Haberler

İlber Ortaylı'nın sözleri küplere bindirdi! Melih Gökçek "Ya cahilsin ya yağcı" deyip TV'de tartışmaya davet etti

Güncelleme:

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda isim vermeden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i eleştirdi. Ortaylı, "25 senede saçma sapan yollara tak yapmaktan başka ne yaptınız. Ankara'yı her sene sel basıyor. Altyapı namına neyi geliştirdiniz" dedi. Gökçek ise "İlber Hoca ya cahilsin ya da yağcı." yanıtını vererek "Senle bir TV'de Ankara'yı tartışalım mı?" çağrısında bulundu.

İlber Ortaylı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında övgü dolu sözler sarf ederken eski ABB Başkanı Melih Gökçek'in yönetimini ise eleştirdi.

ALTYAPI NAMINA NEYİ GELİŞTİRDİNİZ?

Gökçek'i isim vermeden eleştiren İlber Ortaylı, "25 senede saçma sapan yollara tak yapmaktan başka ne yaptınız. Ankara'yı her sene sel basıyor. Altyapı namına neyi geliştirdiniz" şeklinde konuştu.

"MANSUR BEY'İ BELEDİYE REİSİ OLARAK SAVUNUYORUM"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında düşüncelerini açıklayan Ortaylı, "Çok kısa zamanda çok iyi şeyler yapıyor. Bu utanmazca tenkitleri, yok sel sularında bir şey yapmamış da bilmem neymiş de… Sizinkinin ne yaptığını görüyorum. 25 sene idare ettiniz ne yaptınız? Ankara sel mıntıkası oldu. Aşırı yağmur olan yıllarda çok kötü su baskınlarının olduğu ama her sene bahar yağmurlarında bir yerlerin su altında kaldığı belli. Altyapı olarak ne yapmışsınız 25 sene? Yolların üstüne garip garip taklar yapmak falan… Nüfusu artan bir yerde son gelene yüklenmek bana çok akıllıca gelmiyor. Yani ben Mansur Bey'i belediye reisi olarak savunuyorum." dedi

GÖKÇEK: YA CAHİLSİN YA YAĞCI

Melih Gökçek ise Ortaylı'nın bu sözlerinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımlar yaparak yanıt verdi. Gökçek Ortaylı için, "İlber Hoca ya cahilsin ya da yağcı" ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek'ten İlber Ortaylı'ya olay sözler: Ya cahilsin ya yağcı

"SENİ SÖNDÜRMEK BANA ACAYİP KEYİF VERİR"

Sözlerini sürdüren Gökçek paylaşımına "5 yılda Beypazarı'nı 21 sıra, 3 yılda Ankara'yı 12 sıra geriye düşüren Mansur Yavaş çapsızlıkta zirve yapmıştır. Bilmeden cahilce konuşmak ayıp değil mi İlber Hoca? İlber Oltaylı hani sen çok bilensin ya, senle bir TV'de Ankara'yı tartışalım mı? Bence sen de Mansur gibi tüyersin. Hadi cevap bekliyorum. Rabbime hamdolsun çok bilen birçok gazetecinin gazeteciliğini bitirmek bana nasip oldu. Seni söndürmek bana acayip keyif verir inşallah" notunu düştü.

Melih Gökçek'ten İlber Ortaylı'ya olay sözler: Ya cahilsin ya yağcı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İlber Ortaylı Melih Gökçek Haberler

500

Yorumlar (21)

Mgss Hg:

Vay arkadaş, düşünsenize hayatınızı eğitime, bilime, tarihe vermişsiniz insanlar size yürüyen Google diyor ama daha tv'ye her çıktığında gaf yapan bir adam aynaya bakmadan size cahil diyor. Ve komik bir şekilde aynı adam size yağcı diyor ama kendine bakmak aklına bile gelmiyor.

259
38
yanıtYanıtla
turan atsız:

melih gökçek kendini aşmış resmen türkiyenin belki en bilgili kültürlü insanına cahil diyerek komik olmaya mı çalışmış siyaset sonrası komedyenlik kariyeri mi yapacak

201
32
yanıtYanıtla
ismail bey :

Okumak cehaleti alır, komünistlik baki kalır.

yanıt9
yanıt61
bekir yapici:

ISMAIL BEY ilk yorumlarinda ilber hocayi adeta dinsiz islam karsitiymis gibi ima ettin tutmadi bu yorumundada kominist oldugunu ima ediyorsun senin derdin ne ne gibi bir kuyruk acin var yoksa her akp´li gibi okumus bilgili adamlara gicik olma korkma hastasimisin .

yanıt15
yanıt2
Adana001 Merkez:

Sayın ortaylı, siz neden melih bey ile uğraşıyorsunuz. Adam jelibon rezervi buldu diye kıskanmayın. Sonra dinozorları için üzülen birisine yapmayın lütfen. Ayrıca arefe günü adana da şalgam rezervi bulundu bizi de kıskanmayın sayın ortaylı)))

177
28
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

iLBER ORTAYLI'YA BİR ŞEY DİYEMEM AMA ANGARAYI ANGARA YAPAN ADAM'DA MELİK GÖKÇEK.

23
141
yanıtYanıtla
ERKAN :

jelibonu doğal kaynak sanan biri ilber hocayı cehaletle suçlamış. Türkiye'nin özeri bu

128
20
yanıtYanıtla
ismail bey :

Ankarada oturmayan bir insanın bu şehir ve altyapısı hakkında konuşması cahilliktir.25 yılda Ankaranın altına döşenen borular, kars"a üç defa gider gelir..

29
114
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ISMAIL BEY ilber hoca dünyanin kabul ettigi bir bilim adamidir, senin bilgi seviyen kac gramki böyle bir insani cahil olarak damgaliyorsun?

yanıt52
yanıt7
Ahmet Ayp:

Mansur ne yaptı da Mansurcu oldu bu millet ilginç, bence hiçbir şey yapmadan sessizce kaldı bunlara yetti, sen tarihçisin bırak tarihini anlat siyasete girersen sakız olursun

22
97
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title