Haberler

Meral Okay'ın Fotoğrafları

Güncelleme:

Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay bu sabah evinde hayatını kaybetti.

Akciğer kanseri tedavisi gören senarist ve oyuncu Meral Okay (53), vefat etti.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Meral Okay'ın, bu sabah saatlerinde evinde hayatını kaybettiği belirtildi.

ACI HABER TWİTTER'DA

Ali Sunal :Meral ablami MERAL OKAY'I kaybettik basimiz sagolsun :(

Ayse Özyılmazel:Hayran oldugum, kiymeti tartisilmaz, muthis insan Meral Okay'in aci haberiyle agliyorum. Yeri dolamaz, kimse onun gibi olamaz.

Erol Köse :Güne Meral Okay'ın ölümü ile uyanmak ! ölüm ve Meral Okay birbirine ne kadar zıt, o hayat dolu idi, kahkahası kulaklarda, nur içinde yatsın.

Yekta Kopan :Ahh Meral Okay ahh! Oldu mu böyle?

Banu Güven:Meral Okay...

MERAL OKAY KİMDİR?

Ünlü oyuncu ve senarist Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu ve bugün alınan habere göre İstanbul'da evinde vefat etti.

Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde görev de yapmıştı. Okay ayrıca 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlenen Meral Okay eşini 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.

Meral Okay daha sonra İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. Günümüzde ise"Muhteşem Yüzyıl"dizisinin senaristliğini yapmaktaydı.

EŞİ YAMAN OKAY DA KANSERE YENİLMİŞTİ

Bu sabah bir süredir tedavi gördüğü kanser nedeniyle hayatını kaybeden senarist ve oyuncu Meral Okay'ın eşi Yaman Okay da 1993 yılında henüz 42 yaşındayken pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetmişti.

"Bir Yol" adlı oyunla amatör olarak tiyatroya başlayan Yaman Okay, "El Kapısı", "Leipzig Duruşması", "Ana", "Komün Günleri", "Sakıncalı Piyade" oyunlarda uzun yıllar tiyatro oyunculuğu yaptı.

Yılmaz Güney'in senaryosunu yazdığı ve Zeki Ökten'in yönettiği Sürü isimli filmle 1978 yılında sinemaya geçti. 1981'de 18. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Bereketli Topraklar Üzerinde filmindeki rolüyle, "En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı.

Son olarak "Bizimkiler" adlı dizide oynayan Yaman Okay, yakalandığı pankreas kanseri nedeniyle 1993 yılında 42 yaşındayken hayata veda etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yekta Kopan Meral Okay Erol Köse Ali Sunal Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Hareket Proje Taşımacılığı halka arz katılım endeksine uygun mu? Hareket Proje Taşımacılığı helal mi, caiz mi? Postpartum (doğum sonrası) depresyon nedir? DOLAR BUGÜN NE KADAR? #128176 16 Mayıs 2024 dolar / euro bugün kaç TL? #128184 Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title