Haberler

Mehmet Akif Ersoy Safahat'te​n Şarkılarla Anıldı

Güncelleme:

Eyüp Belediyesi, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75. yılı nedeniyle bir anma programı düzenledi.

Eyüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen anma programı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Geceye Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğe eşiyle birlikte katılan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, gece de bir konuşma yaptı. Başkan İsmail Kavuncu, milli şair Ersoy'un kabrinin Edirnekapı Şehitliği'nde bulunduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Mehmet Akif Yılı'' olarak ilan ettiği bu yılda ünlü şairin düşüncesini, ufkunu, inancını millete ve gelecek nesillere aktarmak adına çok çalışacaklarını belirtti.

Başkan Kavuncu ''Bunu başarırsak, inanıyorum ki bu milletin millet olma şuurunu tekrar pekiştirme yolunu bulacağız. Eyüp olarak Mehmet Akif Ersoy'a ayrı bir değer vermemiz ve sahip çıkmamız gerekiyor. Okullarımızda öğrencilerimizi Ersoy'un düşünce ufkuyla donatmamız lazım'' diye konuştu.

Gecede daha sonra, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ''Safahat'tan Şarkılar'' adı altında bir albümde toplayan Türk Tasavvuf ve Sanat Müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi bir konser verdi. Gecenin sonunda Başkan İsmail Kavuncu, sanatçı Ertuğrul Erkişi'ye çiçek verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title