancaklı Aydın Ünlü Ak Parti Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (3)

Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

ÖYLE SEÇİM GÖRMEDİM; ALLAHTAN KORKUSU KALMAMIŞ BU AKP'NİN..! HER YERDEN İDDİA ÇIKIYOR..! DAHA SONUÇLAR AÇIKLANMADAN BALKONA SUÇ ORTAKLARIYLA ÇIKAN BAŞBAKANDAN SES SOLUK YOK.! ZULÜMLE; ADALETSİZLİKLE; ÇALINTI OYLA ABAD OLUNMAZ; İKTİDAR OLUNMAZ..! SİZİ TOPRAK KABUL ETMEYECEK BE..!

15
4
yanıtYanıtla
VATANaslankurt-19@hotmail.com:

ZAVALLI MHP DANSÖZ CHP ÇIKTIN YOLDA YAYAMI KALDIN DÜN KATİL DEDİLER BUGÜN KANKA OLDUNUZ BU NE İŞ BÖYLE UTANIN UTANMA DİYE BİRŞEY KALDIYSA TABİ

6
9
yanıtYanıtla
cem tunam2mccs@windowslive.com:

Bu son derece ciddi bir iddia. Umarım bu seçimde ortaya atılan usulsüzlük iddialarının üzerine hızla ve etkin bir biçimde gidilir. Önceki seçimlerde olduğu gibi kimse kayıtsız kalmaz bu iddialara karşı...

7
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title