Haberler

Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına İYİ Partili Turhan Çömez'den sert tepki

Güncelleme:

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri nedeniyle tutuklanmasına İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'den tepki geldi. Çömez, "Bu fikri savundu diye içeriye alınması asla ve asla kabul edilemez. Bu artık Türkiye'de hukukun ne kadar ayaklar altına alındığının ve önümüzdeki dönemde nelerin olabileceğinin bir göstergesi." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Merdan Yanardağ PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili kullandığı sözler nedeniyle tutuklandı. Konu hakkında bir açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, "Merdan Bey'e geçmiş olsun diyorum. Bu fikri savundu diye içeriye alınması asla ve asla kabul edilemez. Bu artık Türkiye'de hukukun ne kadar ayaklar altına alındığının ve önümüzdeki dönemde nelerin olabileceğinin bir göstergesi." dedi.

KULLANDIĞI İFADELER TEPKİ ÇEKTİ

Gazeteci Merdan Yanardağ, bir televizyon programında PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili "İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." dedi. Bu sözlerin ardından Yanardağ tutuklandı.

İYİ PARTİLİ ÇÖMEZ: İÇERİ ALINMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ

Konu hakkında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez ise karara tepki gösterdi. Çömez, "Ergenekon davasında beraber yargılanan biri olarak Merdan Bey'e geçmiş olsun diyorum. Merdan Bey'in televizyonda söyledikleri benim tasvip ettiğim şeyler değil. Keşke kendisiyle bir imkan bulup ekranlarda bunları konuşabilseydik. Bu fikri savundu diye içeriye alınması asla ve asla kabul edilemez. Bu artık Türkiye'de hukukun ne kadar ayaklar altına alındığının ve önümüzdeki dönemde nelerin olabileceğinin bir göstergesi. Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasının İYİ Parti'nin bir kumpası olduğu iddiasını reddediyorum. Nasıl Sayın Yanardağ kendi düşüncelerini açıklama özgürlüğüne sahipse, İYİ Partili yöneticiler de sahip. Bu da çok saygın bir tavırdır." ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Merdan Yanardağ Abdullah Öcalan Turhan Çömez İYİ Parti Yanardağ Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Cem Ergül:

İnsanın düşünmesini engelleyemezsin ama 1.her düşündüğünü söyleyemezsin 2.programda başka konumu yoktu öcalan tartışılıyor 3.öcalanı mağdur gösterme senaryoları yapamazsınız lgbt gibi zamanla bunuda insanlara kabul ettirirz çalışmalarını fikir beyan etme adı altında sen kabul edebilirsin ama biz asla kabul etmiyoruz

71
9
yanıtYanıtla
David Termad:

Bu memlekette bunlar da Millet vekilliği yapıyor ya

46
6
yanıtYanıtla
Çağatay Çetin:

Turhan Çömez hayırdır!!! Teröristlere destek mi veriyorsun?

46
6
yanıtYanıtla
Ft RyDn:

Zalime merhamet .. mazluma ihanettir.. Öcalan bizim kırmızı çizgimiz .. Merak eden varsa Yanardağı bize verin adalet nedir öğretelim ..

43
5
yanıtYanıtla
Musa Caliskanoglu:

Katillerin savunucusu nedense çok oluyor,Kurmuş olduğu terör örgütü 40 yılda binlerce askerimizi ,binlerce suçsuz kadın çocuk yaşlı demeden katletti.bu adamı savunanlar da aynı katagoride kabul edilmedi,Devlet kendini teröristlere karşı korumasını. Menderes işkence ile öldürülürken nerede idiniz.

42
5
yanıtYanıtla
fatih cega:

İyi parti nînin geldiği konumu görmemiz açısımdan çok kötü. Muhalefetin her hareketi hükümete mi yarar.

37
4
yanıtYanıtla
Ali İhsan Muradoğlu:

Ya bu adamı savunan da vatana ihanetten yargılanması gerek sadece hükümet e muhalefet olsun dıye böyle konuşamazsın o zaman bu ülke senelerdir neyin savaşını veriyor bu kafa abd nın itlerinin tezlerıne su taşımakdır

34
3
yanıtYanıtla
ismail bey :

Turhan çömez bile hala dışarda gezebiliyorsa, merdan yanardağı nasıl içeri alıyorlar...

16
1
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Meral ablanın kurultay toplantısını izledim esip gürledi,fakat faaliyet olarak Bi şey göremiyoruz,söze karnımız tok meral hanım icraat görelim ki oyumuzu alın

15
0
yanıtYanıtla
Kemal Gocer:

Sen daha çömezssin bu işlere girme olgunlaşmak istiyorsan senide misafir edelim içeride.Yoksa başka türlü adam olacağınız yok gerçi oda şüpeli ama.

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title