Haberler

CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, deprem şehitlerini anma günü için kanun teklifi verdi

Güncelleme:

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat'ın 'Deprem Şehitlerini Anma ve Afet Riskleri Farkındalık Günü' ilan edilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. Güzelmansur'un kanun teklifi ile her yıl 6 Şubat'ta deprem şehitlerinin anılmasının ve afet risklerine karşı farkındalık oluşturacak etkinliklerin düzenlenmesi amaçlanıyor.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat'ın 'Deprem Şehitlerini Anma ve Afet Riskleri Farkındalık Günü' ilan edilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, binlerce kişinin ölümüne, yaralanmasına ve evsiz kalmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat gününün, 'Deprem Şehitlerini Anma ve Afet Riskleri Farkındalık Günü' ilan edilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. Güzelmansur verdiği kanun teklifi ile "6 Şubat Günü'nde her yıl bütün yurtta, kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile deprem şehitlerinin anılmasının ve afet risklerine karşı farkındalık oluşturacak etkinliklerin düzenlenmesinin amaçlandığını" belirtti.

Güzelmansur'un kanun teklifinin genel gerekçesinde şu tespit ve değerlendirmelere yer verildi:

"DOĞU ANADOLU, KUZEY ANADOLU VE BATI ANADOLU FAY HATLARINDA MEYDANA GELEN DEPREMLERDE, CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA 133 BİNİ AŞKIN İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETMİŞTİR"

"Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 20 Şubat 2023 tarihinde ise merkez üssü Hatay'ın Defne ve Samandağ İlçesi olan depremlerde 50 bin 783 insanımız hayatını kaybetmiştir. Binin üstünde insanımızın akıbeti belli değildir, halen kimliği tespit edilmemiş cenazelerimiz bulunmaktadır. Jeopolitik olarak en aktif deprem kuşağı üzerinde bulunan Türkiye'de yer alan Doğu Anadolu, Kuzey Anadolu ve Batı Anadolu fay hatlarında meydana gelen depremlerde, Cumhuriyet tarihi boyunca 133 bini aşkın insanımız hayatını kaybetmiştir.

"DEPREMİN YOK EDİCİ SONUÇLARININ KAMUOYU HAFIZASINDA CANLI TUTULMASI AÇISINDAN DA ETKİLİ OLACAKTIR"

Bahsedilen deprem şehitlerinin, belirli bir günde, bütün kurum ve kuruluşların öncülüğünde ve geniş halk kitlelerinin katılımı ile anılması, depremde yakınlarını kaybeden aileler açısından doğru olacağı gibi depremin yok edici sonuçlarının kamuoyu hafızasında canlı tutulması açısından da etkili olacaktır. Ayrıca belirli bir günde, pek çok afet türünün önemli sıklıkta yaşandığı bir coğrafyada bulunan ülkemizde, deprem, heyelan, sel, çığ gibi afetlerin yıkıcı etkilerinin hatırlatıldığı, bu yıkıcı etkileri en aza indirebilmek için genel ve yerel yönetimlerin sorumluluklarının tartışıldığı faaliyetler düzenlenmesinin kamuoyunda oluşturacağı farkındalık sayesinde de afet risklerinin azaltılmasına katkı sağlanacaktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Güzelmansur Kahramanmaraş Milletvekili Deprem Hatay Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

title