Haberler

Her şey perseid meteor yağmurunu izleyebilmek için! Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar geceyi karanlık tepelerde geçirdi

Güncelleme:

Türkiye'nin çoğu yerinden çıplak gözle seyredilebilen perseid meteor yağmurunu kaçırmak istemeyenler, dün gece soluğu yüksek tepelerde aldı. Görsel şölenin tadını çıkarmak istemeyen vatandaşların yoğun ilgisi sonucu, bazı tabiat parklarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Halk arasında yıldız kayması olarak da bilinen meteor yağmurunun 12-13 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'de de gözlemleneceğini duyan vatandaşlar, görsel şöleni izlemek için yüksek tepelere ve sahillere akın etti.

ANADOLU YAKASI'NDAKİLER ÇAMLICA'YA KOŞTU

Kandilli Rasathanesi günler öncesinden yaptığı duyuruda perseid meteor olayının 12-13 Ağustos tarihleri arasında gece 00.00 ile 04.00 saatleri arasında Türkiye'den de gözlemlenebileceğini duyurmuştu. Bu duyurunun üzerine İstanbullular meteor olayını görmek için şehrin yüksek yerlerine çıktı. O noktalardan biri de Çamlıca Camii'ydi. Meteor olayını görmek isteyenler aileleriyle birlikte geç saatlere kadar Caminin avlusunda beklediler. Konuyla ilgili konuşan Hafsanur Tunçay, "Meteor yağmuru için yeni Çamlıca Camii'ne geldik. Şu anda meteor yağmurunu bekliyoruz" dedi.

Meteor yağmurunu görmek isteyen vatandaşlar yüksek noktalara akın ettiGökyüzündeki görsel şölen için Kilyos sahiline akın ettiler

KİLYOS SAHİLİNDE METEOR FESTİVALİ

Sarıyer Kilyos Sahili'nde ise perseid meteor yağmurunu izlemek isteyenler, Meteorfest'23 etkinliğine akın etti. Görsel şöleni izlemek için etkinliğe katılanlar, bir taraftan ellerinde telefonlarla kayıt yaparken, diğer taraftan da teleskoplardan meteor yağmurunu izledi.

Her şey Perseid meteor yağmurunu izleyebilmek için! Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar geceyi karanlık tepelerde geçirdiAfyonkarahisar'da Tarihi Frig Vadisi'nde perseid meteor yağmuru yoğun gözlemlendi

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Eskişehir'de meteor yağmurunu izlemek isteyen vatandaşlar Musaözü Tabiat Parkı'nda yoğunluk oluşturdu. Kamp kurarak ateş başında gecenin tadını çıkartan vatandaşlar, ormanlık alanın girişinde uzun araç kuyruklarına neden oldu.

Meteor yağmurunu görmek isteyen vatandaşlar yüksek noktalara akın etti

İZMİR'DE KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜ

Perseid meteor yağmuru, İzmir'in Karaburun ilçesi sınırları içinde yer alan Sarpıncık Deniz Feneri'nden de gözlemlendi. Ege Denizi'ndeki gemilere yol gösteren ve 1938 yılında kurulan Sarpıncık Deniz Feneri, meteorlarla ve yıldızlarla güzel görüntüler oluşturdu.

Meteor yağmurunu görmek isteyen vatandaşlar yüksek noktalara akın ettiSarpıncık Deniz Feneri

ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİNDE TELESKOPLA İZLEDİLER

Erzurum'da ise yüzlerce kişi, yılın en etkileyici perseid meteor yağmurunu izlemek için Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde toplandı. Atatürk Üniversitesi Astrofizik Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe aileler yoğun ilgi gösterdi. Gözlem etkinliği üniversite yerleşkesinin ATA 50 teleskopunun da kurulu olduğu alanda yapıldı. Satürn ve Jüpiter gezegenlerini kurulan teleskopta görme imkanı bulan vatandaşların uzun kuyruklar oluşturması dikkat çekti.

Meteor yağmurunu görmek isteyen vatandaşlar yüksek noktalara akın etti

Meteor yağmurunu görmek isteyen vatandaşlar yüksek noktalara akın etti

Her şey Perseid meteor yağmurunu izleyebilmek için! Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar geceyi karanlık tepelerde geçirdi

Her şey Perseid meteor yağmurunu izleyebilmek için! Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar geceyi karanlık tepelerde geçirdi

Her şey Perseid meteor yağmurunu izleyebilmek için! Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar geceyi karanlık tepelerde geçirdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (3)

Deniz Tutar:

gökyüzünde kayan taş gördünüz, ne oldu yani... nedir yani...

11
30
yanıtYanıtla
Alkurt:

E VE BAZI INSANLAR .HOSAFTAN ANLAMAZ.

yanıt2
yanıt2
mesut:

Herşey resim çekip sosyal medyada paylaşmak için mi? :)) Yatın uyuyun yaa. Boşuna mazot benzin yakıp durmayın.

4
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title