Haberler

Mehmet Ali Birand Mezarı Başında Anıldı

Güncelleme:

Duayen Gazeteci Mehmet Ali Birand, ölümünün 2. yılında Anadolu Hisarı Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Duayen gazeteci Mehmet Ali Birand, ölümünün 2'nci yılında Anadolu Hisarı Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Törene Birand'ın eşi Cemre Birand, oğlu Umur Birand, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Gazeteci Can Dündar, Kanal D Haber anchormanleri Cüneyt Özdemir ve Serdar Cebe, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı. Birand'ın mezarının üzerinde konulan "Memoş" yazılı küçük bir çelenk dikkat çekti.

Törende Birand için kuran okunduktan sonra dua edildi. Bu sırada Cemre Birand ve Umur Birand'ın duygulandığı görüldü.

"MEHMET ALİ İNSANLARI SEVERDİ, SEVİLMEYİ SEVERDİ"

Cemre Birand, "Anmaya gelenleri görünce çok sevindim. İnsanların hafızaları azdır ama Mehmet Ali'nin ne kadar sevildiğini ve hala arandığını insanlar bana her vesilede gösteriyor. Bugün de hepiniz geldiniz, arkadaşları, dostları, gelmesi gerekenler geldi. Hayret ettiğim insanlar da geldi. Onun için mutluyuz. Mehmet Ali insanları severdi, sevilmeyi severdi. Onun için bugün güneş de açtı bir kere daha. Onun için de güzel bir anma oldu. Çok sevindik o da sevinirdi" dedi

"YİNE ÖYLE BİR GÜNEŞ AÇTI"

Umur Birand, "Babamın vefat ettiği gün Doğan Grubu'nun merasiminde böyle güneş açmıştı. Annemle yan yanaydık. Göz göze geldik. Yine öyle bir güneş açtı. Eski çalışma arkadaşları, dostları, sevenleri ve hayranları geldi. Bir kişinin iki kişinin gelmesi çok önemli. Onun için de önemliydi. Bizim içinde önemli. Bu yıl fazla bir katılım olmuş gibi bir his geldi bana" diye konuştu.

Can Dündar da, "İkinci yılında daha da çok özleyerek anıyoruz. Yokluğunu çok hissediyoruz. ve özellikle medyanın bugünkü durumunda keşke başımızda olsaydı. Keşke bizimle olsaydı" dedi.

"ÇOK HABER YAPTI ÇOK DA HABERCİ YETİŞTİRDİ"

Cüneyt Özdemir ise, "İkinci yılda şunu görüyorum ki Birand, öyle hayatımızdan kolay kolay gitmiyor, gideceği de yok. Biraz da insanların hayatlarına kattığı katkıyı da yaşıyor insanlar. Birand, çok haber yaptı çok da haberci yetiştirdi. Şu anda belki de Türkiye'deki evrensel standart da gazeteciliği Birand'ın yetiştirdiği gazeteciler almış götürüyor. Biz de o bayrağı aldık götürüyoruz. Biz yılda bir değil her haber toplantısında anıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Birand Cemre Birand Umur Birand Türkiye Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

500

Yorumlar (15)

fatihin askerleri:

''Türkiye Türklere kalmayacak kadar büyük ülkedir'' diyen Birand; öteki tarafta (cehennem) çok büyük, söyle sana ne kadar yer kaldı ? Ateşi harlayın. . . . !!!!!!

3
29
yanıtYanıtla
islami yasayamadan gitti..:

peygamber efendimiz buyuruyor=^^^^dünyaya her dogan cocuk, islam inanci üzerine dogar, sonra onu ana babasi müslümansa, , islami ögretir, , hiristiyansa hiristiyan yapar, , yahudi ise yahudi inanci üzerine yetistirir, ^^^^, buyuruyor. . mehmet ali bey, bildigim kadariyla sabatayci idi, yani siyonistligi benimsemis biriydi. . elbetteki cok yazik, , adi müslüman ismi, , ancak ülkemiz böyle insanlarla doludur. .

25
0
yanıtYanıtla
seyid ahmet altaşMobil-ANDROID:

ALLAH rahmet eylesın..

4
4
yanıtYanıtla
yüksekova:

ALLAH rahmet eylesin ailece cok severdik doğru ve tarafsız dı her zaman.

3
5
yanıtYanıtla
ruhi:

allah affetsin ama ben hiç sevmezdim kibirini kendisini herkesden yüksek görmesini, yazılarını okudukça tiksintim artardı bazı memurlar için zavallılar gibi kelime kullanırdı şimdi mezarı başında üç beş kişi onlarında isteyerek geldiğini zannetmiyorum belki mecburlar minnet borcu ödüyolar belkide memedali sayesinde gasteci, oldukları için şimdi memedali sana soruyom madem bizler zavallıydık peki sen değilsen neden üçbeş kişi ha seni gömdüler ve yapayalnız kaldın işte bir kabirde, ameliyatımdan önce başbakan aradı geçmiş olsun dedi diye böbürlendin, sen ölüncede başbakan açıkladı gece yarısı telefonum çaldı memedali arıyo hayırdır başbakanım yarın ameliyat oluyom bana dua et dediğini söyledi, şimdi bu yazıyı uzattım ama kendisini herkeslerden üstün gören ve görmeye çalışan bir hayli yazar sanatçı ve siyasetçiye sölüyom kibiri bırakın allah kibirlileri sevmez

4
4
yanıtYanıtla
gayserili:

Sirma sacliydi.

0
4
yanıtYanıtla
birand:

birand dan haber var nasıl bir başlık.

1
3
yanıtYanıtla
GİYİNİK VATANDAŞ Mobil-ANDROID:

bu ülke böyle kör ölür vadem gözlü olur. Mason ve Siyonist Birand bile bak ne kıymete bindi

0
3
yanıtYanıtla
GİYİNİK VATANDAŞ Mobil-ANDROID:

Neden hep Petrol bölgeleri karışıyor bu ne tesadüf. neden hep müslümanlar ölüyor bu ne tesadüf

0
1
yanıtYanıtla
KURAN-I KERİM MEALİNİ OKUMALIYIZ:

70 - Herkese ne amel yaptıysa karşılığı tam olarak ödenmiştir. O (Allah), onların yaptıklarını en iyi şekilde bilmektedir. 71 - İnkâr edenler bölük bölük cehenneme sevkedilmektedir. Nihayet oraya vardıklarında kapıları açılır ve bekçileri onlara: ''İçinizden size Rabbinizin âyetlerini okuyan, bu gününüzle karşılaşacağınıza dair sizi uyaran peygamberler gelmedi mi?'' derler. Onlar da: ''Evet geldi'' derler. Fakat kâfirler üzerine azab kelimesi hak oldu. (zümer)

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title