Haberler

Mersin'in ilçelerinde Gaziler Günü kutlandı

Güncelleme:

Mersin'in Silifke, Anamur ve Tarsus ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Mersin'in Silifke, Anamur ve Tarsus ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ve Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok'un, Atatürk Anıtı'na çelenk koyduğu programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Programda, Jandarma Kıdemli Albay Gazi Mustafa Kalın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Etkinlikte, Diyarbakır'da 22 yıl önce İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın silahlı saldırıda şehit edilmesinde gazi olan özel harekat polisi Nuri Bozkurt ve Kıbrıs Gazisi Galip Yılmaz şiir okudu.

Anamur ilçesindeki törende ise ilçe protokolü Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerin şiir okuduğu programa Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, diğer ilçe protokolü, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Anamur Kaymakamlığı tarafından gaziler ve yakınları için yemek programı düzenlendi. Burada şehitler ve hayatını kaybeden gaziler için dua edildi.

Programda Anamur Belediyesi tarafından gazilere çeşitli hediyeler verildi.

Tarsus ilçesinde, ilçe protokolü Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Törene Tarsus Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

19 Eylül Gaziler Günü Silifke Anamur Tarsus Mersin Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title