Haberler

Merkel, Portekiz Başbakanı Coelho ile Görüştü

Almanya Başbakanı Merkel: "Kırım'ın Rusya Federasyonu'na alınması bizim görüşümüze göre uluslararası hukuka aykırı''

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kırım'ın Rusya Federasyonu'na alınmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Merkel ve Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, Başbakanlık'ta yaptıkları görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Merkel, burada yaptığı açıklamada, Kırım'daki referandumun ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün bağımsızlık anlaşmasını kabul etmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

"Kırım'ın Rusya Federasyonu'na alınması da bizim görüşümüze göre uluslararası hukuka aykırı" diyen Merkel, uluslararası organizasyonlarda da bu görüşün destek gördüğünü kaydetti. Merkel, bu değerlendirmenin değişmeyeceğini ifade etti.

Ukrayna ile ilgili konularda Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların yanı sıra diyalog arayışlarını sürdüreceklerini belirten Merkel, Ukrayna'da iyi gelişmelerin olmasını, özellikle seçimlere hazırlıkların düzgün bir şekilde yapılmasını istediklerini ancak Kırım ile ilgili görüş ayrılığının devam ettiğini, bu görüşün Avrupa'da da paylaşıldığını ifade etti.

Rusya'nın G8'den çıkarılıp çıkarılmadığına ilişkin soru üzerine Merkel, bu konuda sadece G 8 Zirvesi'nin hazırlıklarının askıya alındığı belirterek, "Bunun dışında başka kararlar alınmadı" ifadesini kullandı.

Merkel, Portekiz Başbakanı Coelho'nun ülkesinde yapılan reformlarla ilgili verdiği bilgilerden etkilendiğini belirterek, bu reformların halka yük getirdiğini ancak bugün ekonomik büyümenin gerçekleştiğini ve ekonomik verilerin iyileştiğini, bunun iş piyasayı da olumlu etkileyeceğini kaydetti.

Böylelikle geleceğe olumlu bakılabileceğine işaret eden Merkel, yapılanlara büyük saygı duyduğunu belirtti.

Almanya'nın Portekiz'i desteklemek için elinden geleni yapacağını vurgulayan Merkel, çünkü ülkede istihdamın oluşturulması ve gençlerin işsizliği ile mücadele gibi büyük görevlerin bulunduğunu kaydetti.

Coelho da Ukrayna'daki gelişmelerin de Merkel ile yaptığı toplantıdan gündeme geldiğini, Ukrayna'daki durumdan endişe duyduklarını, diplomatik ve siyasi çözümlerin ulaşılması için diyalog kapısının açık kalması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Birliği'nde böyle bir diyaloğun kurulması  ve Avrupa'nın barış ve refahın bölgesi kalması için önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Coelho, bu diyaloğun kurulmamasının kimseye faydası olmadığını kaydetti.

Coelho, Avrupa'da son yıllarda değişim olduğunu, geriye bakıldığında zor dönemin geride kaldığını belirterek, ekonomik sorunlara cevap verecek kurum ve araçlar geliştirdiklerini ifade etti.

Portekiz'in bu süreçte olumlu katkı sunduğunu vurgulayan Coelho,  yapısal değişimi gerçekleştirdiklerini, yabancı yatırımcılar için çekiciliği artırdıklarını ve bu yıl ve gelecek yıl için olumlu bir gelişme stratejisine sahip olduklarını kaydetti.

Coelho ayrıca, Portekiz'in ikinci bir yardım paketine ihtiyaç duymadığını da belirtti.

Portekiz, AB ve IMF'den 2011 yılında 78 milyar avroluk yardım paketinden yararlanarak iflastan kurtulmuştu. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Pedro Passos Coelho Angela Merkel Portekiz Almanya Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title