Haberler

Meslek liselilerden ihtiyaç sahiplerine yardım eli

Güncelleme:

İZMİR'deki meslek lisesince yürütülen sosyal sorumluluk projesiyle ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki su ve elektrik tesisatları ile mobilya ve avizelerin tamiratı, öğrenciler tarafından ücretsiz yapılıyor.

İZMİR'deki meslek lisesince yürütülen sosyal sorumluluk projesiyle ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki su ve elektrik tesisatları ile mobilya ve avizelerin tamiratı, öğrenciler tarafından ücretsiz yapılıyor. Öğrenciler, bu sayede mesleklerini uygulamalı öğrenme fırsatı da buluyor. Proje kapsamında ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere iş insanlarının desteğiyle giyecek yardımı yapılıyor.

Bayraklı ilçesindeki Nuri Atik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sosyal sorumluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi aile ve öğrencilere destek oluyor. Proje kapsamında öğrenciler, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki su ve elektrik tesisatları ile mobilya ve avizeleri tamiratını ücretsiz olarak yapıyor. Öğrencilere dayanışma bilinci aşılanan proje kapsamında, tamir edilemeyecek durumda olanlar ise yenileniyor. Ayrıca proje kapsamında okul yönetimi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere iş insanlarından temin edilen destekle giyecek yardımı da yapılıyor.

MALZEMELER DEĞERLENDİRİLİYOR

Projede görev alan elektrik elektronik bölümü 10'uncu sınıf öğrencisi Nisa Nur Arslantaş (17), "İhtiyacı olan kişilere katkı sağladığımızı düşünüyorum. İlk kez böyle bir projede yer aldım. İhtiyaç sahibi kişileri mutlu ederken, kendim de yaptığım bu işle mutlu oldum" dedi.

Mobilya bölümü 10'uncu sınıf öğrencisi Celal Makas ise (17), "Okulumuzun döner sermayesiyle yapılan işlerden arta kalan ve çöpe gidecek malzemeler değerlendirildi. Onları kullanışlı mobilya malzemelerine dönüştürdük. İhtiyaç sahibi kişilerin evlerine yerleştirdik. Bu nedenle çok mutluyum" diye konuştu.

Evli ve 2 çocuk annesi ev kadını Elif Güngör (40) de proje kapsamında evinde yapılan tadilat ve onarım çalışmaları nedeniyle oldukça memnun olduğunu belirterek, "Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Evimizin eksikliklerini giderdiler. Yapılan işi de oldukça beğendik" dedi.

Ulaştırma hizmetleri öğretmeni Esra Çuhadar, ayda ortalama 40 ihtiyaç sahibi aileye ziyaretlerde bulunup, evlerindeki tamir işlerini yaptıklarını belirterek, "Desteğe ihtiyacı bulunan ailelerle buluşuyoruz. Öncesinde, öğretmenlerimizle gelerek neler yapılabilir, tespit ediyoruz. Sonrasında bölüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tespit edilen ihtiyaçları gideriyor. Böylelikle öğrencilerimizin sosyalleşme ve dayanışma bilincini canlandırmış oluyoruz. Ayrıca hayırsever kişilerin desteğiyle gelen yardımları teslim ediyoruz. Mesleki eğitimdeki ahilik ruhunu da canlandırıyoruz. Hem ailelerimiz memnun oluyor hem öğrencilerimiz mutlu oluyor" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Lisesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title