Haberler

MHP'den Hülya Avşar'a Yanıt: Muhatabımız Değil

Güncelleme:

İdam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatının anlatıldığı filmde Hülya Avşar'ın anneyi canlandırmasıyla başlayan polemik sürüyor.

MHP, oyuncu Hülya Avşar'la yaşanan "film setine baskın" polemiğini bitirme niyetinde. "Setleri yıkarız" diyerek Avşar'ın sert tepkisini çeken MHP Genel Sekreteri Büyükataman "Polemiğe gerek yok" dedi.

Al Jazeera Türk'ten Sibel Demirci'nin haberine göre, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Avşar'ın kendisine yönelik sert ifadelerine yanıt verdi.

İşte Büyükataman'ın kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar;

Hülya Avşar'ın yanıtına ilişkin değerlendirmeniz nedir? Yanıtınız ne olacak Avşar'a?

Polemiğe gerek yok, söylenmesi gerekeni söyledik o hanımefendi bizim muhatabımız da değil. Kendine yakışan bir uslupla bir değerlendirmede bulunmuş bundan sonrasını kamuoyunun takdirine bırakmak lazım. Polemiğe girmemek lazım.

"O ÜSLUBU YAKIŞTIRAMADIM"

Bu filmi siz saygısızlık olarak nitelediniz, filmin çekimine devam edilecek, hâlâ aynı noktada mısınız?

Gayet tabii ardında duramayacağımız bir sözü niye sarf edelim. Biz hem ülkücü hareketin mensuplarının hissiyatına tercüman olduk hem bir seçim öncesi AKP mahreçli bu tip milliyetçi tabana yönelik bir algı operasyonuna işaret eden bir hazırlığı kamuoyunun dikkatine sunduk. AKP'nin riyakarlığını iki yüzlülüğünü bir kez daha kamuoyu ile paylaştık yoksa bizim Hülya Avşar ile alıp veremediğimizin olması mümkün değil. Biz sanata, sanatçıya saygılı insanlarız ama o üslubu hanımefendiye yakıştıramadım tabii.

"O BEYAN TAMAMEN KENDİSİNE AİTTİR"

Bu bir siyasi parti ile sanatçının kavgası mıdır? Buna yönelik eleştirilere ne yanıt verirsiniz?

O doğru değil. Biz sanata da sanatçıya da hizmette kusur etmeyiz, sanatçı kişiliği ile alakalı söyleyecek bir şeyimiz yok. Ayrıca hanımefendi kendi özellikle adı Malakan konusunu sanki bizim söylemiş olmamız şeklinde takdim ederek bir ayrımcılık yapıyoruz algısı yaratmaya çalışıyor, o beyan tamamen kendisine aittir. Bakın 5 Mart 2013 tarihli milliyet.com.tr 'de önümde duruyor, "Babamın adı Ello babamın Malakan benim adım" diyor. Kişinin etnik kimliği ile alakalı bunu yapmak maksadıyla beyanda bulunmuş değilim. Kendisinin beyanlarını hatırlatıyorum sadece.

"TUZAĞA DÜŞMEYİZ"

Yani ülkücü bir karakterin canlandırıldığı bir filmde Kürt kökenli biri oynamasına yönelik bir tepkiniz bir itirazınız olmadığını söylüyorsunuz?

Asla asla, öyle bir şey düşünmemiz mümkün değil, bizim bu milletin şerefli bir mensubu olan Kürt kökenli kardeşlerimizle vatandaşlarımızla asla bir problemimiz olmadı, bundan sonra da olmayacaktır birinci sınıf vatandaşlarımız kendimizden ayırt etmediğimiz can parçalarımız, asla o noktada yapılacak bir değerlendirmenin tarafı olmayız, o tuzağa da düşmeyiz.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İsmet Büyükataman Al Jazeera Türk Hülya Avşar Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500

Yorumlar (87)

DOĞU mardinli:

bu MHP 30 sene öncesinde sanıyor kendilerini akıllı olsunlar akıllarını alırız ülkücü falan dinlemem onlar beni iyi bilirler çoğunun aklını aldım

22
26
yanıtYanıtla
MURAT ATAR:

Hülya sanatçı değil. . Yalaka varoşun teki, sıkıysa iktidara sataşsın ama yalakalıktan başka bir şey yapmıyor, AKP''yi arkasına alıp MHP''ye CHP''ye sataşıyor kişiliksiz cahil kadın. .

11
28
yanıtYanıtla
RTE reisMobil-IOS:

Kisiliksiz politikaci.. Ne oldu yemedi degilmi.. Tebrikler avsarkizina

23
15
yanıtYanıtla
siverekl Mobil-ANDROID:

besmeyleyle mhp adini anin

25
11
yanıtYanıtla
emre:

mhp hiç inandırıcı değilsiniz, bir şeye yaramıyorsunuz suni gündemden başka boşsunuz. adınız milliyetçiliği aştı mezarcı oldu. .

11
25
yanıtYanıtla
zonguldak:

menfaatçi, dönek kadın. . .

12
23
yanıtYanıtla
elektrikciMobil-ANDROID:

kusura bakma Hülya tarihi geçmiş yoğurt gibisin . kabak tadı veriyon bi defol git gündemi meşgul etme yalak.

22
12
yanıtYanıtla
zürafa:

BU MHPLİLE BU ÇAĞDA YAŞAMIYOR. SANKİ ADAMLARIN BİR FİKRİ BİR ZİKRİ VARMIŞ DA BİRİLERİ BİRŞEY YAPTIĞINDA KARŞI ÇIKIYORLAR.

18
15
yanıtYanıtla
yigitmobilWeb@haberler.com:

Lan siz ne adi insanlarsınız şimdi çark ettiniz sanatına saygın var etkin kökenine saygın var derdiniz ne oynayacak Kürtler de izliyecek sizde delikanlıysanız engelleyin

15
18
yanıtYanıtla
yusufMobil-ANDROID:

helal avsara. su kari kilikli ulkucu bozuntularina iyi cvp verdin.. cesaretli ol.

17
13
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title